Slapplördag

Blev förstås ingen hundträning eller skogspromenad idag. Uträttade lite ärenden på morgonen och åkte till klubben för att hjälpa till med att få upp innertaket i hallen och att städa bort allt spill från plåtsättningen. Wienna börjar får skittråkigt och kör upp fotbollar i ansiktet, magen eller i knävecken, går ut och väntar på kastet, kör lite varianter på trix för att få bollen, men nej inget får igång tråkskallarna!!! Bytte förband på trampdynan för första gången sen hon blev sydd för  3 dagar sedan, hon är jätteduktig och låter bli att pilla på bandaget. Fick hjälp av Classe och Frida vid bandagebytet som inte gick helt sansat till så jag använde alsolsprit för att lossa och göra rent, läkningen verkar gå enligt planerna. Nu väntar vi bara på att tisdagen ska komma så vi får köra igång med hårdaspårträning på lägret.

Vila

Jaha, då var det dax för lite ofrivillig vila igen, turbo Wienna har skurit tassen och ligger bandagerad med 5 fina blåa stygn. Hon är väldigt duktig och låter bli bandaget än så länge förutom lite vaddtussar som hängde utanför men dom är borta nu , snyggt ska det vara! så hon är trattfri än så länge men hon är ju en sån hund som är där jag är så man har ju koll. Hon har varit med mej på kontoret i 2 dagar men nu är det semester och vila tills på söndag då vi åker på Kelpieläger. Tänkte först avstå men tror nog hon är ganska ok i början av veckan och det finns massor med gräsmattor, grus/asfaltsvägar så vi kan nog köra på med lite svårare spårövningarn när dom andra är i skogen och söker/spårar. Dessutom är det många som tävlar i högre klasser så vi får vara publik och se, lära och fråga. Ser verkligen fram emot detta, rena semestern, all mat serverad och hur mycket hundtid som helst.

Dålig dag

Wienna behövdes sys efter den sköna skogsvändan i går, tja kanske inte direkt måste men vetten tyckte det var lägligt med tanke på att hon inte är särskilt rädd om sej själv, det skulle läka ändå men med tanke på att läktiden blir betydligt längre beslutade vi att sy. Det var inte läge att fixa det med lokalbedövning för W tänkte inte samarbeta det såg jag direkt så det blev sövning IGEN. Fem fina blåa stygn blev det och antibiotika. Det blir några lugna dagar  sen tror jag att jag åker på lägret ändå beroende på hur läkningen utvecklas. Hade verkligen velat träna lydnadsbiten på högre men i slutet på veckan kanske. Annars ger det mycket att titta på när andra tränar, är många proffs på lägret så det finna helt säker massor att lära. Längtar åxå efter mina nyvunna Kelpievänner. Förra året kom vi med på ett bananskal pga vänner i FBK men i år blev vi faktiskt bjudna direkt trots att det är ett Kelpieuppfödarläger. Tror vi skötte oss bra trots att W blev kallad blandis. Dålig timing med vetbesöket eftersom det var min näst sista dag på jobbet innan semestern men vad gör man inte för sina kära 4 beningar. Hemma, baxade upp W på gården kopplade henne, då ringde yngsta sonen som skulle hälsa på farmor och sa att hon ramlat! baxade in bakisW i bilen och iväg, ringde ambulan som kom efter 45 min.  Konstaterat lårbensbrott OBRA!
Trökig dag det här, W,s bakis har gått over och maten är slukad men hon ville INTE mysa i knät som hon brukar på kvällskvisten. Det blir till att jobba med matte i morgon så bandaget får sitta där vetten satt det.

orrmöte mm

Dax att hämta hem snitslarna efter viltspåret, upptäckte att skogen bakom det djävulska kalhygget var riktigt fin så vi knallade runt och rekade lite till kommande promenader, hittade bla en sjö till hundarnas stora lycka för det råkande faktiskt vara riktigt varmt ett tag. Wienna blev myrbiten på tån på framtassen och körde på som en jordfräs i mossan, konstigt att dom hinner sätta sej på henne som gasar runt hela tiden. Wienna skuttade runt och stannade  till och upp flög en orre och piskade till henne på nosen, blev lite intressant ett tag där, vi gick vidare och där satt den igen men flög iväg nån meter från W. Och sen kom regnet! plötsligt blev det väldigt kall och blött när vi traskade längs bilvägen ner till bilen. Med kläderna smetade runt kroppen och hela tröjans nederkant fylld med snitslar var det förstås tvunget att komma några bilar bla en utlandregistrerad husbil, kan undra vad han tänkte. Skönt att komma hem och byta kläder, not! Hade ju varit så jäkla bra att jag lagt ut ett spår innan vi gick. Inte värst långt men med spårupptag, några skogspinnar, ut på och följa grusväg (svårt) och över en jädrans massa ris, vis av senaste tävlingen la jag inte pinnarna öppet. Rast och mat sen till klubben för lite träning, måste börja köra lite platsliggning med dold förare igen, och skotten förstås.

Viltspår och spår

Tänkte om i morse och tog viltspåret innan det vanliga eftersom jag inte var säker på om jag skulle hitta tillbaka till bilen, vi skulle träfffas längre upp på skogen och tänkte att jag kunder ringa dom för lite biltutande.Wienna spårade helt fantastiskt trots att spåret var hur långt som helst. Hade nog vari helt förvirrad och stressad när jag kom ut på kalhygget för jag vr helt säker på att vi gått över slutet men W spårade över hela hygget och där låg skånken!! Då var hon riktigt trött. Jag är tydligen het högervriden för jag försökte verkligen att gå vänster på vägen till bilen men icke. Hamnade efter ett enormt kalhygge på en grusväg?? Herregud vad är det här för väg då hade verkligen ingen aning! bara att välja håll då. Hmm tycker att jag känner igen och jadå där långt bort står Yvonne som jag ska spåra med och och frågar var jag har bilen, alltså en bra bit nerför vägen fick jag erkänna. Bara att traska tillbaka och upp igen för att lägga ett lägrespår till Yvonne och De Soto. Spåren låg ca 1,5 tim och Wienna stack som en kanonkula i rutan litet bakspår blev det men hon löste det, det var väldigt risigt och knöligt i börja och det låg dessutom ett ben som var exakt i storlek med spårpinnarn hon tänkte först markera men ångrade sej, där blev det lite svårt och hon körde sitt sätt att hitta tillbaka till spåret, stora vänstervarv, det är bara att släppa linan och låta henne jobba. Har insett att det bara är att träna i risiga skogar där näsan inte kan vara i backen. Efter tappet spårades det helt fantastiskt med rullmarkeringar och stor glädje över att hitta pinnarna. Nova fick frispåra ett av spåren, hon tuffar på och har inga liggmarkeringar utan svansen snurra som en propeller. Nu är det märgbensparty på altanen.

Midsommarhelgen

Midsommarhelgen firades hemma i Fagersta med nästan hela familjen. B-barnen Clara och Isak sov över så hundarna, iallafall Wienna har haft fullt upp med att spela fotboll, leka, hämta saker och städat efter Isac som ofta "råkar" tappa mat. Isac kastade bollen nerför en slänt typ fyra tusen gånger och krävde att nån skulle hämta den eftersom han inte fick gå ner själv. Då kom vi på den strålande idén att Wienna skulle få jobba och hon ställde förstås upp, hämta grejer är ju hennes favoritsysselsätttning så man kan säga att hon jobbade hårt. P em körde vi igenom lydnads trean, det var ett tag sedan men den verkar sitta, något moment fick jag påminna om bara. Nu återstår "bara" finslipning.  Skulle lägga ett viltspår innan hemgång och gick vilse, jag kom ut på ett gigantiskt kalhygge med en avverkningsväg som slutade med en vändplats, vände och gick långt i andra riktningen, vända igen och hittade orange markeringar på träden och följde dom, trodde det var Bruksleden men det visade sej vara vägen till ett jaktpass med en karta som jag inte kunde få ordning på. Vände igen och hittade en ganska använd stig som jag följde och tyckte jag kände igen mej och äntligen! verkligen inte vid bilen men väl medveten om var jag var. Fick promenera en stund efter vägen med min blodflaska i näven, undar vad folket i bilarna trodde jag gjort. Saknade verkligen min klippa Nova som alltid tar mej rätt hur mycket jag än stökat till det...

120621

Dagen före midsommarafton ska det handlas bannemej, hade en himla tur att komma mellan två skov så det gick relativt smärtfritt. Riktigt varmt var det idag så vi åkte till sjön för att simma lite, Nova brukar alltid ha täten när vi är ute och går men idag var W först i ledet mot sjön. Man vet aldrig om det är någon där, vanligtvis är det fritt fram men hundarna får stanna och vänta så jag kan kolla läget. Förra året var hundarna ganska jämna i simfarten men i år är det Wienna som vinner varje gång så Nova har lessnat ur och struntar i att försöka. Då kom jag på den superbra idén att träna W på platssittning så Nova fick en chans att ha det lite kul. JOBBIGT, tyckte W, riktigt jobbigt, hon satt som på nålar och skakade. Sen åkte vi till klubben för att damma av lite moment i LK 3 som legat på is ett tag pga bruks lägre spår. Rutan gick super, dock med kort ansats, vittringsapporteringen, ganska bra, iallafall inga liggmarkeringar. Det blev apportering tung och metall, kryp, fritt följ, hopp och inkallning och en massa frisbee och ändå säger W, VA?  menar Du allvar? ska vi hem redan? Fast nu snarkars det ordentligt bedvid min fåtölj kan jag meddela.

120620

Idag blev det skallevila för Wienna, det har varit mycket nu ett tag så jag tänkte att det skulle passa med en skön lång eftermiddag i skogen. Hade sett att ett hus på landet som var till salu och visste bakvägen dit genom skogen så vi traskade iväg, jag och Wienna, Nova fick fick följa med snälla Frida och plocka blommor. Det var längre till huset än vad jag trott men skogsvägens kanter var fyllda med blommor och det var helt underbart fast varmt. Huset var helt underbrt men låg tyvärr bara 100 m från riksväg 68 och det var ett herrans liv från bilarna så nejtack. Jag kände med stark så vi tog vägen runt Ötjärn och passerade några ställen som jag under W,s uppväxttid valt bort pga galen hund men idag känns det som poletten ramlat ner och hon utsätter sej inte för livshotande strapatser, guuud vad skönt. Vi gick på en fin skogsväg och plötsligt tänkte jag, här kan man ju träna kryp, jag måste ha blivit rejält skadad på lydnad,  tyckte förr att folk som höll på som jag   gör nu var riktigt konstiga, kunde inte förstå då, men nu med en hund som Wienna fattar jag. Avslutade prommisen med lite svalkande bad och vattenapportering.

Målardag på klubben

Jobbade till  kl 12. Lunchade och åkte till klubben för att lasera sista långsidan på träningshallen, hade lite dåligt samvete över  att jag haft annat för mej den senaste veckan. Den fina röda plåten på utsidan var uppsatt på båda långsidorna när jag kom. Hundarna fick sitta i skuggan av ett  träd och beskåda oss jobbare, duktiga hundar som chillar och noterar, inget härj och bråk. Plötsligt hade jag målat i 3 timmar! och tänkte ge mej när en klubbkamrat som är polis och hundförare kom och åxå skulle lasera, då gick det  verkligen INTE att åka hem. Han hade varit hundförare i typ 20 år och hade hur mycket som helst att berätta och jag sög i mej som en svamp och fick vädigt mycket inspiration, ska nog försöka ragga till mej lite träningstid tillsammans med honom, tror inte det är omöjligt eftersom jag hade med mej rabarberpaj till klubben på kvällen som straff för uppflyttet. Det blev bara platsliggning med gömd förare idag och platssittning inför 3an, lite jobbigt att sitta när man kan ligga tyckte Wienna. Ops blev visst hopp, inkallning, kryp och hopp åxå, ändå vägrade W att gå in i bilen.

Jisses vilken hundvecka

Onsdag uppflyttade till högre spår, lördag MT godkänd och söndag BIR CACIB och CERT!  Dagens övningar började med spöregn, fortsatte med spöregn och slutade med duggregn, iklädd regnställ, regnhatt och stövlar tågade vi in i ringen och det gick ju kanon, nummerlappen var en sörja eftersom vi inte lyxar till det med tält utan fick sitta som 2 får i hällregnet, iallafall jag för W hade buren och jag hade varit smart nog att ta med en plastsäck att lägga över. Det började lätta och jag tänkte stanna till BIG så jag satt och väntade och insåg snart att jag skulle se ut som ett UFO eftersom dom andra började visa sej i röda dräkter med puffiga storpudlar. Så jag packade ihop mina dränkta saker och lommade iväg till bilen.

Mentaltest

Idag har vi gjort mentaltestet på hemmaplan i hällregn. Vi gick trea och det var bra att gå med ett par hundar före, dessutom var det hemmahundar så det var extra roligt. En schäfer och en rottis sen kom vi, kan bara konstatera att Wienna är en vänlig hund som blir inte särskilt uppjagad/arg/rädd  utan tar det mesta med ro med mej, dock lite privat med folk hon inte känner, men det är ju allmänt känt och det passar mej och vår livsstil alldeles perfekt. Prinsessan blev godkänd!!!! skitskoj. På eftermiddagen tog vi en liten skogsrunda, W var tydligen trött för hon tog det ganska lugnt  så vi passade på att träna på krypet som för dagen var riktigt lugnt och fint.

Kalas!

Idag för 3 år sedan hände DET! lilla W föddes. Minns att jag följde Evas blogg på jobbet minst 2 dagar, inget alls blev gjort, kunderna fick helt enkelt vänta!. Bjöd in mej själv för en titt på beauceroner eftersom jag under flera år funderat på vilken ras jag skulle välja. Eva var vänlig nog att ställa upp för visning av rasen. Axi hade valpar men konstigt nog var jag inte intesserad av bebbar utan vill se hur vuxna beauceroner var, jag hade redan läst det jag kom åt men ville träffa b-hundar för att ta reda på om rasen passade mej. Träffade Scylla Silo och Axi och japp jag ville ha en beauceron. Väntan blev lång, Scylla var inte ens parad och skulle det bli någon tik och skulle jag få en?
Glömmer aldrig när mailet kom från Eva! Britt du har fått en Wienna. Visste ju inte då vilken av tikarna som det skulle bli men jag hade span på brun och sa även det till Eva. Eva  hade lagt ut massor med bilder och jag fastnade för hennes störiga sätt redan som valp. Efter valptestet, tror det var ca 2 veckor innan vi fick hämta guldet fick jag reda på att lilla brun skulle få flytta till Fagersta, lycka!! Var och hälsade på några gånger och ångrade mej nästan för hon var brutal, verkligen, tyckte nästan Eva såg lättad ut när vi for hemåt och än idag kommer vissa andra E´W are ihåg mitt monster. Lite jobbigt var det men värt allt, idag är hon en helt perfekt hund för mej.

Uppflyttade till högre spår.

Det är sant, jag har kollat protokollet 100 gånger. Det var kvällstävling i Västerås, samling kl 5 men vi var där redan vid kl 4 och var ensamma ett bra tag och hann med att kolla banan och omgivningarna. Brukshundklubben låg granne med flygfältet och jämte en genomfartsled och det var riktigt varmt. Till allas förvåning börjades det med platsen och budföringen och INGEN lottning utan start enl utskickad lista, fasen vi var nr 1. Platsen gick bra men det small betydligt högre än hemma så Wiennas öron klistrades rund huvudet på första smällen, det var sjukt långa minuter. Budföringen då, kändes mycket längre än hemma, W var inte riktigt med mej, hon brukar bli så jädra taggad när andra kör så det var synd att vi var etta, hon sprang ut fint men gjorde en Wiennavändning och kom till baka, skickade igen och med glada tillrop av mottagaren sprang hon dit och satte sej, på tillbakavägen flög det upp en fågel och där blev det tvärnit och genomsök av mark, tror inte hon såg den men trodde nog att någon snälling kastat en godis. Linförighet 8,5 - 7.5 Framförgående 9,0 - 9.5 Platsläggande 8,0 - 8,0 Inkallande 9,5 - 9,0 KRYPET 8,5 - 8,5 Där är jag supernöjd Apportering 7,0 - 6,5 Vårt stora problem. Hopp 8,0 - 8,0 Platsen 10,0 - 10,0 Spåret blev en långliggare 2,5 - 3 tim pga en massa strul. 4 av 7 hundar kom inte till slutet och drog hem direkt. Wienna spårade som en gud! marken var totalt uppriven av vildsvin och det var krut torrt i backen, dessutom hade dom gömt pinnarna så hon fick verkligen leta innan hon hittade. Spåret var slingrigt och vinklar kom väldigt nära pinnarna. Rätt som det var släppte hon spåret och vattenvädrade mot en fuktig mosse, tjena tänkte jag då var det slut, men spåret satt kvar i skallen och hon valde att spåra och började slå sina berömda stora vänstervarv, det gick fram och tillbaka där vi redan varit men hon hittade rätt den lilla loppan och fick en pinne i belöning, på den snurrvändan missade vi säkert pinnen, och hoppsan där låg slutet!! 10 -10 påsläpp 9.9 spårning, fladdrade lite. 6 plus slut in. Det var stor ilska över att spåren fick ligga så länge men just det kände jag inget av eftersom jag lägger spår med väldigt olika liggtid. Prisutdelningen var väl sisådär 22,15 och vi kom på 2.a plats och blev uppflyttade och fick pris för bästa lydnadsresultat. Lilla W kan nog börja kallas stora W nu för hon har mognat till ordentligt på vårkanten och känns mer stabil och focuserad.

Phu måndag

På måndagar jobbar jag långdag och det syns verkligen på hundarna, heeeelt galna med massor med spring i benen. Var förstås hem på lunchen och rastade, typiskt nog öppnade sej himlen när jag vred om bilnyckeln. Hade lagt lite smaka i hundskålarna och W som är brutalt matglad rusade in först och jag kände på mej att Novas smak skulle ryka så jag lurpassade och fick ur mej, men det var väl själva faan! ops sa W. Har kommit på mej själv att jag säger det när måttet är rågat och vid 2 tillfällen har jag jagat W till världens ände innan hon gav upp, en av gångerna i meterdjup snö, jag kalla aldrig in för att läsa lagboken utan plockar fram argstegen så numera inser hon att jag vinner. Kvällsrundan gick över åkrar med smörblommor midsommarblommor och hundkex så höga att hundarna inte syntes, göken gol och solen sken, en bra avslutning på måndagen.

120610

Det blev bad och spår på förmiddagen, Nova måste vara någon slags väderstation för hon badade inte idag, nöjde sej med att röja stubb på badplatsen, Wienna däremot badade som vanligt med full energi. Hon vet att hon måste stå i vattnet innan jag kastar dummyn men blir lite för ivrig ibland och glömmer, när det inte händer nåt tittar hon runt och upptäcker att hon tydligen inte är där hon ska och skuttar ner i vattnet. Precis när vi skulle gå tillbaka till bilen kom regnet, Nova hade rätt! Nåja det blev inga mängder så vi traskade runt lite i skogen innan spåret. Spåret idag blev på och av stigar, byta hjulspår och lite annat meck, jag har upptäckt att W gärna slarvar med spårningen om man följer en stig ett tag så idag fick hon gå bom ett par gånger men upptäckte snart sitt misstag och körde stora vänstervarvet för att komma rätt. La även en pytteliten skogspinne som duktiga W hittade. Lite tugg blir det men det får vara så länge. Lunchade och åkte till klubben för att städa lite efter gårdagens arbete men "tyvärr" var det nästan klart. Har retar mej länge på lite utemöbler som skrek efter olja så jag rotade runt i förrådet och hittade en burk så nu är dom fina igen. Kunde förstås inte låta bli att köra lite lydnadsmoment, är riktigt nöjd med Wiennas ingångar nu, det har gått flera dagar utan att hon puttar på mej, blir så himla arg på mej själv att jag tillåtit det så länge.

Isoleringsdag på klubben

Började med att ta en röjarsväng i skogen innan vi åkte till klubben. Idag blev det isolering för min del, andra fixade det sista med innertaket. Det tog hela dagen och snälla Cecilia som snart ska ha en bebis fixade med fika och lunch, andra som inte kunde hjälpa till åkte ut med fikabröd. Innan vi åkte hem körde jag ett lägre lydnadspass med W och det känns så jädra bra just nu, hon har nog blivit lite "vuxen" och är stabilare och med fokuserad och inte lika störningskänslig tycker jag. Det beror nog delvis på att jag lagt upp träningen lite annorlunda mot förr. Känns som det kan vara dax att köra igång med lägretävlingar. Nu vankas mat för hundarna och jag ska en sväng till keramiken. Det är hårt att ligga på topp!

120608

Och ett år till på den förhatliga tidslinjen. Det blev lite pyssel hemma, tex sanera altanen efter att alla björkar gjort sitt, nu är det bara att vänta på att tallarna drar igång och gular ner typ allt. Passade på att klippa gräset för vi har faktiskt haft en helt underbar och solig dag. Blev en tur ner på stan för lite mathandling till kvällen och jag passade på att slinka in på en klädaffär vilket verkligen inte alls är vanligt för mej, om det inte gäller djuraffär/hundkläder. Det beror nog inte på att jag vill gå i mina gamla lumpor utan snarare att jag alltid är på väg till alt från nåt som har med hundar att göra. Har ingen vidare lust att trippa rund i mina gummistövlar bland alla andra tanter som ser välklädda ut. Hundarn fick vilodag idag, förutom lite kryp och fjärr här på gården. Som tur var var mammas lilla toypuden med på kalaset så det blev lite hundskoj också. Snälla goa Clara hade gjort en skattkarta så vi fick gå på skattjakt, en jättebra födelsedag blev det!

120607

Semester idag! vaknade tidigt och fixade lite i trädgården, tänk att man alltid ligger efter där. Skogen nästa och spår, tog en promenad i det fina vädret, blåbärsriset har en alldeles underbar grön färg och det finns hur mycket som helst. Gjorde en uppletanderuta till W i väntan på att spåret skulle ligga till sej, hade planerat dåligt så det fick bli slutet på en benlinda, en "hovgrej" jag hittat i skogen och en hopknölad hushålllspappersbit, tur att man har en skräpplockarhund för det gick bra även med pappersbiten. Spåret blev tallslalom två övergångar på promenadväg de 7 småpinnarna hittade hon men traskade en halvmeter på sidan om slutet i blåbärsriset och jag trodde hon skulle vända om men icke! jag tog upp slutet och har hon kunnat säga FAAAN så skulle hon gjort det, hon såg verkligen bedrövad ut när slutpartyt uteblev. På eftermiddagen blev det vila i bilen medan jag var på klubben och jobbade lite på hallen. Nu är det mat i magen och lite vila, sen klubben igen för tävlingsträningslydnaden och idag blir kontaktövning a´la Cizzi, ingångar UTAN att putta på mej och lite kryp, det får räcka för idag.

Nationaldagen

Firade en hundnörd förstås på brukshundklubben. Vi hade 20 anmälda på elitspår så det var fullt pådrag med folk, husvagnar och byggfolk som jobbade med träningshallen.Jag var sekreterare och det är riktigt roligt och man lär sej massor, tyvärr försvann en hel del ekipage på spåren då det kom massor med regn. Passade på att träna W när alla var klara, perfekt med alla spånhögar och skällande hundar ( schäfrar ) som störning. Domaren var en cool en och jag fick "lekdömma" några ekipagen och hamnade skapligt rätt men missade en del dk, mm, det är så himla mycket man ska hinna se.

Rådjur

Igår fick jag 2 utmärkta tillfällen att se vad mitt munuella koppel går för. Hundarna höll på att krocka med ett rådjur, dom har aldrig varit så nära förr. Nova frös men kom, Wienna kom direkt, ett utmärkt tillfälle att träna bevakning på. Gick sen vidare men då var W ordentligt på och studsade runt i skogen som ett rådjur och letade i vinden. Jag lät henne hållas för det var ganska öppet och jag såg henne hela tiden förstås och kunde kalla in när hon blev för intensiv. Fick jobba på bra med rösten för att transportera oss vidare, och det lugnade ner sej efter en stund. Ett tag senare kom ett rådjur studsande på åkern vi skulle gå över och där blev det bevakning igen, skönt är det att kunna stå bakom hundarna och säga bra pass på och dom står kvar. Rådjuret försvann in i skogen på andra sidan åkern och vi fortsatte över, den här gången fick W springa långt innan inkallning så hon v ar rejält trött kan jag säga. Jag vet egentligen inte vad hon håller på med, tror inte direkt det är jakt, tycker inte hon ser ut sån, hon kanske bara är nyfiken, hur som helst, det viktiga är att hon kommer på inkallning.

Beauceronläger

Började resan på lördagen 0600 med 5 varma grader, bilen var redan packad men som tur var kastade jag in mina vinterkläder och lite andra kläder på morgonen. Kom till Ankie och Mick på Fäboda gård i Mariefred och hade tagit med mej regnet från E-tuna. Det regnade brutalt hela dagen och fick reda på att det kommin 27 mm det dygnet. Gjorde dock inte så mycket i glada B-vänners lag. Körde sök på lördag fm, W var riktigt duktig! lunch och ut igen för mer träning av olika slag. Middag och ganska tidigt avslut på dagen då samtilga deltagare var trötta och lite kalla efter dagen så det var skönt att krypa till kojs i tid. Silogårdsgänget 5 2 beningar och 4 fyrbeningar delade på en liiten holk på Lilla Vasskär B&B som är ett ställe som kräver ett eget inlägg. Frukost och sen iväg igen för mer träning, budfföring på väg som blev lite konstigt för W eftersom vi aldrig gjord det plus att vi tränat annat just där så det fanns en minnesbild/vittring kvar sen lördagen men en ett kommando är ett kommando så jag är inte nöjd. Efter god lunch blev det lite vallning, herregud vilket meck!! det var evigheter sen sist så jag var mest i vägen för Ankie som har en ängels tålamod, jag ser verkligen fram emot att få lite mer tid till vallning för det krävs en hel del( för mej iaff) för att få ordning på allt samt att få hunden att INTE vräka i sej godiset från fåren. Avslutade med lite lydnad för väldans duktiga Cizzi, det lagen hade W lagt sej att sova i ridhuset, trött efter helgen och mätt efter fåren, fast matte var fortfarande allert och snappade upp lite tips som praktiserats idag.

120601

Idag fyller äskade b-barnet Clara hela 5 år så det blir kalas på eftermiddagen. Innan dess ska det hinnas med en hel det. Det måste fixas lite hemma där det ligger efter, har varit en del på klubben och arbetat på vår nya inneträningshall och hundarna förstås tar sin tid. Igår blev det en helt tänkfri dag för de fyrbenta, bara en rejäl vända i skogen, vi skulle jobba och tävlingsträna på kvällen men det regnade riktigt ordentligt länge så det frös inne. I skogen drog Wienna i väg som en raket och jag fick för mej att hon helt plötsligt börjat jaga så jag kallade in henne och gick vidare åt springhållet och upptäckte det stora lort/vatten hålet, jag visste att det var där men hon drog så tidigt så jag tänkte inte på det, phuu kan verkligen inte ha hundar som jagar, det går bara inte. Och jag fattar inte hur jag tänkte för nån dag innan stog hon och tittade på en ganska stor fågelunge som satt på backen, hon är verkligen snäll mot alla djur i skogen. Ska hinna med ett träningspass på lydnadsplanen idag och även packa tll beauceronlägret i helgen, spår sök lydnad rally och vall står på schemat så bilen blir nog ganska full, ser verkligen fram emot helgen och alla goa 2/4 benta.

RSS 2.0