3 ornas helt.

Tävlat LK 3an igen, med blandat resultat. W var lite störd av folket på planen idag. Lite ofocuserad så jag fick fräsa lite åt henne på lämpliga ställen. Rutan då, tja sitter inte riktigt kan man ju konstatera, vi har tränat på att hon ska gå in och ställas sej utan att jag ropar stanna och det funkar för det mesta men inte alltid. Idag tyckte hon att dom placerat rutan lite fel och ställde sej där den borde varit, och där stog hon som en fastlimmad staty och vägrade röra en fena trots att jag försökte flytta henne. Sättandet blev åxå 0 idag men det är jag inte så orolig över. Allt annat fixade vi bra, fast jag vill ha lite mer tempå i alla moment. Fjärren är jag riktigt nöjd med förutom farten förstås men inte ett enda DK! brukar alltid bli nåt. 

120928

Nytt viltspårprov för oss idag. När jag la mej igår regnade det ordentigt, när jag vaknade var det likadant och fortsatte hela förmiddagen. Kände på mej att det  skulle bli för svårt idag och jag fick rätt. Visserligen gick spårupptaget bra och en bit efter men sen blev det inget drag i linan, mycket leta, hitta tillbaka, leta igen, tillslut brev hon frustrerad och började försöka vinda in spåret och vänstervarva, tittade på mej för stöd. Hon fick dessutom något väldigt intessant i näsan som hon inte kunde släppa, det brukar inte störa henne annars när hon sitter fast i spåret. Efter skottet sa domaren "det DÄR gick ju bra" , spårpåsläpp efter skottet ut i sankmark och där fanns ju slutet! jag är så glad att hon gick klockrent på och fick sin belöning för det var hon verkligen värd för hon kämpade tappert på med allt hon kunde komma på.
Genade över skogen till Hallstahammar och Åsby för inhandling av lokalodlade grönsaker och närproducerat kött. Blir lite smaskigt till middagen. Passade på att besöka brukshundklubben och skojtränade, vi var själva så det var bara att latja på i leran!!

120927

Svårt viltspår idag, liggtid 20 tim och en väldig massa regn inatt.  Provade ändå, svårt spårupptag, där fick W slita ordentligt, hon  tittade på mej och undrade nog om jag var helt säker på att det skulle finnas nåt av intresse i närheten. Tillslut nappade det rejält och iväg var hon, lite stök och bök och hjälp av vinden trasslade hon sej faktiskt fram till slutet och jag är jättenöjd, trodde inte alls att det skulle gå. Åkte direkt och la ett nytt spår för att hon skulle känna dej superduktig och det gjorde hon, det blev stora rullet, skönt! slutade hund dagen med litet pass med kompisarna på klubben, nötte fjärren och rutan med massa possitiv engergi.

120926

Jaha, vad har vi sysslat med idag då? Snabbrastat på skogen på vägen till vetten, båda hundarna vaccinerade, Nova fick en klämgenomgång och det konstaterades att tanten är tant och ska få äta lite tabletter för det. Åkte till en träningskompis och fick supergoda lunchmackor och sen drog vi till Avesta BK för att köra lite på deras planer, säger bara en sak, RUTAN fasen ibland är den klockren och ibland inte, bara att nöta på, annars är jag nöjd. Innan Wienna fick köra var det Novas tur, W blir totalt rabiat skriker och försöker vålda dej ur bilburen. Hemåt mot Fagersta och ut i skogen för att lägga viltspår tills i morgon. En snabbvända till keramiken blev det åxå, såg ut som jag vet inte vad, planlera och drejlera på svarta kläder, tur att det var mörkt ute..

120925

Höstväder, duggregn och bara 9 grader. Tänkte hundarna kunde roa sej själva ett tag men nix, uppställda och klara stog dom på altanen och väntade . Plocka lingon? nää kallt att hålla i min gamla plåtlingonplockare. Fick bli svampskogen istället, och värsta röjet, helt galna hundar, kan bara skratta åt eländet. Svampleverans i ett höghus, W fick följa med och åka hiss, den gnisslade och knirkade och gick väldigt långsamt upp till vån 7, W hade fullt sjå med att lyssna av alla ljud. Hem för lite mellis och vila. Platsliggning på klubben, tränade lite innan. Backade lite och körde platsen säkert utan att gömma mej eftersom hon reste sej på senaste tävlingen, ibland har man bra timing, 2 hundar rök ihop och det kändes skönt att vara på plats och kolla reaktionen på W som var ingen!! söta fina W lade  tom ner huvudet! Hon är en riktig snällis och det tycker jag om.

Tävling LK3

Uppe med tuppen, jag och W åkte till Lindesberg för att tävla LK3. V tittade lite på utställningen som gick på planen brevid, kollade även in de som tävlade 1.an och 2.an. Värmde upp och allt kändes bara bra. Sen var det våran tur, vi var bara 2 ekipagen och först var sittande i grupp, där satt dom. Sen var dtii platser 4 min, såg dommaren anteckna och när vi fick komma fram satt båda hundarna. Lillhunden hade rest sej med en gång medan W hade legat kvar tills det var 20 sek kvar. Kan tänka mej att stackars W hade stora funderingar på hur det egentligen skulle vara. Hon kände helt klart av att jag inte var riktigt nöjd för sen fick jag inte ordning på vår bubbla. Redan på fria följet var hon släpig, många DK blev det och hemskt dålig fart i typ allt! Och ändå fick vi 209 p!! tror dommaren skämdes över planen som var riktigt riktigt dålig. Det possitiva med dagen var att W klarade div störningar riktigt bra, utställning på planen bredvid, glatt trallande tanter med fluffhundar knallar över planen. Invigning av nya fotbollshallen.... med trumpeter och hur mycket fotbollsungar som helst runtomkring. Bara att ta nya tag nästa helg.

120922

Lade mej i ganska tidigt igår  för jag skulle vara på klubben 0640 i morse. När jag lagt mej började det regna och höll i sen hela natten och hittils hela dagen idag. Wienna var genast på för jag hade ju hundkläderna och då får man gå ut, jädras vad hon trängdes vid dörren! husse var hemma så jag tyckte dom kunde vara hemma, det var bara 5 grader och regn och blåst. Ena dommartältet  fylldes med blåst och for iväg som en luftbalong, det var omöjligt att få fast. Först var alla platsläggaden. Sen var jag mottagare på budföringen och sen började lydnaden där jag var sekreterare,.Inte särskilt roligt att titta på för otroligt många hundar ville INTE ligga sitta och definitivt inte krypa. Åkte hem innan eliten var klar, mina egna hundare behövde ut och skogsröja lite. W har "bara" varit i skogen idag, det märks för hon snappar lite i mina byxor för att få uppmärksamhet när jag går förbi henne, hon är för söt! Hoppas på lite bättre väder i morgon.

120921

Rastade hundarna på en åker innan vi hade samling för lydnadsträning.  Ett förfärligt gräsätande, precis som på våren, lite spring blev det men man får passa hundarna, såg vid ett tillfälle att det fanns en taggtrådsrulle alldeles utanför åkern. Körde lite lydnad med folk jag inte tränat just nåt med, bra med nya folk och hundar. Efter lunch städade jag bilen invändigt, riktig riktig nödvändigt. W satt på andra sidan staketet och tittade. Sen blev det källaren och lite möblemålning, W låg och tittade. Vet verkligen var jag har den hunden, alltid där jag är,

120920

Hejsvejs i lingonskogen blev det på eftermiddagen, i härligt höstväder traskade hundarna i väg. Till deras lycka fanns det härliga vattenfyllda diken att köra race i. Stora tokfnattet drabbade dom om och om igen, jag bara stog och skrattade. Det blev tävlingsträningslydnad på kvällen, det märks att hösten tar stora steg, riktigt kyligt blev det och runt 1930 var det redan halvmörkt. Husvagnarna började droppa in på klubben, vi har dubbel brukstävling i helgen, sök och spår, jag ska skriva och vara mottagare på budföringen på lördagen.

120919

Spring, spring!! Råbocken korsade stigen i full fart när W och jag kom, jädrans vad hon tände på, hade fullt sjå med att hålla styr på henne. Hon hetsade ner något och fick springa och använde hela registret. sök, spår och vindmarkering, Springa fick hon, lite seg på inkallningen i början så jag fick läsa Britts lagbok efter det började  hon köra sina stora cirklar och kolla av skogen, kom tillbaka till mej för att stämma av och iväg igen. Det blev ett riktigt konditionspass och det enda jag behövde göra var att hålla koll på henne och ropa lite och promenera. Några stegar och lite fjärr blev det och lite extra mat på kvällskvisten.

120918

Härligt träningspass idag, blir helt imponerad av bästa W! vet faktiskt inte vem som tycker det är roligast. Avstod dock skotten, ville inte chansa då det började skymma. Körde igenom 3.an och fick en kanonkänsla, hon vill och kan bara jag sköter mej.

120917

Då var måndagen avklarad, det är hundarnas "vilodag", det innebär ingen träning, bara vara hund i skogen och kanske någon lättare övning. Idag när vi skulle åka var hundarna på G och jag skulle fixa det sista innan vi skulle åka, då hörde jag Nova gladskälla som hon gör när någon i familjen kommer, konstig tid tänkte jag och kollade, tur!! hon hörde barn som kom springade och skrikande och trodde säkert att det var våran fina Clara som kom, så var inte INTE 2 barn var det men dom jagade en hund typ spets som lyckats smita från ett hus längre ner på gatan. Den här hunden brukar vanligtvis skälla när dom går förbi härt och jag trodde att mina 4 beningar skrämt honom. Så var det tydligen inte, han försökte trycka sej in under grinden trots att Nova sa bigbig no.Fick ta honom i nackskinnet klicka på öppnabildörrenknappen och be pojkarna plocka fram kopplet i hundburen, fick Wiennas spårsele! Snälla kan Du inte hjälpa oss hem bad dom ok på med korta linan, ladda med snask i handen. Hunden var jättetrevlig och gillade snask så det gick bra. Hemma på gården satt mina superhundar kvar och väntade på mej. Ok äntligen till skogs, råkade stanna till på PROs gräsmatta och lägga ett bruksspår på vägen ut. Vi hade en riktigt skön höstvända och åkte tillbaka till det väldigt korta men inte helt lätta spåret. Släppte på ca 5 m innan spårupptaget, idag tänkte jag inte bromsa, bara läsa hund, och fort gick det och  rakt på i första vinkeln men sen studsade nosen i backen bannemej hela spåret. "duktiga " jag hade lyckats med att gå 2 m från spåret när jag skulle till bilen. Där blev det till att tänka för W, hon grejade ett tag och tjohooo rätt!  Det riktigt riktigt häftigt att läsa hund!!

120919

Wienna tog lite sovmorgon i morse, det tillhör inte de dagliga rutinerna men helgen har nog varit jobbiga
re än vad man tror, 2 viltspårprov på 2 dagar, visserligen bara 600 m spår. i går kväll gick vi en skogssväng utan Nova, då blir W x.tra på. Vindmarkeringar de luxe! visserligen i ett rådjurstätt område men fick för mej att hon converterat till jakthund efter helgen, närå hon blir alltid mer ansvarsfull när inte Nova är med.
Idag tränade vi på klubben, Nova boxade på en boxerslyngel till ingen nytta för han tyckte att tanten skulle chilla men det tyckte inte tanten. Nej det  var inte så farligt, det gick lätt att  plocka isär dom. Nova vill verkligen inte bråka men tar inget skit (lik sin matte). Hundarna och jag plockade lite lingon på em, alltså jag plockade och hundarna fixade till ytskiktet i skogen. Härlig hundhelg.

Viltspår öppenklass 2

Vi gick ett till öppetspår idag igen och nu hade jag lite koll på vad som gällde. I vanliga fall brukar jag vilja veta iallafall lite om vad jag ger mej in på men helt plötsligt blev det snabba puckar om man ville köra några prov, Västmanlands Taxklubb anordnar bara prov tom 30 sept. W hade spåret i näsan redan utanför upptagsrutan så det bar bara att hänga på. Spåret gick klockrent och tokvinkeln blev vänstervarvad ett varv sen var hon på igen.Inget att tillägga mer än att spårets liggtid var 19 tim, vi spårade på 14 min, maxtid 45 min. 1 pris och hon måste bara få HP sa dommaren när vi hittade skånken. Fick efter spåret reda på att Wiennas prestationer tydligen diskuterats på ett possitivt sätt på deras möte på fm.

viltspårprov öppen klass

Vaknade i morse och såg att det regnade och hade gjort det ett tag, fasen vi som skulle göra vårt första viltspårprov idag. Tänkte nästan ringa och avboka, inte kul att åka 6 mil enkel resa för att inte ens hitta spåret tänkte jag. Men envis som man är gav vi oss iväg och det regnade hela vägen dit. Träffade en helt okänd man och drog 5 km rakt ut i skogen, hur sjukt är egentligen det!. Chip och vaccination kollades och vi gick en bit  till påsläppet, i upptagsrutan på viltspår får man göra hur man vill för att hitta spåret, jag som varit orolig för Ws racerfart i påsläppen blev lite lugnare. Selade på enligt våra rutiner oc h fick beröm av dommaren för god lydnad, inte så många som har det sa han, bra första intryck är ju alltid bra. Släppte på W med kort lina i lugn fart och hon tog spåret med en gång, vi spårade på och fick veta att det gick jättebra under tiden, så kom den sk idiotvinkeln, blodat rakt på i 15 meter, back 15 m och vinkel 90 grader och oblodat i 15 m, där blev det snurra av kan jag säga,  fick tyvärr ett litet ryck i linan och då tror W tydligen att det är fel och blir osäker, jag avvaktade bara bakom och hon började snurra och leta spåret igen och till slut sög hon i och jag kände yes! vi är på igen efter ett ta fick vi order om att stanna, nu skulle det bli ett skott och kontroll av reaktion och om hunden fortsätter att spåra, nemas problemas sa W. Slutet kom ganska snart efter skottet och oj vi var i "mål" på 20 min, maxtid 45 min, jag tyckte vi höll på i all evighet.. Det fanns lite folk i skogen och igår hade det varit 8 svampplockare där och stökat runt i går kväll när spåret var lagt men det fick jag förstås inte reda på innan.

120912

Rastade hundarna i skogen, W fick träna kryp i motlut, då blev farten riktigt bra. Vidare till klubben för ett pass i all ensamhet.  W ville träna mycket och var på G riktigt länge. Jag hade diskat vittringspinnarna i diskmaskinen, när vi började pass 1 hamnade en av pinnarna i BH,n. Har alltid lagt den i korvfickan men Maria som tävlar Elit påpekade att i Eliten får man hålla pinnen i 5 sek, ingen korvficka där inte. Nu har jag inga planer på Eliten men tänkte ändå testa, funkade! Efter den långa träningen satsade jag allt på ett kort och W fick prova den stora stegen för första gången, tyckte det var ett bra drag eftersom hon iallafall var lite trött. Eftersom hon triggar i koppel måste det göras utan så man har bara rösten som hjälpmedel, det gick riktigt bra, dock tyckt W att var lite onödigt att trampa på nedersta steget när man ändå nästan var nere. Lade ett viltspår på kvällskvisten.

120911

Vi tog viltspåret efter lunch, idag med spårupptag, fasen va fort det måste gå. W jobbade på bra och tog vinklarna med bloduppehåll men fick problem när jag följde en skogsväg och vinklade av, hennes vanliga problem , jag släppte linan och lät henne jobba och det fick hon göra med råge men det gick till slut, slarvmaja! Men ingen kan ta ifrån henne att hon kämpar. Sen tog vi en sväng i skogen, Nova i koppel eftersom hon inte kan ta det lugnt och hältan måste läka ordentligt innan det blir fritt ös, Vet faktiskt inte vem som retas mest men det är riktigt jobbigt för matte att hålla styr på odjuren. MAT behövdes och smart som jag är kokades morötterna innan vi for. Gubben kom hem i tid för en gångs skull för vi skulle åka till auktionsbyrån och hämta vitrinskåpet som jag ropade in i helgen, nu blir det till att fixa till det. Vi åkte till klubben för lite plats mm. Vi hann träna lite ruta och fjärr mm innan platsen. Körde sittande i grupp innan himlen öppnade sej, då fick det räcka.

120910

Lite annorlunda träning blev det idag. Vi blev utkallade till Riddarhyttan där en gammal guldklocka hade försvunnit i en väl upptrampad, nerbajsad delvis nyavverkad hage. Wienna jobbade så bra, blev inte påverkad av skiten, vi har ju tränat i ridhus och tydligen pratat klart om det. Jag såg att att hon hade koll på ett märgben men hon struntade i det till en början, när orken började ta slut bestämde hon sej för att ge mej benet oj vad glad jag blev!! precis just det ville vi hitta. Lilla godingen.

120909

Idag har vi varit på språng hela dagen, började med lydnad på klubben på fm, lägga viltspår innan lunch, OK korv med mos.  Mot auktionen och förstås skulle "mitt" vitrinskåp säljas på slutet, men skam sen som ger sej. Jag åker bara när det är nåt jag verkligen vill ha, tror dom börjar fatta att när Britt kommer så är det handen i fast uppläge. Fick som jag ville, ett nytt vitrinskåp i samma stil kostar 9400 spänn! Köpte mitt för 1000 kronor, lite färg och ops, som nytt. Gick en sväng med hundárna på skogen nära viltspåret och W fick en uppletanderuta. Vidare till viltspårupptaget, hade gjort ett kortspår för jag var mest intresserad av upptaget, det hade varit folk där för det stog bilar där när jag kom så det blev lite oroligt i upptaget. Får nog ta en vardagseftermiddag så W får en ärlig chans!


Anlagstest viltspår

Ja det gick ju finfint det där! Vi gick ut som andra ekipage, det var lite skönt för jag hade egentligen ingen aning om rutinerna kring spårandet men det var ju ingen särskilt att tänka på förutom farten för oss. Släppte på och lindade linan några varv runt handen, fick förstås hålla emot för viltspåret ska tas SAKTA. Och meningen med det fick jag reda på idag, nämligen att jägarna ska hinna med och inte bli flåsiga, kan tydligen bli priblem med siktandet då. W spårade enligt min uppfattning lugnt, hon går konstigt nog saktare i viltspåret fast jag tycker att det måste vara enklare. Hon gick som en klocka, gjorde 2 ronderingar och snappade upp spåret riktigt tjusigt. När hon gör det går det i en rasande fart, det är bara att släppa linan och vara snabb som en iller när hon nyper spåret igen. Hade för mej att man inte fick göra så men det är så vi jobbar och det var tydligen okey för domaren hade ingen kommentar om detta, det enda han sa var att hon var en superspårare och hon gick klockrent idag, dock hade han en lite åsikt om farten som blev 10 min på 600 m spår, maxtiden 30 min. Han skulle vara med när vi spårar vanliga spår!

Seriöst!!!

Börjar bli lite fundersam över mej själv! Sätter mej i bilen och kör 14 mil tor  för att träna hund i några pass. Anledningen till det är att det är tävling där nästa helg men ändå, har nog blivit en lydandsnörd. Vi var själva där förutom en ryss  som var där och målade Linde BK,s klubbstuga. Han undrade hur man gjorde för att få bort utfall mot andra hundar, hmmm. Som tur var hade han hunden hemma. Planerna var stora och jättefina och vi körde igenom 3 an med mycket tjo och tjim. Fikade i pausen i det fina vädret. Nova var så busig att hon nästan var ohanterbar, hon hade svårt att hålla sin plats, antingen har hon börjat höra sämre eller åxå spelar det inte så stor roll om man lyder eller inte, hon är fortfarande halt men det gör tydligen inget. Imorgon ska Wienna anlagstestas i viltspår, får se hur det går, är lite orolig gällande farten i spåret som ska vara sakta, spåra kan hon men det där med sakta är inte riktigt hennes grej. Dagens Ilandsproblem skulle ungarna ha sagt.

120906

Träning med SM ekipage Lydnadselit. På grannplanen kördes det skyddsträning, HÖG ljudnivå på schäfrarna, W var duktig och höll ihop över förväntan !! Hon gillar inte när det gapas.

120905

Bidde ett  pass på klubben efter en sväng i skogen. Nova fixade runt och fick smaka korv ibland när W fick belöning, det innebar att hon var ganska nära i alla moment men W var duktig och kunde jobba på.  Nova var nog 5 på sidan om "rutan" men W brydde sej inte utan jobbade som vanligt, duktig hund!  Nova har en ny uppgift, käka korv och vara ivägen, kanonbra tycker både hon och jag. Blev 3an moment men kunde inte låta bli att köra lite kryp och stege åxå, vi hade planerna för oss själva, vi vilade och fikade vatten och körde lite till. Klickern var borta, den hade nog följt med ur fickan när jag drog upp bollen. Wienna fick köra uppletande på båda planerna, först fick  jag metallapporten, sen tunga och efter ett tag den lilla, naturligtvis gröna klicker. Bra jobb W!

120804

Som sagt, tränade bruks idag med lite gamla bruksrävar. Jag ska först säga att jag är överlycklig att jag inte har en schäfer, gnäll, pip och övertändning deluxe, tänk att jobba med något så tråkigt som att jobba bort ljud, visserligen har dom en fördel på ljudgivandet men ändå. Tittade på när det tränades, sen var det våran tur att dirrigeras i högre, kan glatt konstatera att W inte alls är särskilt störningskänslig längre och vi kan nöta på nästan som om vi vara själva. Fick inspiration och lite nya infallsvinklar och beröm för framåtsändadet som känns riktigt på G. På kvällen var det allmänlydnadsträning på klubben, Vi körde låga stegen med snask på de 3 avslutande stegen för att inte få slarv, sen tränade W på platssittningen när dom andra  körde ligget. Sist men INTE minst platsen med skott med mej placerad bakom en lada, tredje gången idag och jag  var helt lugn!  skönt.

120903

Nova är justerad sen några dagar tillbaka. Tanten får sina frispel och kör brutaljagis och ibland blir hon halt. Wienna och jag tog en svampsväng och eftersom Nova var hemma blev det jag som fick ta allt bus, hon var inte nådig lilla fröken! Snurrade till det men hade lite koll på solen för en gångs skull så jag passade på att halvlita på W gällande riktningen till bilen och hon drogs åt bilhållet!! tror jag har en lite gps hund i W! Märker att hon är lite mer på och tar ansvar gällande vad som händer, hon vind och ljudmarkerar betydligt mer när hon är ensamhund. Imorgon har jag bjudit in mej själv bruksveteranerna tränar, ska bli väldigt intressant.

120902

Nu är det höst på riktigt!! sonen Claes åkte tillbaka till Halmstad och plugget efter att har varit i Fagersta och jobbat hela sommaren. Känns lite tomt och tråkigt just nu. Efter lunch la jag ett viltspår till W, min plan på åker med övergång till skog blev jobbigt för matte, iallafall på åkern som hade gräs högt som hela jag, klaffslera och rådjurslegor. Lite slalomspår i skogspartiet och slut. W tog spåret fint och jag trasslade mej genom det höga gräset, in i skogen och allt gick bara fint tills slutklöven, då gjorde Wienna en Dea och hoppade rakt upp i luften, pissmyror!! matte fick städa klöven sen blev det skoj.  Innan vi tog spåret åkte vi till klubben och tränade lite.

120901

Jäkla kantareller! man kan inte ens ta en vända i skogen utan påse. Vi gick en lingonspanarvända i skogen runt hörnet idag. Ganska lyxigt att ta hinken och knalla en bit och komma hem med dessa godingar, klara är dom dessutom så man får hoppas på nån regnfri dag inom kort. Klubben på em, då började solen plötsligt visa sej och det blev varmt, iallafall med ullsockor och gummistövlar, men vi tränade på och pratade lite innan hemfärd och litet släktparty. Ny hund i G-sson flocken, lilla Diva en dvärgschnauser tjej på 13 veckor som flyttat in i sonens familj. Diva har träffat lugna Nova för men vilda W fick vänta tills idag, hon skötte sej ju bra förstås men vi villa vänja Diva med större hundar innan Wienna fick göra entré.

RSS 2.0