Bakis?

Man kan tro att jag varit på en väldans party i går. Det känns så iallafall.Wienna har varit riktigt stökig inatt. Försökt klia och bita på skadan, och det går fort, på en nanosekund är hon där med nosen. Hon var riktigt orolig, satt sej upp 1000 ggr, vankade och flåsade. Flåsa av stress tror jag inte att hon gjort förr så jag trodde hon fått feber men icke, det gjorde nog bara ont trots värktabletter. Fick henne så småningom lugn. Tratt och strumpa på och lite barska kommandon att hon skulle ligga så slappnade hon av till slut. Tur man är sjukskriven för det blir säkert punktmarkering i x antal dagar.

2012 med och motgångar

Tror jag törs summera året eftersom W är sydd och ska ta det lugnt i 10 dagar, förra året runt jul slog hon av en hörntand som måste rotfyllas och i år till jul blev det en tur till Strömsholm med övernattning och hoplappning. Tass skador och kastrering gjorde att tävlingsåret blev kort. Utställningarna började vi med 17 juni i öppen klass och slutade 19 augusti, vi fick ihop 5 cacib (fortfarade prel) 3 cert 4 bir och ett bim och är därmed championhund. Vi blev uppflyttade till högre spår i juni men inte provat att tävla eftersom skallet har vari ett gissel, W skäller nästan aldrig så vi har tränat i massor bla vid matdax det verkar som det äntligen kommer att funka. Det blir hårdstatsning till våren. 'W har korats, blivit Se Uch och Se Vch och blivit Bir på rasspecialen under året. Spåra är nog det bästa hon vet, och viltspåret provade för vi för att jag har haft ett knä som inte riktigt gillar att spåra i racerfart. Wienna imponerade på gubbarna i Västmanlands Taxklubb med sitt samlade och lugna sätt? och att det endast behövdes 4 tävlingar för att bli champion, jag har inte sett en jakthund eftersöka men det ska tydligen vara ett jäkla hallå på en del. Och så 3.an där kämpar vi på och har gjort en del tävlingsförsök med mindre lyckat resultat, inte riktigt våran grej men vi SKA ta ett förstapris sen blir det nog inget mer känns det som. Vi har varit på 2 spårläger, ett med tass skada så det blev väl inte riktigt som det var tänkt men det var kul ändå. Det andra lägret hade kennelmatte ordnat, vi höll till i Mullsjö och hade superduktiga Monica Henriksson som instruktör Beauceronklubbens läger hann vi åxå med, I hällregn tränade vi lite allt möjligt och det är hur kul som helst att träffa en massa kennelfolk och förstås alla andra beauceronägare. En träning med Maria Brandel hann vi med innan snön kom men där har jag möjlighet att fortsätta när vi piggnar på oss. Jag har äntligen fått en operation på knät så just nu är det väldigt lugnt hundmässigt men jag ser fram emot våren, spårskogarna och tävlingsplanerna och ett knä som jobbar som det ska.

Då var man riktigt ren

Fick ta bort bandaget i dag!! var till distriktan utifall det inte skulle vara ok, sist det lades om var 30 nov så det var lite spännande, jag kunde inte titta först men kunde inte låta bli, det såg fint ut och var sytt hela vägen utan "nitar" så det var en lätt match. Äntligen fick jag duscha på riktigt, inte bara snabbisar. Annars fixar jag så gott det går med en krycka, det är lite svårt att bära med en hand så det blir några vändor extra. Handlat lite och varit till keramiken för att få hem det sista till jul. Hundarna och jag går i hemmaskogen och dom tycker det är kanon att härja fritt igen, det är dock något knöligt att ta sej fram med kryckorna på stigarna då vi fått en hel del snö, men jag tar det som ett träningspass och njuter av att se hundarna lyckliga och att få vara ute i skogen. Hemmatränar, dvs ligger i sängen och sparkar med benen i olika övningar, ser förmodligen ut som en trotsig fyraåring.

121213

Jädrans va kallt det var i morse, -20. Släppte ut hundarna och kände ett isande i benen. Snabba uträttningar och sen mat, dom är väldigt hungriga eftersom det blir lite mindre käk nu ett tag. Fikade och kollade på Luciafirandet på tv ensam. När barnen bodde hemma var det choklad, limpmackor och lussefika vid TVn. Hundarna var inte ett dugg pigga, dom verkar känna av kallvädret så dom gick och la sej igen, tja tänkte jag, varför inte, det var ju fortfarande mörkt så jag gjorde likadant. Igår var vädret betydligt bättre så det blev en skön promenad i hemmaskogen i solen, W gasade på som bara den som vanligt och det gick bra för Nova som annars har lätt att få kallkramp i fötterna.På kvällskvisten kom en keramik kompis och hämtade mej för lite tid bland lera, vi plockade bara in en skröj som ska plockas ur idag. Ska försöka glasera lite saker idag ,bla ett handfat jag gjort till gästtoan som jag är väldigt nyfiken på. Senare idag ska jag till Västerås och vara smakråd, min svärdotter ska prova brudklänningar och jag har fått den äran att vara med. Hoppas kylan släpper lite till eftermiddagen så vi kan ta en tur i skogen.

Högläge

Ojsan idag blev det en del gjort minsann, men jag börjar redan få ovanan att slappa länge på morgonen. Tvättat lite och tagit en liten sväng i hemmaskogen med hundarna. Gruvade mej redan i går kväll för trappen upp till skogen och dårarnas framfart, dom är helt jä-a galna båda två, tur att jag tränat iaff lite separat inkallning. Wienna studsade runt som en liten virrpanna och kunde verkligen inte hålla reda på sej själv, Nova är inte en sekund bättre, i dom lägena ser det ut som jag inte har det minsta koll på odjuren. Tillslut kom jag upp med hundarna sittandes nedanför trappan, Nova först och duktiga W väntade på sin tur men det var riktigt jobbigt. "Stigen" vi gick på var inte direkt upptrampad så det var lite knixigt med det gick och hundarna gasade på som bara den. Husse kom hem tidigt från jobbet så hundarna fick röja runt på golfbana .Efter 14 dagar i karantän följde jag ner på stan för lite shopping, det är både för och nackdelar att bo i en liten stad, hann träffa många jag kände och alla undrade förstås vad jag hade gjort. Var till sjukgymnasten i går och fick nya övningar och klartecken att börja promenera lite, vet inte hur han tänkt sej promenaden men jag tror inte han menade att pulsa i snö med 2 galningar farande runt benen, jag har visat djuren var dom händer om man kommer nära ett par kryckor, vill inte riskera att bli kapad. Annars har jag läst bibeln regler bruksprov och börjat på spårboken som verkar vara väldigt bra. Sen har jag förstås tränat 2 gånger, har en kvar i dag men just nu är det högläge som gäller.

121209

Jahaja, börjar bli piggelin tror jag, har varit ute och gått, inte så långt men ändå. Wienna har löpt järnet på golfbanan mellan gubben och svärdottern Frida, lyckan var fullständig för W som inte kunde låta bli att vallputtas i rumporna, hårt! Frida hade med sej smarriga saffransbullar till fikat. Färgade håret och städade lite i köket. För första gången sen jag kom hem fick W sitta i mitt knä igen, jag älskar hennes lyckosuckar som kommer när vi knämyser. I fredags fick jag sista protokollet på viltspåret, lite svårläst protokoll när man inte är så van och den här gången fick vi Samspelt ekipage i bedömningen.

121208

Igår lyckades jag med konststycket att ta mej ner på golvet för att klippa klorna på hundarna, med hjälp av armar och trapp gick det bra, största problemet vara att Nova skulle komma, hon hade lagt sej där vi brukar klippa klor och som vanligt fullständigt brutit ihop och stängt av alla ingående kanaler. Hundarna fick en härlig eftermiddag med husse på golfbanan och kom hem i skymning. Jag kom på att Therese skulle till Västerås och ringde, tur hade jag, hon var på Arken Zoo och kunde köpa 2 Dogmanhalsband med blink och reflex superbra! Dag blev det visst en sovdag både på morgonen och 2 tim efter lunch, jag som alltid vaknar för tidigt och aldrig sover middag. 4 beningarna fick en härlig långis med husse i superfint väder. Eftermiddagen jobbade hundarna med att bevaka maten från frysen som hamnat på altanen pga avfrostning av frysen. Jag har beställt en bok!!!! den enda bok jag läst från pärm till pärm på de senaste 20 åren var en hundbok förstås, beteendevetenskap. Boken jag beställt heter Spår, dressyr träning samspel, såg att den var nämnd i hundsport och den borde kunna fånga mitt intresse.

121206

Idag är de 6 hela dagar sen jag kom hem från Löwenströmska. Inser nu att jag nog varit med om en resa trots att man i stunden biter ihop och försöker vara som vanligt. Ja vanligt kan det ju inte bli på ett tag när man kryckar sej fram i ett hus med trappor, gissa om det är svårt att få med sej saker, blir nog urstark i nyporna efter ett tag. Wienna får gå långpromenader tack vare Erik, träna på fjärren och att sitta fint och hon anpassar sej riktigt bra till sitt öde. Nova har fått vila i några dagar med undantag av kortare promenader i kvarteret, hennes gamla fötter gillar inte när det är för kallt. Och trix är inte hennes grej, bara onödigt tjafs med maten tycker hon.Lite sliten är man nog för jag skulle vila efter maten vid 18 snåret, däckade av och sov till 2230! Tjena där rök nattsömnen, men efter en timme på nätet provade jag lyckan och jag sov tills 0630, helt otroligt!

121204

För exakt en vecka sedan vaknade jag på Löwenströmska. Operationsdag och inget att äta, fick reda på att jag skulle opereras sist alltså ca 1130. väntan blev lång och hungrig hann jag bli, oroade mej faktiskt inte så mycket. 1230 rullades jag till op! då hade jag surnat till rejält. Vaknade på mitt rum ca 1600 och var hur hungrig som helst, lassade i mej en grovarbetartallrik och drack flera koppar kaffe. Jag var själv på rummet så jag funderade på vad om hänt med min rumskompis som åkt till op på morgonen, jodå det var bara fint, hon låg på uppvak, vad jag själv inte fattade var att jag åxå låg på uppvak bara att jag inte fått plats bland dom andra utan fick egen kupé ett helt dygn, lyx! Vilken tur, jag tyckte det var stökigt nog att vara själv med nån aparat som ströp armen en gång i timmen och förde liv, fingertutan på andra sidan som åkte av och förde liv syrror som stökade och störde. Hemgång i fredags och jag fick känna mej lyxig, blev satt i rullstol som på amerikanska filmer skjutsad av en höggravid syrra som dessutom drog min väska, in på apotektet fick kvittera ut en hel kasse vita piller som var färdigpackad och klar, sen blev jag placerad i väntrummet för att invänta min taxi. Resan hem blev ingen räkmacka, ställningen för knät inte den bästa så jag dök ganska snabbt ner i apotekspåsen och tittade en låda med texten, används vid stegrande värk och den gjorde susen ganska direkt men 2 tim i snöoväder var riktigt jobbigt och jag som nästan hela dygnet efter jag kom hem med undantag av alla tider som skulle passas för pillertagning. Nu är det träning vila som gäller. Stackars gubben min, han har helt plötsligt fått en invalido att ta hand om, 2 hundar som annars inte är hans stora intresse, dessutom har Nova börjat löpa och Wienna börjat fälla. Vi har haft runt - 18 de senaste dagarna så inte jag, Wienna och speciellt inte Nova har haft någon överdriven längtan ut trots att det varit soligt och fint.


RSS 2.0