Monika Lindblom

Vilken instruktör! Önskar alla fick en chans att träna för henne. Jag tänkte fråga om framåtsändandet i högre, där jag tyckte vi var på G, fick superbra tips så det blir backa,backa, ska bli skoj!. Rutan nya infallsvinklar, yes! fria följet, 0 tolerans och utebliven belöning vi släpp, nya roliga övningar på träapporten, fick beröm för att tugget är borta. Nöta på fjärren. Nya övningar på stanna. Nu är det upp till bevis på hennes läger i juni. Vi tog en paus med lite bollspring på åkern innan vi åkte tillbaka till klubben för att titta på andras träning. Vi tränar igen i morgon fm med gruppen den bär det av till fina spårskogar grillning och trevligt umgänge.

120429

Var snabbt på klubben innan alla kursare kom, vi körde ett lydnadspass i duggregn, W var riktigt taggad. Sen bar det av till skogs för viltspår, Nova fick börja till Wiennas förtret. Tanten tuffade på, trodde nästan det skulle bli för svårt, frost i natt och ett par timmars regn och och 24 tim liggtid. Kampade som att attans gjorde hon. Wiennas var ju förstås betydligt svårare, upptaget i ny avverkad skog, svår mycket dofter, vimsade lite men bestämde sej för rätt riktning. Missade åxå bloduppehållet men letade sej tillbaka, svårt blev det när spåret gick ut på ett kalhygge med några år på nacken men hon jobbade på riktigt duktigt och fixade slutet, då var hon så trött att hon bara la sej ner och "gosade" med slutet. Imorgon kommer Monika Lindblom till Fagersta BK och jag har bokat 1 tim träning, mina träningskompisar kommer att träna för henne med så det blir nog en hel eftermiddag på klubben.

120428

Matten var lite trött idag, men W och jag tog en långpromenad på förmiddagen. Pärlan är verkligen lättmanövrerad ibland gruvhål och annat som dyker upp. Något fånigt ord och vips 180 grader på stört, är det nåt jag lyckats med så är det faktiskt det, känns helsäkert trots Wiennas snabbhet.. Chillade på eftermiddagen, jag somnade faktiskt på altanen bland hundarna i solskenet . Planen var att åka till klubben och köra lite lydnad men när jag kom dit var MH,t inte klart så jag fick med på sista hunden, en collie från Norge på 5! är, nån sorts dispens för att hunden var i lydnads Elit, tjena! hunden var en ren katastrof, fegis var bara förnamnet och den tävlade i 2.an i Norge enligt uppfödaren som åxå var publik. Stackars figgarna var trötta efter en dag i skogen så jag hjälpte till att montera ner banan och min låga motivation sedan innan försvann. Jag lade ett varsitt viltspår till hundarna innan jag åkte hem igen. Åker till klubben direkt efter jobbet imorgon istället innan alla kursare kommer, sen tar vi viltspåren.

130427

Utställning i Västerås. Moa Persson var ersättare för Salvatore Trippoli. W fick GV idag, hon ville ha mer muskler? kanske, och pälsen var inte så bra, där håller jag med, men ack vad det kan pendla, i mars blev det ett cacib. Vi var där i god tid, när vi satt och väntade satt W i buren med takluckan öppen och tittade ut. Plötsligt kom ett par och ställde sej bredvid oss och började tissla och tassla, typ sådär om man har gylfen öppen eller nåt sånt. Mannen kom fram och frågade om jag kände igen boken han höll fram Hundar i Världen, ja svarade jag tveksamt och han undrade om jag kunde tänka mej att låta honom fota W till en uppdaterad upplaga. Vi gick ut i solen för att fota och W var en helt underbar fotomodell bland alla cyklande och springande Västeråsare. Lite shopping och vidare hemåt. Vi hann med en skogsvända på eftermiddagen med lite bollspring. Plötsligt sticker W iväg, fast inte taggad utan bara iväg, justja, stoort plask, där låg ju favoritvattendiket. och bollen var BORTA! jag uppmanade W att leta, hon for runt och stannade vid lortdiket, jag skickade igen och hon for runt och stannade vid lortdiket igen. Jaha matte fick ta en pinne och gräva runt och japp W hade rätt igen favvobollen upphittad. Avslutade med att titta på sönerna som hade seriepremiär i fotboll, vinst med 5-1 härligt! W passade på att leka lite med Diva the dvärgschnauzer. .

Bra träningspass

Tränade i hallen med gänget i går kväll. Hade tänkt köra lugna moment då dagen varit väldigt fysisk för W med långt och knixigt viltspår och ett galet röj i skogen. Jag paxade sista passet så hon skulle få vila så länge som möjligt. Började med fria följet som gick super, jag fick ett påpekande om mina svängar så jag/vi har tränat på och det känns mycket stabilare. Jag kände att hon kändes på så det blev rutan, hoppet och tom ett nytt moment, inkallning med ställande-läggande som W gjorde riktigt fint. Vi sliter på med tunga apporten som verkligen är tung för W. kryp under stegen, där är hon fortfarande för hög i bak, blir att backa lite där. Träapporteringen, där blev det ett litet omtag nära mej, ingen kommentar, kastade bara igen, hoppsan tyckte W och skärpte till sej och gjorde en perfekt apportering. Det känns som grundkondisen är tillbaka igen och idag kör vi på med en långpromenad W och jag. Ikväll blir det lite styling för i morgon blir det till att vänstervarva i Västerås.

130425

I tidsdags tränade vi ute på klubben och hade båda stora planerna för oss själva, det gillar W som gärna tar stora svängar vid bollbelöning. Jag orkade inte vänta tills kl 20 för att komma in i hallen och vädret var helt underbart. Till Wiennas stora förtjusning dammade jag av frisbeen för lite kondisträning som slutkläm. Skulle lägga ett viltspår på vägen hem men skogen var full av spårkursare så jag åkte till en annan skog, då först upptäckte jag att grejorna var kvar hemma. Phu trött blir jag på mej. Onsdag spårade vi vanligt spår med en kompis, Nova fick ett kort ett och Wienna fick spåra efter Bettan. Då hade jag iallafall inte glömt viltspårsakerna så jag la ett spår på hemvägen, väl hemma fick hundarna mat och jag drog vidare till keramiken. Idag fick vi sällskap av sonen Classe till Novas stora förtjusning, ja W blir ju åxå väldigt glad men Nova och Classe har nåt särskilt ihop. Först la jag ett kort spår till Nova, sen blev det skogsröj deluxe. Classe och Nova tog spåret. Sen blev det Wiennas tur för viltspåret, jag hade ingen aning om vart jag gått, gick bort mej när ja la det. Var bergsäker på att spårupptaget gick till vänster men icke då, åt höger bar det av och hon kändes osäker i linan (eller var det kanske jag som var osäker?) men jag hängde med och jag tänkte, tur att man hör bilar nu när det går åt pipsvängen. Ojdå! där var visst snitslat för bloduppehåll! Duktig W! spårade vidare till återgången där det blev mycket jobba innan det bar av åt rätt håll. Hade även glömt att snitsla slutet med W markerade fint. Det blev en jobbig dag idag, det märks på hundarna att det börjar bli varmt ute. Nu blir det mat och vila innan det blir klubben för lite inneträning.

130423

Regn idag, jag som tänkte lägga viltspår på eftermiddagen. Lägger nog ett ändå faktiskt för det måste ju tränas i alla väder, och det är alltid intressant att kolla av hur långt man kommit. På kvällen igår "tävlade" vi lydnaden i lägre då det var uppkörning för 2 klubbkamrater som tävlingsledare. Ojdå dom hade kastat in mej på lägre! läggande under gång och ffa framförgåendet hade vi inte kört på ett år men W kom ihåg hur man gjorde, duktig hund! Attityden var riktigt riktigt bra och hon var focuserad och relativt ostörd genom hela programmet trots sparsam belöning. Kanske är det så jag ska göra och bygga mer på förväntan, ja det är ju bara att prova sej fram, stackars W, hon får tåla en del hon.

130421

Spårat idag, relativt kort spår med fortsatt upptag långt ut. Inga problem. En ny skogspinne bort idag igen men W fixade dom andra. Uppletanderutan råkade hamna i sankmark så det blev lite mjölksyreträning, jissen vad trötta hundarna var, vi hade flera saker ute men efter tredje bröt jag så det skulle bli ett lyckat slut på träningen. Nova spårade ett kort spår, hennes pinnmarkeringar är väldigt diskreta, stannar och snurrar runt på svansen, alltså inte alls så tydliga som Wiennas. Nova fick några skick i rutan och tuffade på bra och hittade sina saker. Snälla Yvonne fotade hundarna, får se om jag får några fina bilder att visa. Imorgon ska jag och Wienna bossas runt på lydnadsplanen, några klubbkompisar ska köra upp som tävlingsledare.

130420

Spårdag igen, eftersom det var ett långt spår igår valde jag att köra ett kort spår med många skogspinnar. Upptaget låångt ut i rutan, gick bra. Jag hade annan spårläggare och med alldeles färskplockade skogspinnar så W gick hon över 2 st men fixade dom andra. W gick fint i spåret, mycket rakare än när Nova varit med och trampat runt. Uppletanderutan gick fint men hon bytte föremål på vägen in. Jag har ju slutat heja på henne för att minimera tugget men får nog köra det ett tag igen. Spår i morgon igen, får fundera på upplägget.

Första långspåret i år

Äntligen hittade jag en skog som var snöfri! Nova och jag gick iväg för att lägga ett spår till W. Uppskattar att det blev nästan 1 km med Novaspring, 3 vanliga 4 skogspinnar och slutet. Spåret hade jag vid 2 tillfällen lagt några meter från skogsvägen, över skogsvägen till andra sidan. När vi åkte till klubben för att träna började det regna. Vi tränade rutan, sitter inte 100 än. Fria följet såklart,, riktigt bra. Genom gruppen med boll på "hyllan" nöjd med framstegen. Provade stegen några gånger, det var länge sen sist, W är lite osäker/försiktig de 2 sista stegen, men det är bättre det än att hon hoppar över dom. Apporteringen med träapporten är jag jättenöjd med! Stressade henne lite för att få upp farten, inget tugg, inte ens ett omtag! och fin fart hela tiden. tillbaka till skogen och spåret, jag hade lagt spåret långt ut i rutan, kom på att jag nog varit för snäll med det. Upptaget gick bra men sen blev det lite stökig med Novaspringet men W redde ut problemet bra, lite störd emellanåt blev hon för hon var av spåret och kollade ibland men letade sej tillbaka. Vid första parallellen med skogsvägen bommade hon, förmodligen genom att hon slarvade och var säker på att hon skulle ut på vägen, där blev det riktigt jobbigt för henne och det snurrades rejält innan hon hittade rätt igen. Efter ett tag korsade vi vägen och in i skogen på andra sidan. W missade en skogspinne, gick helt enkelt bara över, hon brukar vända när hon märker sitt misstag men icke idag. Hon var jättetrött på slutet, så trött att hon inte ens orkade slå frivolter vid pinnarna, men hon låg på i linan hela spåret så jag var helt slut.

130418

Spöregn på eftermiddagen, så det blev städning av huset. Hundarna tillbringade eftermiddagen på altanen. Tröööök tyckte Wienna. Träning i hallen kl 19 så vi tog en timmes promenad i skogen innan och hittade en snöfri skog!! Tränade på fria följet, vittringsapporteringen, rutan, kryp. och sändande genom grupp. Fick ett tips om att köra osynliga hyllan på saktagåendet och det köpte W, känns bra det. Den 30/4 har jag 2 tim med Monika Lindblom, får se vad hon har för tankar om det. Hoppas det fortsätter att blåsa som attans i morgon bitti, då ska jag lägga spår direkt på morgonen, vi spårar ju nästan alltid på eftermiddagarna får se vad W tycker om det..

130417

Viltspåret funkade inte alls idag, blev för svårt helt enkelt, väldigt lite blod, mycket vind och en liggtid på 20 tim. Då vet jag. Wienna kämpade och försökte vinda, fick några napp men blev så frustrerad så hon började äta rådjursbajs, det var bara att plocka av selen. Ska testa med lite kortare liggtid och mer blod, jag var nog för taskig i det här spåret. Vi åkte vidare till Abbortjärn där det fiskas ädelfisk, men idag var vi själva. Jag tänkte gå runt sjön men W envisades med att gå ut på isen och inte hålla sej på spångarna så vi gick jordens lerigaste väg och tränade lite allt möjligt. W stannande vid en sväng och jag trodde det kom någon på vägen så jag kallade in men hunden var stel som en pinne, fick ändra taktik så det blev ett barskt stanna kvar i stället och jag gick framåt och såg 3 rådjursbockar som lekte blängaleken med W kanske 10 m ifrån. Dom stack in i skogen när jag kom och W blev ganska het efter det. Det vädrades och vindmarkerade hela tiden, vinden var riktigt hård så det kom nog mycket dofter i den lilla söta näsan.

Kennelläger mm

W och jag åkte på fredag morgon för att vara med på Silogårdens kennelläger som började kl 13.00. Innan checkade vi in på ett helt underbart B&B alldeles nära Hjortkvarn där lägret var. Grupper uppdelades på rally, spår, drag, sök och viltspår. Jag hade fått äran att visa hur viltspår går till och till min förvåning var det många som nappade på att prova. Uppskattningsvis var det nog ca 10 hundar som provade och faktiskt körde en gång till, dom flesta hade aldrig gått ett viltspår innan och jag var mäkta imponerad av att alla spåren gick superbra, ingen hund behövde hjälp, dom fixade det helt själva. Det var otroligt intressant hur olika dom reagerade vid första bloddroppen, man skulle filmat alla påsläpp! Vädret var ju inte helt underbart på lördagen men alla tränade på hela dagen. Jag hade lagt ett spår som blev liggandes i 24 tim med regn och blötsnö över natten. Synd att spåret skulle förgås tänkte jag, jag provar. Det gick faktiskt riktigt bra, lite stök och bök hade hon för sej men det var ju inte så konstigt, så svårt spår har hon aldrig fått och vi kom till slutet. Helgen gick fort runt kl 16 bar det hemöver,det var kul att träffa alla Silogårdare med hundar, god mat och fika serverades i massor och jag hade jättetrevligt. Spår idag. Nova fick traska runt i skogen när jag la spåret, hade aldrig testat det. Jag la 4 skogspinnar 3 vanliga och ett slut. Sen gick vi i skogen så spåret fick ligga till sej. W har kommit på den smarta idén att om hon kommer med en pinne (som hon inte får ha) brukar jag byta mot bollen.Idag fick jag pinne 2 gånger. Spåret gick bra, jag hade faktiskt glömt att Nova traskat runt och jag märkte ingen skillnad. En skogspinne bort, den låg i en svacka mellan 4 stenar i ett snår av smågranar som W valde att gå runt, hmmm, ja det kanske var i svåraste laget. På hemvägen la jag ett viltspår på leråker, vet inte vad jag fick för mej men ska bli skoj i morgon.

Frispåra viltspår

Japp prinsessan W har frispårat viltspår idag. Det var ju inte alls planen förstås, jag hade inte ens tänkt tanken att låta henne spåra nåt alls utan sele och lina. Planen för dagen var bara skogen och en långpromenad. Vi gick en stund och plötsligt stannade hundarna på en blodfläck och jag trodde det var en löptik som varit i farten, men det bar iväg åt samma håll för båda hundarna, Nova i kortlina och W lös. W trampade på spårandes och Nova och jag tuffade efter. Blodfläckar återkom med jämna mellanrum och vi snurrade en bra bit kanske 500 m innan blodet upphörde, hundarna fortsatte några hundra meter och vid vägen slutade dom att spåra. Wienna spårade lugnt och fint ca 10-15 meter före oss och väntade när avståndet blev för långt!! HELT ofattbart. Hon måste verkligen förstått idén med viltspår. Lite spännande var det att inte alls veta vad som skulle hända, om vi skulle springa på nåt skadat djur som i värsta fall inte var så snällt. Wiennas koppel var kvar i bilen och jag kände att jag skulle vilja haft det i fickan utifall. Jag undrar vad som hänt där i skogen. Nova spårade också väldigt bra trots att hon bara viltspårat några få gånger.

Jag måste nog byta kommun

För idag blev jag kallas blodkvinnan hos slaktaren. Jag hämtade 3 stora flaskor blod till blodspår, och kom på att fråga om dom hade märgben, jodå, såga upp några till henne sa bestämmaren. Jag fick gå till utlämningen, ett kallt kalt illaluktande rum med utsikt över slaktavdelning. Därinne stod en man med utländsk ursprung och styckade och han "sjöng" nåt som lät som en sjungbön i ett tempel med guldtak. Mysko känsla jag fick, iallafall betydde såga upp några till henne att det sågades upp inte 4 bitar utan 4 hela stora ben en hel stor kasse full blev det och han skulle ha 100 kr för allt, han fick 200 stackare, jag frågade om han vIsste vad märgben kostar på ICA och nä det visste han inte. Tror inte heller att han har en aning om att märgben serveras dyrt på 5* krogar. Hundarna fick enormt långa halsar när kassen ställdes in i bilen. På hemvägen tog vi ett viltspår som blev lagt i går, W tycket det var lite dumt att lämna bilen med alla godsaker men när spårselen kom fram var alla ben glömda. Spåret gick ju bra och var ganska snöfritt. Sen kom jag på att jag måste skaffa flaggstångslina till skånkarna och stannade till på Pro Arvid eller va det heter. Förra gången jag handlade där inköptes slang som lösrulle till söket, då fick jag frågan om det skulle vara en vattenslang eller nån annan slang av nåt slag jag sa att jag inte visste, då fick jag frågan vad jag skulle använda den till och jag sa till hundarna. Idag frågade han om jag hade flaggstång och jag sa nää, jaha nåt till hundarna igen då. Undrar vad han kallar mej, förhoppningsvis hundkvinnan. Tur iallfall att det inte var någon poliskontroll på hemvägen för med 3 stora colaflaskor blod, en ICA kasse med likdelar, 10 m lina en flaska vin och ett doftljus hade dom nog tagit in mej för nåt. Nu festas det på märgben sen blir det lerplanen innan vi åker till klubben för krypträning.

Spår och lydnadsträning

Vilken härlig hunddag det blev idag. Vi var 3 st som åkte ut för att spåra där vi trodde att det skulle vara skapligt snöfritt, iallafall bitvis. Det visade sej att det skulle gå att lägga 3 raka spår, hmm inte coolt. Jag tänkte att det får bära eller brista jag kör ett långt spår på det underlag som finns, lite gräs/mossa, issnö och djup snö visade det sej. Jag gick ner mej till låren med båda benen och blev stående där utan vantar fick böka runt lite vilket Wienna noga noterade när vi gick spåret. Jag hade lagt 5 +2 nytagna skogspinnar som jag markerat för att se om hon upptäckte samt ett slut. Hon gick helt fantastisk hela spåret! skogspinnarna gick hon förbi en meter men vände nosade och fann! jisses vad stolt hon var. På eftermiddagen tränade vi lydnad på en gräsligt lerig gräsmatta vid skolan nära riksvägen med cykelbana. Hon gick riktigt bra trots störningar. Nu ska vi varva lerträning men träning i hallen.

Haha! sa W, JAG kan

Vi, jag och Wienna åkte till ett industriområde och tränade framåtsändande. Sen blev det en 3 timmars skön promenad med massa lek och lite träningspass. Vi var borta längre än jag planerat för vi hade så roligt. Viltspåret skulle åxå tas så jag köpte en halvdöd sallad på OK och åkte till spåret och åt upp halva, var inte så god. Dagen till ära hade jag laddat ryggsäcken med div försvarsverktyg utifall vargen från igår skulle dyka upp. Selade på W vid upptagsrutan och hon hade redan spåret i näsan, släppte ute henne och hon gick lugnt och fint till spåret och fortsatte ca 200 m, vädrade åt höger tittade på mej och fortsatte spåret men sen ville hon till höger igen, där fick jag några sekunder att fundera på hur jag skulle agera och bestämde mej för att inte lägga mej i hennes jobb, vinden låg på därifrån och jag visste att slutet låg dit hon pekade så jag avvaktade och W bestämde sej för att gå på slutet, det är ju trots allt dit vi ska så varför tramsa runt i ett spår när man har koll på läget.? Super nöjd med mitt agerande i frågan och W var ju duktig som vanligt.

Varg

Hundarna tycker nog att deras dag varit riktigt dålig. Jag sov till 830!!! helt galet för min del, vaknade av glada hundar springande i trappen med svansdunkar i väggarna. Lillebror Claes hade kommit för att hämta lite saker. Lite fix hemma bla biltvätt sen en timmes sväng i skogen. På eftermiddagen åkte mor och jag rakt ut i skogen till en "lada" med modekläder, hittade en tröja, fast jag letade efter finkäder till våra sons bröllop i sommar. Tänkte lägga ett viltspår på hemvägen men den enda snöfria platsen var upptagen av en hundbil så det fick bli på hemmaplan. Två fina rådjur betade vi vägkanten när vi åkte med bilen, jag stannade och tittade men dom tycket vi var ointressanta och betade vidare. Jag la spåret och vi åkte vidare till hundarnas stora besvikelse. Just när vi börjat åka sprang en varg över vägen och ut över åkern! den var grå, stor och inte en schäfer och stack rakt ut i skogen med typiskt vilddjursspråk. Jag såg förmodligen den i förra veckan men i skugga och med solbrillor var jag inte säker men storleken stämmer. Vi får väl ladda med nåt vapen och massa extragodis om skånken skulle vara borta i morgon.

130403

Jaha vad har vi hittat på de senaste dagarna då? Det blev en härlig långpromenad i går på eftermiddagen och ute på gården tills ganska sent, hundarna var jättetrötta och somnade skönt efter maten, fast jag var faktiskt pigg runt kl 8 så W och jag åkte till allmänträningen. Det var mycket folk men dom flesta kommer till kl 7 och åker runt 8 halv 9 sen är det ganska folktomt i hallen. Vi tränade mycket kontakt när det var folk kvar sen körde vi vittringprovet, krypet,, fria följet, hopp och förstås apportering, jättenöjd än så länge med apporteringen, utebliven belöning för icke väl utförd uppgift köper hon, det trodde jag aldrig. Tipset fick jag av Monika Lindblom på en kurs jag var på. Det var en jättekul träning tycket både W och jag. Idag gjorde jag en uppletanderutan där hon tog alla föremål men jag är inte riktigt nöjd med farten på slutet, det syns att kondisen inte riktigt är på plats, ovanligt att se W lufsa på slutet. Hade konorna med och ställde en ruta mitt på åkern med ingångar från 4 håll och tränade på att hamna mitt i rutan, duktiga Nova satt vid ryggsäcken och väntade trots att bollar kastades. Sen blev det en skön promenad på åkrarna, iallafall för mej och Nova, Wienna fick springa efter bästabollen, full gas ut, full gas tillbaka, jag vet inte hur många gånger det blev men jag får nog träningsvärk i morgon efter allt kastande.

Intensiv Påsk

Släkten, barnen, barnbarnen och div hundar har hälsat på hos oss i Påsk, jätteroligt och intensivt. Vi har gjort härliga turer i skog och på åkrar och hundarna, speciellt Wienna är HELT slut både mentalt och fysiskt. Det är jobbigt att ha koll på allt som rör sej och kul att springa mellan alla på promenaderna. W och lilla dvärg schnauzern Diva har lekt som bara den, underbart att se att W leker så fint med de små, lägger sej ner och anpassar sej verkligen i tuffhet. Någon "riktig" träning har det blivit dåligt med under helgen men när alla åkt idag åkte vi till en snöfri liten grusplan och tränade lite, insåg snart att de snabba momenten inte blev riktigt bra så vi körde de lugna, fjärr, kryp fritt följ och naturligtvis apportering som gick bra med den trött hund. Lite rutan körde vi som belöning. Idag var hon faktiskt inte svårövertalad att hoppa in i bilen.

RSS 2.0