130227

Jahadå, då har man landat i vardagen igen och gjort första dagen efter sjukskrivningen. Fast det är egentligen inte alls synd om mej för jag slutade kl 12 och hann göra en 2.5 tim promenad med kompisarna. Det var så soligt, vindstilla och varm och såhär på vårkanten uppskattar man dom annars så fula kalhyggena. VI fick jämte ett harhäng ett tag och W tänkte prova " stegen" som egentligen var ett A hinder i stegform in till hägnet, men jag tyckte det var en dålig idé. Tur att man slarvar och inte plockar ur bilen för jag fick för mej att prova med rutan på skogsvägen, den gick riktigt bra idag med bra fart. Lite kryp passade vi på att träna och man ska tydligen arbeta 3 timmar för att det ska gå lugnt och lågt till.

130225

Sol hela dagen, det var verkligen inte i går! snön har smält bort på trappen och det droppade från markisen. Fick sällskap av yngsta sonen på förmiddagspromenaden, vi tog samma vända som vi gjort de senaste dagarna, bra kondisträning för matte med backar, oj vad man tappar flåset fort. Lunch sen lite kvalitetstid med snabeldraken och ut igen.Nova hade fått nog och visade inga tecken på att vara på. Tog med kaffe och åkte över skogen för att kolla om det fanns något ställe att göra av bilen i all snö. Jadå en liten ficka fanns det men jag fortsatte färden för att införskaffa en wienersemla från Elsa Anderssons bageri.Om Ni någon gång skulle hamna i Norberg Västmanland kan jag verkligen rekommendera ett fikastopp där. Åter till skogen och platsen var fortfarande tom, tur det för det var flera bilar som saktade ner och tom vände och förmodligen inte sa så trevliga saker. Vi däremot släpade med sittunderlag wienersemla träapport och vittringspinnar och bollarna förstås. Tränade lite vittring och idag gick det lugnt och sansat tillväga, igår hade W för hög fart. Lite håll fast utan tugg tränade vi på, sen fiiika! vi satt i solen och gottade oss ordentligt. W fixade med pinnar och ville mer så vi körde inkallning och inkallning med ställande och en massa bus/kamp med bollen. Hemfärd och mat sen var W nöjd! sov ett tag i mitt knä och suckade sköntsuckar och var inte särskilt intresserad när jag stack iväg för att vara barnvakt ett tag medans svärdottern kursade rallylydnad med Diva. Hoppas på en fin dag imorgon med mycket ute för på onsdag blir det tillbaka till verkligheten och jobb.

I helgen

Har vi pysslat med lite av varje,lördags eftermiddagen tränade vi lydnad ute, gick en långpromenad i skogen som blev lite i senaste laget. Det började skymma innan vi kom till bilen. W skuttade som vanligt runt och rätt som det var kom hon in på vänstersidan och ville säga nåt, jag frågade vad det var och hon tittade framåt, när vi stod och dividerade hörde jag scootrarna komma i full fart emot oss, duktiga W! vi höll på att storkna av avgaserna som låg kvar hur länge som helst. Mot slutet hördes ett oidentifierbart djurläte och W blev riktigt stressad så kopplet fick åka på tills hon hetsade ner lite. Idag tog vi samma sväng men innan la jag ett spår på ett industriområde som var plogat. Tränade lite vittringsapportering, sen gick vi rundan, idag sköts det på skjutbanan, alltid bra. Älgarna hade haft värsta racet på ett stort område, jag ser nästan aldrig älgspår men där var det massor, W inhalerade med hela huvudet i spåren, fast på ett lugnare sätt än på rådjursspår. Vi spårade och körde lite antitugg övningar innan vi begav oss hemöver.

131223

Full fart igår var det, fast inte så mycket för hundarna. Vi tog en promenad med W lös första gången efter stygntagningen och hon var gasad kan jag meddela, tyvärr var vårat favvoscooterspår upptaget så det fick bli ett annat spår i närheten. Det spåret har tyvärr en del mindre gruvhål på sidorna ibland så man får hålla stenkoll på fröken så hon inte druttar i. Men hon är superbra på att tvärvända och komma när jag säger till, ett måste när man bor i Fagersta för det finns hål i stort sett i alla skogarna runtom som dessutom saknar eller har trasiga staket. Jag har några väldigt fåniga uttryck som jag använder mycket eftersom jag inte vill tjata sönder hit eller kom och dom innebär ibland snask. Tränade lite fjärr hemma i köket innan b-barnen dök upp och sen var det full rulle. Den återkommande rundbanan kök hall v-rum och kök igen drog i gång och W gillar att vara med och leka, Nova däremot fick hålla sej ur vägen stakars tant, men jag vill verkligen inte att det ska hända något, hon går på Rimadyl för sin tantighet och man vet aldrig om ett hopp från Fat Boy skulle träffa henne på fel ställe, hon vill ju alltid ligga mitt i smeten. Sen blev det fjärr med störning! barnen körde rundbanan, jag gjorde korv stroganoff och W var superhungrig så varför inte! På kvällen var det FBK,s årsmöte med god mat. Vår ordförande berättade att det varit många klubbar som hört av sej ang hallen vi byggde i somras och undrade hur vi kunnat genomföra bygget. Vi har mycket bokningar från andra än klubbmedlemmar, några åker från Falun/Borlänge en gång i veckan för att träna och det är väl ca 1,5 timmes resväg enkel resa. Idag kommer b-barnen på förmiddagen sen ska W och jag träna, faktiskt ute den här gången, man kan inte lyxa till det varje träning ju.

Träning i Kungsör

Vilken dag! Träning inomhus med 4 andra Silogårdare och med Lotta Hagström som instruktör. Jag började och Lotta frågade vad jag ville göra och jag drog till med 3,an tävlingsmässigt och hon såg ut som? fast jag hade bestämt mej några dagar innan, det får bära eller brista, vi MÅSTE träna på att tävla på nya ställen så är det bara. Jag tränar ganska ofta från underläge, dvs med folk i elit bruks/lydnad, jag tror det är bra men kan ibland få lite mindervärdeskomplex och det påverkar förstås W direkt. Jag är riktigt nöjd med min hund, jag var självsäker och det märktes på hunden. Vi fick kritik/utvärdering efter varje pass, bra. Dessutom lite god råd, en del saker som verkar självklara när någon säger det och man tänker men varför har jag inte gjort så? dumdum, det är bra att byta miljö och träffa andra hundmänniskor. Lotta konstaterade ganska omgående att W är väldigt förarvek, santsant! jag ska försöka köra med ops, tokigt det blev! som jag har sågat innan, men nu tror jag att vi får en ännu större glädje och W blir säkrare, jag får helt enkelt bita i det sura äpplet och prova och jag tror att det blir bra. Alla hundarna körde en omgång och sen blev det mer träna på det vi/Lotta tyckte vi skulle köra. Jag fick tips på att träna kontakt med störning, behövs. Åxå hur man uppehåller draget när man tävlar och hundarna måste hålla ett helt program utan tex boll. W går ner sej lite när bollen inte kommer på länge, då undrar hon vad felet är och blir osäker och går ner i tempo. Jag har fått massor med goda råd och är taggad till max. Som vanligt var det hur kul som helst att träffa alla Silogårdare. Lotta sa att hon aldrig varit med om att någon kommit till hallen för första gången och begärt att blir tävlingsmässigt dirigerad och sa att det var väldigt modigt. Där kom mitt ordspråk väl till pass. Det dom inte dödar härdar.

Fy vilket busväder!

- 3 grader men så himla blåsig så det känns hur kallt som helst, tom jag hade mössa. Så det blev skogen, idag letade jag verkligen inte åkrar. Imorgon ska stygnen tas på W, ska bli skönt för både henne och mej. Nova däremot får faktiskt nöja sej med koppelpromenader, tanten har orsakat för mycket skada som kostat tid och pengar när hon övertänder i leken, synd med det finns nog inga andra alternativ, fick prova en munkorg avsedd för skydd men den var för hård tyckte jag, får väl se om man hittar någon som jag gillar. Vill verkligen poängtera att Nova är en väldigt snäll hund som tydligen inte gillar att förlora, när hon äntligen hinner ikapp W använder hon tänderna för att stoppa henne, lyckas ju sådär! för skadorna som blivit har upptäckts först när vi kommit hem. Vi får ta det lugnt på allmänträningen idag, platsen blir det förstås. Vi har börjat träna på ett moment som jag fick tips om som W verkar köpa. Stanna kvar betyder numera nu går jag, du sitter/ligger kvar och tittar på/efter mej, vi har en spegelvägg i hallen som jag använder och kan klickberömma utan att vända mej om. Tycker mej se ett större focus på mej istället för att kolla allting runtomkring.

130217

Har provat vittringsapporteringen 2 dagar i rad nu, visserligen på neutrala platser och direkt när vi parkerat bilen för då är W som mest taggad och det har inte varit några problem, så jag hoppas att härdsmältan i hallen var en engångsföreteelse. Jag får passa mej när jag korrigerar i fortsättningen. Vi skulle spåra idag på ett grustag men där verkar dom inte jobba på vintrarna för det var helt oplogat men vi hittade ett bra scooterspår som slingrade sej genom skogen och ut på åkrarna som vi gick istället. Såg Lena och Andreas filmer gällande drag och jag kan meddela att Wienna åxå kan! Fast hon kör drag med halvtjock matte med inslag av spårupptag och vindmarkering. Jobbigt är det som bara den att koppelgå med henne men jag vill ju inte ta bort intresset för varken spåren eller vindmarkeringarna så jag får väl helt enkelt bita i det sura äpplet och bli dragen rund på, det är ju inte så ofta som vi har koppel och om man ska se något possitivt med det hela så kanske det blir lite underhåll av muskler iallafall. Tränade lite saktagående i spåret, det var extra svårt idag pga just rådjursspår och vindmarkeringar, lite taskigt kanske men man måste hålla ordning på vilka order man får.

F.A.N

Har lyckats förstöra vittringsapporteringen idag, den som i stort sett var perfekt! ett nej när W var okoncentrerad pga sniff i backen (snasksmulor?) gjorde att hon efter det helt enkelt bara tog en pinne rakt av och kom med, skickade igen och då stod hon som ett fån och bara stirrade på mej, kallade tillbaka henne och skickade igen, då körde hon liggmarkering och fattade 0, fasen nu är jag inte glad på mej.

Tokfnatt deluxe

Idag fick jag ut för att Nova gick i koppel. Jag började promenaden med 2 fyrbeningar, ville att Wienna skulle ta det lite lugn mes sina stygn, Nova bara för hon är så glapptjäftad. Gick ju sådär, Nova ligger på lite hela tiden, Wienna far som ett jehu fram och tillbaka över skogsvägen för att kolla ALLA djurspår på BÅDA sidorna, vägen var porös så det var ett himla meck, avskyr verkligen koppel. Nova fick vänta när vi körde lite fjärr innan vi traskade vidare.Efter en stund när jag trodde det värsta lagt sej fick W vara lös, hon är en riktig retsticka, springer fram och tillbaka och försöker peta till Nova så fort hon hinner, många nej blev det. Till slut brast det för W som började utmana mej med puttar i baken och ryck i fickan som hon inte får göra, men det gick verkligen inte att lugna ner sej och jag började fnissa för hon var helt galen, då kom det berömda fnattet!! Hon snodde en vante ur ficka och drog som en avlöning, full gas långt bort på vägen som en liten prick, vände och kom i samma fart mot mej så jag fick göra stopptecken, tillbaka igen för i ivern hade hon kastat min vante i snövallen, och vid det laget gapskrattade jag vilket inte gjorde saken bättre. Hon är en riktig pajas min W!! och stygnen satt kvar. Ikväll blir det lite mer allvar, träning i hallen med träningsgruppen.

Träning i ridhus

Visserligen har vi fina hallen att träna i men jag hängde på några kompisar som hyrt ett ridhus i Krylbo, det finns 2 elithundar att titta på och det är intressant. Jag har ju alltid sagt att jag bara vill klara 3.an och inte köra elit men fasen, det ser skoj ut, en del moment verkar inte så svåra men sändandet till rutan och höger/vänster apporteringen ser grymt svårt ut. Man blir sugen på att se om man kan klara det. Träningen gick bra, vi körde inte inkallning med ställande och apporteringen eftersom W har några stygn igen och jag ville ta de lugna momenten, men det gick ju sådär, hon gjorde ett perfekt ställande i rutan och jag blev så glad så bollen åkte fram.

Vetten

W är sydd med 4 stygn. Hon fick antibiotika i 5 dagar, tyvärr lite rakad men vi tog så lite det gick, huvudsaken är ju ändå att det läker som det ska. Diskuterade Novas beteende lite och dom sa att hundar ibland kan tappa förnuft på äldre dagar och så verkar det ju vara för Nova som egentligen är en väldigt snäll hund som numera verkar bli överhettad i leken. Iallafall är det färdighärjat! Nova kommer i fortsättningen att gå i koppel när W är med, lite taskigt men livet förändras för alla.

130211

Fasen! då var det dax att ringa vetten igen, Nova har bitit hål i Wienna igen, Vete fan vad hon har börjat med för "rolig" lek men antingen blir det munkorg eller koppel på i fortsättningen!! Dom leker väldigt hårt och tufft och kör gärna jagis och När Nova hinner ifatt nyper hon till, numera tydligen alldeles för hårt. W är lika hård hon med men håller ordning på munnen. Märkte som vanligt inget ute utan såg blod på golvet hemma. Har bokat in 3 skojiga träningar i veckan. Nova ligger på STORT minus kan jag meddela och jag talade om för henne att blocket finns, till rätt pris går allt att sälja......

130209

-6 grader och vågrätt snöande idag. Ryggan packades med nya rutan och iväg till för närvarande favvoåkrarna. Gick ut ett spår där det var snö fläckvis och massor med rådjursspår och matbök, sprang på 3 stackars rådjur som skenade ut på åkrarna. Hämtade W från bilen, hon hade förstås stenkoll på läget och försökte ge sej på att frispåra x antal gånger så jag fick kalla tillbaka henne och förklara att spåret måste ligga till sej. Åkrarna ligger granne med RV 66 så det är gott om störning och publik. Satte upp den orange rutan mitt på den snötäcka åkern och folk undrade helt säkert vad det var för fel på mej, alt om det var avspärrat sådär mitt på åkern och jag var någon slags kriminaltekniker med likhund. Jag blev antagligen diskuterad av 08.orna på väg till fjällen. Vi körde rutan från olika håll med boll och idag var det riktigt skoj tyckte W. Fjärrade lite, kröp och körde inkallningar med ställande och läggande och kastade boll i massor. Alla rådjurs spåren skulle kollas så W for runt över åkrarna så snön yrde. Tillbaka till bilen för att hämta spårgrejorna, det är så kul att spåra så det blev hopp och studs och tjoho fast fröken var trött. Jag hade trampat ner pinnarna i snön så 2 bom blev det lite knix där rådjuren bökat efter mat i mossan. Middagen är redan intagen och en trött och mätt beaucerontjej sover gott.

130207

Vi såg bra ut! på filmen från förra träningen alltså. Känner mej faktiskt riktigt nöjd. Kunde gå med lite mer tryck i stegen bara. Jättekul hade vi när vi gick igenom allas program. Taggade av det vi sett tränade vi ett pass. W och åkte till klubben på förmiddagen och tränade ute i snöblåsten, vi körde rutan från alla hållen och backade lite i upplägget och det funkade, tränade lite rondering runt lyktstolparna och ibland går det bra men hon har inte riktigt fattat vad det går ut på. Sen tog vi åkervändan som var lite knixig idag, snön hade yrt så det var spännande, helt plötsligt var man i ett dike. På kvällen tränade vi alltså igen 2 tim på 4 hundar i hallen och jag hade fått rutan med band som jag beställt och W gillade den idag, hoppas det håller i sej!

130207

Just nu har vi åkernoja, det finns några ställen med stora åkrar att släppa loss på och dessutom riktigt lätta att gå på för matten, vädret har varierats med sol och snöoväder och faktiskt gillar jag båda. På allmänträningen i tisdags var det väldigt mycket folk och riktigt trångt i hallen så det var lite stökigt att träna och rutan strular som vanligt. Jag har äntligen kommit mej för att beställa konor med tillhörande band så det går snabbt att smälla upp den lite varsomhelst. Ny träning idag med "gruppen! som hyr hallen 1 gång/veckan men först filmtime, vi ska titta igenom förra träningens eskapader.Tyvärr verkar det som om det är ledarbyte på gång mellan hundarna, W tänjer på Novas gränser och har blivit kaxigare men det köper inte Nova så det har brakat loss några gånger. W kör på Nova ganska hårt och jag antar att det gör ont i den gamla kroppen och hon blir förbannad, det skulle jag åxå bli!

130203

Ja det blev ett skarespår idag på åker, W hann med att snappa i sej några rådjursskitar missade en pinne där jag snurrat men trasslade sej tillbaka till spåret, störning i form av 2 barn en barnvagn 2 hästar och skällande minihund på 5 m avstånd klarades dock utan problem och det känns superbra, hon bara noterade fakta och spårade vidare till slutpinnen. Medan spåret la till sej åkte vi till åkrarna vi var på igår och började med att köra rutan som inte gick så väldigt lysande, lite fjärr och vittringsapportering blev det åxå och en skön solig promenad.

130202

Vi skulle just åka till klubben och träna på uppletanderutan på åker som delvis var snöfri, då ringde en kompis och talade om att dom just vallade en ruta i skogen som var helt snöfri så vi åkte dit istället. Rutan låg med åkrar på sidorna och var helt snöfri, hur kan det vara möjligt när åkrarna hade underbar bärande skare? Wienna var riktigt sugen på rutan efter flera månaders uppehåll och var snabb med att hitta de 4 sakerna, en gång släppte hon en sak vid mina fötter, annars kom hon fint in och avlämnade, och snasket fick hon när det var klart och hon frågade inte ens efter det. Dom andra åkte hem men jag ville promenera på ett helt gäng stora åkrar som låg i solen, hundarna kutade som kanonkulor och lekte jagis, fast jag styr upp numera efter Wiennas senaste skada. Bollkastning med bästa bollen blev det en hel del, lite saktagående och vittringsapportering hann vi åxå med. Nova borrade sej in bland täta risbuskar och höll på ett bra tag innan hon tog sej ut, tokiga dom blir när dom skenvalpar. Nu snarkas det i korgarna och magarna är mätta. Om det blir bra väger i,morgon blir det nog spår på åkrarna.

130201

Februari, en enda lång transportmånad till härliga mars. Fast de sista av januari bjöd på strålande vårväder, fåglarna i skogen bjöd på konsert i solen, tänk att det är lika härligt varje år. Vi har förstås varit ute och traskat och i går blev det lite väl mycket med tanke på att det var träning med filmning, W var lite trött det märktes men å andra sidan är det nog mest jag själv som behöver tittas på. Vi ska samlas på klubben innan träningen på torsdag och titta igenom filmen. Annars går snabeldraken varm, W fäller tussvis. Nova skenvalpar med allt vad det innebär, phu! tålamod Britt, tålamod det är snart över. Stackars W blev misstänkt för pannkaksstöld för någon dag sedan, Nova har aldrig tagit något, inte W heller men hon är konstant labradorhungrig nuförtiden. Vi hade gått hemifrån med pannkaksfatet på kanten av diskbänken, dåligt gjort av oss. Jag kom först hem och såg att fatet var tomt men sa inget, tur det för det var husse som var tjuven. Det blir ett pass 3an i hallen på eftermiddagen och idag blir det ingen långpromenad innan.

RSS 2.0