131231

Sista dagen på 2013, det var ett hårt schema för Wienna i går så det får bli lite skogen bara och ev träning i kväll, det kanske kommer någon till på allmänlydnadsträningen men jag kan tänka mej att det blir relativt lugnt. Förmiddagen spenderade vi i skogen i härlig sol, jag hade tagit med uppletandesaker så det blev en skogsruta, Wienna gillar verkligen att leta saker MEN nu några gånger har hon bestämt att hon ska komma in, släppa saken, ruska sej och sen sätta sej så det jobbar i på just nu, plus att minimera tugget. Hon var inte riktigt nöjd med det och kom med en kotte som jag skulle kasta så det blev lite kottlet också. Vädret var helt underbart så på eftermiddagen tog vi en sväng till rådjursåker och till Wiennas lycka hade jag tagit med hennes älskade frisbee, hon har hur mycket ork som helst vad gäller den. Kvällen var bokad 2 rim med ett gäng, vi körde igenom våra program tävlingsmässigt och jippi, dom märkte att vi nött på ff. Jag är riktigt nöjd med passet förutom att det saknades lite fart i vissa moment, men det fick vara utan korrigering eftersom hon var lite trött efter allt spring under dagen. Wienna gjorde riktig nytta för några nätter sedan när Susanna kom hem efter en fest. Hon hade tappat reservnyckeln på gräsmattan när hon skulle lägga tillbaka den på "hemliga" stället, jag sov för Wienna sa inte ett pip när hon kom. Duktig hunden följde med ut för att leta nyckel utan matte! hon hittade den och plockade upp den till Susanna.

131228

Wienna har bytt ut mej mot Susanna, jädra hund! hon väljer bort mej vad gäller knäsittande vid TVn, jag får inte ens frågan. Vi tog en kort sväng i stan på förmiddagen och hämtade lilla Isac från huset han ska bo i sedan när alla reparationer är klara. Isac är drygt 3 år och det är väldigt mycket NÄä just nu. Susanna var barnvakt medan jag åkte till keramiken för att flytta alla saker till en ny lokal. Direkt iväg till klubben för 2 tim träning med gänget. Idag blev det mycket nötande på ff och jag tycker att hon dragit sej något bakåt. vi hoppade. vittrade, apporterade körde rutan, platsen och ingångar på planen. Imorgon blir det tänkarledigt för W, delar av familjen ska ta en riktig långpromenad med korvgrillning, hoppas vi får lite bra väder!

Snö!

Fast termometern visar på 0 grader så snön blir nog kortvarig. Vi tog rådjursåkern idag igen på förmiddagen, nu i helt annan skrud än i går.
Hmm? en återgång
En liten snabb kontroll över åkrarna
Söta W!
Och den obligatoriska lyckorullningen. Snart bär det av till klubben för lite lydnadsträning i hallen.

Det var sol igår!!

Och det var inte i går kan man lugnt säga. Jag och Wienna gick till rådjursåkern som ligger alldeles intill ett bostadsområde, det är så himla konstigt (och skönt) att man ytterst sällan träffar på andra levande varelser är rådjur.
Det här är en del av åkrarna, det finns massor att springa på. Någon skidintresserad gör sådana här "vägar" varje år och när det finns snö är det ett välbesökt skidspår. Eftersom rådjuren håller till där är det extra spännande att gasa runt för W, hon springer i stora cirklar medan jag går, kommer tillbaka, ger mej en snabb blick i farten och iväg igen
Runt nollan och antydan till frost men inte hårt i backen, perfekt underlag. Ibland tycker jag att lilla W just ser liten ut på bild men när hon kommer i 140 så känns hon inte liten.
På eftermiddagen blev det en skogspromenad och nu var Susanna med!! det blir ju extra skoj när det är fler med på promenaderna tycker W. På kvällen hade vi tjejmiddag, jag Susanna och W, grillade och hade det mysigt framför TVn, mattegrisen skulle sitta i fåtöljen med Susanna, Det blev en lång hård dag för W som runt 23 svängen var så trött så hon hade narkosögon, för man kan ju inte vila när det är å mycket skoj som händer.

131225

Regn och rusk har det varit en längre tid här i Fagersta. Fast det gör inget alls, faktiskt tycker jag det är riktigt skönt att kunna gå i skogarna utan att hasa runt i samma scooterspår dag ut och dag in hela långa vintern. Vi har åkerspårat en hel del i regn, frost, lera och en massa blåst, härligt! Det har även gått alldeles utmärkt att träna ute de flesta dagarna så vi varvar ute och inneträning. Vi har varit på ett till helgläger med Monika Lindblom, fick lite bassning på ff, hon är en tuffing så man får tåla en del men hon vet vad hon pratar om och vill bara att man ska lyckas. Jag har varit nöjd med vårt ff, W gick för långt fram men jag menade att hon hamnar rätt på tävling, Monika hävdade att det är i avsaknad av koncentration hon halkar bakåt, tränar på rätt pos nu så får vi väl se hur det går på nästa tävling. Gick vidare i några Elitmoment, jisses vad noga det ska vara! Julaftonen blev bara social för W hann inte med någon promenad alls, tur att vi har gården men med mat inne och regn ute var det inte någon höjdare tyckte W, fast egentligen gör hon inte mycket mer på gården än att vänta på mej.
Galen efter en hel dags vila. Visserligen var vi till ändreboendet och hälsade på barnens farmor, var runt på kyrkogården och hälsade på 5 st och firade jul med familjen.
Här fick hon totalt frispel i vattenpölen så jädrans skoj!!
I den här fina skogen brukar vi hålla till ibland, idag hittade hon vattenhålet där, vi körde på Wiennas begäran uppletande av kastade grankottar, det var svårt eftersom ögonen inte var till någon hjälp alls bland alla kottar. Den här skogen kunde jag gå till hemifrån när jag opererat tån för ett par år sedan och gick med spik i 8 veckor. Med fikapackad ryggsäck, foten inlindad i en ica kasse, fastsatt med silvertejp och på kryckor begav vi oss iväg.
Till lunch kom Daniel med b-banen och dom behövde rastas efter maten så vi gick till trollberget i hemmaskogen och gick i dom förfärligt höga bergen. På eftermiddagen var det bokat en timme i hallen så nu är ordningen återställd tycker W som rullat ihop sej på fällen med mätt mage.

131220

För några veckor sedan fick Nova somna in. Hon hade blivit gammal, hade hälta, var trött men ändå pigg när vi var ute i skogen men orkade inte gå långa promenader längre. Hon fick en böld/cancer på kinden som växte med ljusets hastighet på några dagar och då tog jag mod till mej och ringde och beställde tid för hennes färd till regnbågsbron. fick tid snabbt på eftermiddagen dagen efter telefonsamtalet. Jag hade i mitt inre funderat fram och tillbaka under en rätt lång tid och förmodligen redan bestämt mej men inte funnit styrkan att ta beslutet. Vi var i skogen hela eftermiddagen och lekte, kastade boll, hon fick äta så mycket pinnar hon ville, annars har jag alltid fått säga i från för hon åt verkligen. Sonen var med hela tiden och det var skönt att slippa vara själv just den dagen. Nova hade fått lite extra värktabletter så det var full fart på henne. Innan vi åkte till vetten stannade i och hon fick handla en 150 gr hamburgare, lilla matvraket som bara fått smaksmulor innan då vi fick hålla koll på vikten hela tiden. Nova och jag har jobbat mycket tillsammans i hemvärnet och hon var min bodyguard, en genomsnäll hund som såg när det var skarpt läge, då klev hon fram och talade om att det inte var ok, hon var också min kompass, hon har räddat mej hur många gånger som helst när jag virrat bort mej i skogen. Det var jobbigt att se henne somna in, hon pussade mej och Claes in i det sista. Saknar henne enormt men inser att hon har det bättre i hundhimlen där hon får leka med änglahunden Fiffi the storpudel.

RSS 2.0