Näsan var OK

Trodde nästan W hade fått noskvalster eller en ärta i näsan efter 2 dagar med riktigt dåliga hårda spår. Idag fick hon ett latjolajbans spår med leksaker och några pinnar och då var hon som vanligt igen!! skönt då är det bara att träna på för hon älskar att spåra. Avslutade med en härlig promenad runt sjön med spring och bad.

Det hårda spåret

gick även idag riktigt dåligt!!, sämre är igår. Började i högt gräs ut på en grusväg, W letade efter spåret på båda sidorna om vägen hela tiden, fladdrade rund och hittade det några meter sen samma visa igen, hela tiden. Hon blev så frustrerad att hon gjorde 2 superfina liggmarkeringar utan pinnar och hon kämpade verkligen men jag selade av för hon hade verkligen ingen aning om var spåret var. Nästa gång jag kör hårt spår blir det med längre liggtid men i morgon ska hon få ett skogsspår med mycket roliga överraskningar i. Tränade lydnad på kvällen och där går allt som en dans just nu, hon är helt otroligt duktig, tänk att en gummifresbee kan göra sån skillnad.

Väldigt obra spår idag

Fast lydnadsträningen gick super trots 25 varma, den blev förstås inte så jättelång men intensiv för W älskar sin frisbee, jag använder den till det mesta just nu, har ett helt annat klipp i hunden! Nåja till det mindre roliga, spåret, som började väldigt bra, W tog upp mitt spår på grusvägen in i skogen så jag fick stanna henne för att sela på, en missad pinne med den hade jag lagt på ett fulsätt så det gjorde inte så mycket, däremot var sista delen av spåret på grusväg och där blev det stopp. W gick på andra delen av vägen än vad spåret gick och fejkspårade?? hon tom missade snasket och det brukar aldrig hända, hon såg helt förvirrad ut, gick förbi slutet men fick det i näsan och vände, bra det för hon kämpade verkligen fast hon inte riktigt visste vad hon höll på med. Man kan ju ta sej en funderare på varför, värme? trött efter lydnadspasset? mycket pollen i näsan eller att jag förr lagt hårt spår med avslut i skog.

Wienna bet mej i rumpan!!

Så blir det sa W när man inte får åka till klubben och träna, fast båda odjuren fick en skogsprommis i morse och sen blev det gården ett tag innan vi skulle passa b-barnen, det var varmt så hundarna fick vara hemma ca 3 tim istället för att sitta i bilen. På kvällskvisten stack W och jag till skogen ett tag för lite spring och träning, vi tränade på Lenas trix, ut och japp, backa samt fjärren, tydligen räckte det inte. W brukar stöta mej hårt i rumpan när det hänt för lite och vill ha igång mej, idag var hon nog extra övertänd för jag fick ett nyp därbak när jag skulle hämta in tvätten, hon insåg sitt misstag och började tokspringa och spexa för jag inte skulle bli arg Hon är en riktig skön snubba!!

120525

Igår fyllde husse år men det är ju svårt att fira på en torsdag så vi sparade det till idag. Efter lunch gick vi till "vår" tjärn, barn barnbarn mamma, Erik och 2 pudlar. Nova går som vanligt i täten faktiskt tätt följd av Isac 1.5 år. Resten av gänget kom efter i olika takt så Wienna sprang emellan oss och fick ett rejält pass. Sen blev det premiärbad för hundarna, dom simmade på som bara det efter vattendummyn, sen blev det fika och vila. Hem igen och grilla. Nu har lugnet lagt sej i huset och hundar sover så gott efter dagens kondispass.

Varmt!!

Jisses vad varmt det var idag, Lunchade och stack till skogen för en rastning av hundarna innan bygget på klubben. Vi har ett bra ställe nära klubben där skogen är fin och har lite vattenhål/lorthål att svaka sej i. Jag har lärt mej var de flesta är och det syns verkligen på W när det är vatten i nosen, hon drar iväg som en kanonkula och sen hörs ett stort plask. Åkte till klubben för att se om det fanns nåt att göra, tyvärr var alla snygga brunbrända klubbkamrater redan borta, vår helt fantastiska ordf var där som vanligt och jag fick úppdrag att städa, så blir det när man kommer sent. Hem igen för lite mat .Åkte till klubben lite senare för att visa Bettan min hemvärnskompis uppletanderutan, Alex imorgon en hen fixade det galant. W fick visa hur det går till. Imorgon hoppas jag att hennes tokcerisa tjänstecken kommer. Tränade lite detaljer idag med rådjur på åkern bredvid, ingen som stör W alls men det har vi verkligen tränat på sen dag 1 när hon flyttade till Fagersta.

Frisbee!

Verkar för dagen vara den utlimata belöningen, har inte direkt provat eller trott att det skulle fungera på W/mej med extern belöning(tror jag det kallas) . Fria följet tycker jag själv så riktigt bra ut, inget glapp och full focus. Krypet har aldrig sett så bra ut som med fresbeen bakom! vänstersnurret fick mer klipp. Lena K fick mej verkligen att tänka till i belöningsfrågan. Dessutom tror jag att W mognat på sej och klarar lite "kritik", eller så är det kanske matte som lärt sej sin hund???

En bra hunddag

Spårade med några kompisar idag, I väntan på spåret blev det uppletanderuta, hon är helt fantastisk lilla, W hittade tom en kotte som jag haft i fickan,, visserligen nosade hon runt kotten och letade snask som den förmodligen luktade men till sist tog hon den och kom, partyparty!! Spåret med spårupptag gick väldigt bra, fast efter ca 100 m försökte hon vräka i sej ett kranium av mindre modell så vi fick ta ett snack om det, sen blev det lite fladdrigt ett tag och jag trodde hon var ute och cyklade men icke, hon spårar så fint och liggmarkerar lite väl brutalt ibland men jag älskar att se den glädjen som hon visar. Min "snälla" träningskompis avslutade spåret med ca 300 m jämte vägen och där fick W jobba, hon var ut på vägen några gånger men upptäckte sitt misstag och gick tillbaka till spåret, väldigt intressant. Avslutade med att tokköra till klubben för platsliggning/budföring med skott. Idag får W 10 p på ALLT av mej.

120520

Dagen började med utegångsförbud för mej, verkligen dax att ge sej på hemmet och fönstren. Sen skulle det bli en sväng i skogen med matsäck, hade varit ute ca 30 min när kära mor ringde och undrade om jag skulle med på en hundsväng. Alltid lika spännande med tanke på att Wienna och Nova kör på som 2 hockeyproffs när dom leker och mamma har en mellan och en toypudel, men Wienna brukar leka fint med småhundar men hon är fortfarande galet vild så det kan hända saker i farten. Det som hände idag var att Erik, mammas gubbe blev kapad rakt över knäna av Wienna, hon skulle vända och där gick en människa OPS! Idag upptäcket Wienna att hon hade pondus, lilla toyen rusade lite störigt på bakifrån, W vände sej om och blängde i bästa Novastil och den lilla råttan vände och stack till matte. Ha sa W och sträckte på sej. Lillskiten gick lite för långt på egen hand när vi fikade så W hämtade tillbaka honom några gånger på eget bevåg, så himla häftigt att se hur det finns i generna, man blir vallsugen. Det gick mycket engergi på den svängen kan jag säga. Passade på att träna lite lydnad på en fin gräsplan vi hittade. Middagen blev ganska rejäl efter det passet. Lite vila blev det för oss innan träningspasset på klubben skulle göras, fick många bra tips av Lena Kerje och W köper det! Matte behöver en spark där bak för att komma vidare.

120519

Hundarna var på G tidigt i morse, dom tycket verkligen inte att det var en bra idé att matte latade sej och åt frukost framför TVn. Dagens plan var att lägga ett elitspår på ny mark, det finns snittslade spår lite här och var inför våran tävling så det är bara att passa på. Jag la spåret och tog hundarna för att rasta och provgå det andra spåret intill, det var som vanligt fullt pådrag så Wienna var ganska trött och varm efter en timmes skubb. Vilade lite och gick spåret som gick bra med det märktes att det var varmt och att W hade öst på gänska bra innan för farten var riktigt behaglig rentav lugn mot slutet men hon kämpade på until the bitter end. Fortsatte till klubben för lite jobb, idag blev det att prima grunden, tog väl ett par timmar och då var jag ordentligt varm och trött så den planerade lydnadsträningen blev inte av idag. Istället blev det lite lata sej i solen och hundarna fick varsitt fryst märgben.

120518

Det blev en långis i skogen, ryggan var packad med saker till uppletanderutan. Nova ar cool men Wienna har det väldigt jobbigt med att ligga plats när jag fixar med rutan, jag fick gå tillbaka en gång och och tala om vad som gällde sen gick det bra, kul att hon är taggad men platsen SKA funka i alla lägen. Sen åkte vi till klubben för att hjälpa till med bygget, idag avancerade jag till cementblandare, jätteroligt. Lite barnvakt på seneftermiddagen och tillbaka till klubben för att träna/hjälpa till men arbetat var avslutat för dagen så det blev bara lite städning. En kompis körde igenom oss på en lägre lydnad och jag körde igenom honom på en apell. Imorgon blir det ett elitspår som är snitslat till vår tävling 6 juni.

Idag har jag murat och målat

på klubben. Nu har det dragit igång på riktigt och det blir 2 intensiva veckor för att få träningshallen klar. Massor med glada människor som jobbade helt fantastiskt ihop! Jag hade tänkt att hundarna skulle vara hemma med husse idag för att slippa sitta så länge i bilen men ICKE sa Wienna som vägrade gå in. Skyll dej själv då sa jag och det tyckte hon var ok. Rastade en stund på skogen sen blev det bilen nån timme. Efter lunch band vi upp hundarna runt bygget så dom kunde se hur vi slet. För W.s del tror jag det var första gången och det gick utan problem, när jag körde bevakning med Nova fick vi träna en del på det och en del hundar hade väldiga problem med att vara tysta. När vi jobbat klar passade vi på att köra ett lydnadspass, hem och plantera lite buskar medans hundarna tittade på klocka och väntade på mat. Nova labb/rottis kan ju alltid klämma ner en matbit. Wienna har inte heller haft problem med att kasta i sej maten men nu är hon labbehungrig, mycket kokta morötter blir det, folk tror nog jag har häst så mycket som jag släpar hem.

Lydnadsträning i Nyköping

Söndagen började väldigt tidigt, fast egentligen vid packningen på lördag kväll, jag saknade min skugga och insåg direkt att hon måste vara kvar i mörka källaren efter en egeninspektion av packningen. Vi åkte mot Nyköping vid 6 tiden och gps en hade tagit ledigt så det blev lite problem i Nyköping, Hittade en kille på ICA parkeringen som NOGA gick igenom alla svängar, rondeller och rödljus med mej, när vi åkte visade det sej att han skulle åt samma håll och efter ett tag körde han in i en bussficka och jag tänkte hmm vad menar han så jag stannade bakom. Nu skulle han svänga av vägen och ville tydligen ha en till genomgång med mej innan jag släpptes, trots att vi kommit så nära att det stod Rosvalla på skyltarna, jag måste gett ett förvirrat intryck. Vi fick 4st 20 min pass per hund med Lena Kerje som instruktör. Lena är väldigt duktig och har en hel del tips och råd som jag tror kan funka på Wienna, blir att testa i morgon på klubben. Vi avslutade med uppletanderutan och jag fick lite bassning för mitt agerande, Hunden Olle visade hur det ska se ut så nu vet jag hur vi ska träna, kul! det blev 36 mil i bil för en heldagsträning men det var värt varenda mil. På lunchen idag var hundarna som vanligt på gården när helvetet brakade loss, Nova skällde som en tok vid staketet och lilla W hängde på, det brukar verkligen inte höra till vanligheterna. På vägen kom en ensamgående hund som dessutom inte gillar att gå förbi vårt hus och han visar verkligen det, utom idag när han kavat kom joggande mot staketet rakt mot grinden och försökte trycka sej in???? med 2 svarta gapande hundar. På kvällen blev det lite fritt röj i skogen och lite krypträning, men i morgon ska vi prova lite Lena Kerje trix och fix, ska bli väldigt intressant!

120512

Igår var det återbesök hos vetten för att kolla om det såg bra ut efter det borttagna inre stygnet som bråkat lite. Egentligen behövdes det inte för det ha sett bra ut nästan hela tiden men Clara fyller snart år så jag passade på att besöka Barnens hus. De andra 2 gångerna jag varit i Västerås har det varit för varmt att lämna hundarna i bilen. Passade på att inhandla en ny bilvattenskål på Arken Zoo. Några kläder blev det inte den här gången heller, hade verkligen ingen lust alls. Regnet vräkte ner tills fram på eftermiddagen, jag hade planerat att stanna på Surahammars BK för lite lydnadträning på vägen hem och det blev faktiskt uppehållsväder så vi gick en sväng som blev en långpromenad då jag glömt bort hur lång "rundan" var. När vi kom tillbaka var planen upptagen och vi trötta och varma eftersom solen fick för sej att skina. Vi åkte till hemmaplan i ställen och tränade lite.Tog en vända till keramiken för att ladda en glasyrugn innan vi återvände till hemmet och trädgården.

orm

Idag på vårt fria röj knallade båda hundarna över en esping, fy attans! Vi har en hel del helt underbra skogar här och otroligt nog träffar man nästan aldrig några människor, fast någon gång har det hänt en gång kom jag på mej med att tänka, va fn gör det idioten så långt ut i skogen. Hmm vad är då jag? fast jag gillar när hundarna kan härja (fritt) och ösa på, smutsa ner sej¨och lukta urk i bilen hem. Åkte till klubben för att hämta spårpinnar till kvällens spårtävling och träna kryp när W var trött, det gick inte så bra ( med att vara trött) så det blev lite andra momet åxå. Gick ut spåret, jisses vad snitslar det blir på 1.2 km. Kollade uppletaderutan och lydnaden och inser att det kanske inte är helt omöjliga moment.

120507

En del dagar är dåliga, bra eller kanon och idag blev det en kanondag. Alla lydnads moment i lägre gick strålande. Körde uppletanderutan med några klubbisar, gick åxå som en dans. På hemvägen hade vi förmånen att sitta länge i bilen och titta på en gullig räv.

120506

Jag ska vara spårläggare på tisdag, högre spår. La det till Wienna i morse när det fortfarande var dagg/frost. Kom att tänka på Monica Henrikssons tidiga spår på vårt kennel läger och ville prova W på det. Åkte till klubben och tränade lägre momenten och snacka lite hund med klubbkompisarna, lyckades går för nära en bil så de 2 hundarna i bilen började slåss, outch kändes sådär! Tillbaka till spåret som gick riktigt bra förutom det 2 första pinnarna hon helt enkelt gick över, det verkar som hon tycker det är ovärt med vanliga tråkiga liggmarkeringar, på pinne 3 blev det vågen av matte, och rullmarkering a´la Wienna, sen var hon klockren med sina speciella markeringar, måste fundera ut något mellanläge som hon köper, hon får gärna rulla men blir lätt för ivrig så pinnen får lite väl ont.

vet besök igen

Wienna fick problem med ett inre stygn efter kastreringen, det blev en tur till Västerås i går, det blev en infektion runt knuten så dom fick öppna upp lite och gå i bakvägen för att komma åt. För första gången fick hon ha munkorg trots en del sövningar, hon såg cool ut, kanske vi ska börja köra skydd, nääärå, fast jag skulle tycka det var intressant prova henne på figge och se vad som händer, fast jag inser ju att det ligger en del jobb bakom innan det går. Konstigt att det ska bli problem med inre stygnen, 2 av mina klubbkompisar som kastrerat nu i vår åkte på samma problem som oss. Idag har det varit fotbollsmatch på gården för hundarna, galningar satt igång av sej själva, efter 2 dagars vila var det fulla farten igen. Imorgon får det allt bli klubben igen och köra för det kryper i hundkropparna.

RSS 2.0