130129

Bra dag idag. Hundarna och jag hade det skojig förmiddag i skogen, Nova var i sitt esse idag och körde järnet.Skönt med "semester", känns faktiskt lite pinsamt att må så bra när man är sjukskriven men jag tänker njuta av ledigheten. Tränade i hallen idag, vi medlemmar har hela 3 tim avsatt varje tisdag som vi tränar gratis lydnad på, dessutom har rally och agility en tim var. Det var mycket folk fast jag kom kl 20 och platsen börjar 19 så det blev kontaktträning tills folket droppade av. Vi tränade lite blandat och W ville verkligen träna, superdrygt att tvångsvila. Allra bäst var det att rutan gick jättebra, 2 skick från 25 m, full fart ut och inget stopp innan! kanske mattegrisen börjar bli stor.

130127

W börjar kännas ok igen, Igår gick vi en liten sväng, först i koppel vilket inte är vår bästa gren, det dras så in i bängen, fast kanske något mindre intensivt (kanske). Jag har verkligen försökt med allt känns det som, vänt och backat till vansinne och det slutar med att jag blir irriterad, jag har gått i timtal i sträck men det går bara inte, jag har blivit arg, kört med godis, prat och helstryp men icke! det händer nåt med henne när halsbandet kommer på. I somras DROG hon på sej en förmodad träningsvärk i hela bakdelen där det var koppel på pga tass skada. Jag trodde det var vattensvans eller nåt innan jag kom på vad det var. Hon hade ont så hon skrek när man kom åt henne. Jag tog ett snack med Monika Henriksson ang detta på ett spårläger vi var på och hon konstaterade att vissa hundar går det bara inte på, kanske W är just en av dessa? Tur att vi bor som vi gör för det är ytterst sällan som vi behöver koppel. Efter lite uppvärmning fick hon vara lös och med Nova hemma blir det betydligt lugnare iallafall. Vi passade på att träna framförgående och fjärr medan spåret på industriområdet la till sej. Det blåste som bara den och luktade inte gott alls på vissa ställen. Wienna tog spåret direkt vid bilen så det var bara att hänga på. Sen dök den berömda farten upp och det går verkligen inte att spåra fort på is och med mycket störande lukter så W fick köra på med sina cirklar medan jag var linfixare. Det tog en stund innan hon dämpade farten och satte ner näsan ordentligt sen gick det bättre. Hon gick bom på vissa ställen men jobbade på duktigt och blev jätteglad när pinnarna dök upp. Bra störningar fick vi åxå, ett gäng crosskillar dundrade förbi, stora plåtsidor på förråden som lät och en tant med hund som spatserade förbi men ett spår är ett spår för W och man ska hitta slutet, det är prio 1.

Alltid är det nåt

Känns det som, Wienna är fortfarande inte okey i fronten. Hoppas verkligen det bara är träningsverk/överansträngning som gör att hon fortfarande inte är 100, det syns en aning när hon går upp för trappor men annars är det bra mycket bättre. Hårt underlag och 4 miljoner tvärnitar när hon springer mellan mej och Nova kanske inte är den bästa av grenar för henne då det är maxad fart hela tiden. Det blev ett kortare hårt spår i går iallafall som gick bra trots att minst en lastbil och en rallykille kört på vägen, det var kanske flera när jag inte var där. Fick en bra förklaring varför det blev lite ostrukturerat delvis i spåret , mina doftmolekyler hade ju gasats iväg ganska ordentligt av rallykillen, häftigt att läsa hund när man vet vad som hänt, Iallafall klarade W det riktigt bra och slutpinnen dök upp. Om solen börjar jobba kanske vi kör ett lite längre spår under dagen, annars är det vila som gäller.

Spår

Dagen började med spårläggning på is och scooterspår. Åkte vidare för en promenad i det helt fantastiska vädret men Nova fick köldkramp trots att det inte alls var så kallt, så det var bara att lasta in hundarna och köra hem henne. Wienna och jag åkte tillbaka till skogen och tränade/promenerade en ganska lång sväng. Wienna travade mest på idag och var inte riktigt så fartig som hon brukar vara. Sen tog vi spåret som gick över förväntan. det var inte överdrivet långt men ganska svårt för den lilla nosen duttade backen ordentligt. Efter mat och vila märkte jag att W gnällde till och inte ville gå i trappen, jag tror att hon överansträngt sej och verkar vara öm i fronten. De senaste dagarnas spring i snön har nog blivit lite för mycket. Matte däremot kan inte klaga någon träningsverk alls faktiskt.

130119

Taklagsfesten för träningshallen blev helt kanon, god mat och dryck, 2 trubadurer, disco, sång och dans. Himla skojiga klubbkamrater man har. Wienna och jag tog en sväng trots kylan, tog med klicker och bästabollen utifall. Jag kom helt plötsligt ihåg hur jag tränade in framförgåendet, på vintern på raka snöiga stigar. Utnyttjade hjulspåret som fanns och tränade på del 2 i framåtsändandet.Det var så kul att träna tycket både W och jag så det blev lite fjärr, inkallningar med belöning för full fart ,inkallningar med ställande, skall (jäkla moment), backa stanna kom stanna, nödlösning till rutan som dessutom var superkul tyckte W, och lite kryp. Det var så jäkla skoj att jag inte märkte att jag borde frysa om händerna när jag klickade. Miljoner djurspår som skulle undersökas fanns det åxå, jag vet inte hur W tänker, hon följer spåren kanske 10 i full fart sen kommer hon tillbaka, undrar om det är så att hon konstaterar att djuret fortsatt in i skogen.

130118

Härliga tider, knät fungerar numera som det ska, ingen värk alls! helt fantastiskt efter x antal år med ont, vi går långpromenader i skogen och idag körde vi off road för första gången, pulsigt var det och jag fick ta hjälp av div träd när snön blev för djup, det saknas ju muskelkraft men det går stadigt framåt, plockar fram mitt motto det om inte dödar härdar. Hundarna njuter i fulla dra och allra bäst är det när man går just off road. Det tändes på ordentligt vid rävlyan som vi har i hemskogen, jag såg en räv ligga och sola för någon vecka sen på en stenhäll men hundarna märkte inget den gången pga vinden, med idag hettade det till minsann med rejäla vindmarkeringar men duktiga var dom och stannade kvar. I torsdags tränades det i hallen på med en grupp som varit snälla och hållit en plats till mej, skönt att komma igång på riktigt. 5 veckor kvar på min sjukskrivning och jag känner mej i stort sett återställd, resten av tiden kommer att kännas som semester!!

130113

Bra dag idag, vi gick 4 km och idag blev kryckorna hemma. Rattade bilen hem från skogen, YES nu är man oberoende igen. Hundarna inspekterade noga ett bäverjobb och kom till slutsatsen att spåret slutade i vattnet. Wienna har hjälpt mej med tvätten idag plockat ur både torktumlaren och tvättmaskinen, inte så svårt sa W som gillar att plocka saker. Nu får jag fundera ut hur jag ska få henne att flytta tvätten från tvättmaskinen till tumlaren. Vi mötte folk i skogen, då kallar jag in och skickar hundarna av stigen/vägen nån meter för att sitta och vänta tills dom passerat, idag kallades dom in och W hoppade direkt över snövallen och satt sej. Duktiga W.

Träning i hallen

Först nu känns det som man kan njuta av sommarens slit med att bygga träningshallen. Igår tränade vi på riktigt med bästa torsdagsgruppen, vi är 5 ekipage om tränar mellan 19-21. Man kan tycka att det är lång tid men tiden försvann i ett nafs. Vi hjälps åt och först körde vi lite själva sen körde alla igenom "sitt" program. Jag körde brukslydnaden högre och känner mej nöjd efter 2 mån uppehåll. Finns förstås massor att fila på och framåtsändandet sitter inte som det ska men W har fattat galoppen med länkningen och nu kan vi ju träna på det minst en gång i veckan med riktig grupp, det ser jag fram emot! Nu i feb ska klubben ha taklagsfest och 25 personer har anmält sej, ska bli kul att träffa hundfolket i finkläder.

Vattengympa

Första träningen, 30 min försvann på nolltid. Varmt och skönt i vattnet var det verkligen! Jag avvaktar morgondagen med spänning, undrar hur alla mina småmuskler runt knät känns då? har ju bokat in mej på 2 tim hundträning i hallen och kan inte gå som en kratta! Det blev en sväng på stan och en promenad i skogen och efter det var jag ganska trött vill jag lova. Vi har varken fått regn eller snö här, det är ganska halt och hårt på vägar och stigar, tur man har "broddar" på kryckorna.

Då var vi på banan igen.

Härligt "vårväder" sol och skön skogsförmiddag som avslutades med fika på altanen. Lite pyssel inne och sen till klubben för träning i vår fina träningshall. Vi var taggade både W och jag superkul! Ny träning bokad på torsdag.

130108

Bra dag igår, var till sjukgymnasten som tyckte det såg bra ut, lite nya övningar och fortsatt träning 3 ggr/dag. Jag ville börja gymma men nädu sa han, Du får allt lugna ner dej lite, för att jag skulle få nåt att bita i gick han med på 2 pass vattengympa i veckan, alltid något. Yngste sonen som numera är hemmavid ett tag, jag och hundarna går sköna promenader i skogen om dagarna. Jag får fortfarande inte köra bil men övningskörde lite på skogen igår och det kändes säkert men tar det nog lugnt nån vecka till, det börjar kännas som om man har fotboja, måste ha övervakare och skjuts överallt. På rundan igår stod det en bil konstigt på uppställd mitt på skogsvägen, dörrarna öppna och vi såg en massa fotoblixtrar, hundarna blev riktigt på och vi hann undra en hel del vad som hänt, var det polisen som tog bilder på något otäckt som hänt?? när vi kom närmare såg vi, det var 2 fågelskådare som hade tvärnitat, kastat sej ur bilen och stod och tog kort på en liten svart prick längst uppe i en gigantiskt gran. På kvällen blev det hundbad som verkligen behövdes.

130106

Idag blev jag hämtad i gryningen av en snäll klubbkompis som skulle tävla på klubben. Det var ett tag sedan jag var där så det var skoj att träffa alla klubbkompisar igen. Känner mej taggad och tänker försöka träna på allmänträningen på tisdag, tråkigt bara att jag fortfarande inte får köra bil men jag ska snart övningsköra och känna hur det känns. Vi har börjat träna kondisen jag och Wienna vi gick 5 km idag, före det hade husse varit ut med 4 beningarna i skogen, stygnen är borta så det är bara att köra på igen. Jag har anmält mej till en träningsdag för Monika Lindblom på klubben och ett 3 dagars läger i början av juni i Kopparberg som jag verkligen ser fram emot.Nu väntar jag med spänning på om den rakade pälsen vid skadan kommer att hinna växa ut tills i mars då det är utställning i Strängnäs.W"vann" startavgiften när hon blev BIR, tror det var i Eskilstuna i somras.

130102

Helgerna är över och vi klarade smällandet!! Man är lika glad varje år det går smärtfritt. Annars har det varit full fart i huset med barn/barnbarn, pokerkväll, ungarnas kompisar och nyårsfirande med släkten, det passade alldeles utmärkt med tanke på att W fortfarande har stygnen kvar och inte kunnat gasa i skogen, trött blev hon ändå mentalt då det i vanliga fall är lugnt här hemma. Imorgon ska stygnen bort, sen blir det skogen utan koppel igen. Det passar mej väldigt bra att det regnat här, det har gjort att stigarna blivit framkomliga med kryckor. Idag gjorde vi en skön promenad i skogen jätteskönt för både mej och hundarna, måste tyvärr ha chaffis än så länge men det känns som det inte är så himla långt borta att köra själv. Tror nästan att det är läge att ta sej till klubben på allmänträningen nästa tisdag, vi har inte tränat alls sen i början av november. Lite fjärr har vi kört och Wienna har faktiskt lärt sej sitta fint.

RSS 2.0