Slut på semestern

Börjar knega i morgon efter 4 veckors vila, nej förresten, 3 blev det, den senaste veckan har varit helt galen med fester av olika slag och som grädde på moset hade vi bröllop igår. Mycket att fixa med, stor turbulens i huset, härligt när "ungarna" härjar runt som förr i tiden. Bröllopet var helt fantastiskt! god mat, roliga tal och en underbar bröllopstårta. Gårdagen slutade med 30 års kalas men jag hade lovat att ta hem lilla Isac och han höll ut till kl 20 då åkte vi hem till duschen för en välbehövlig svalka, lite risgrynsgröt sen var det nattinatti för honom. Och jag var ganska nöjd själv faktiskt, speciellt när jag hörde att festen hållit på till 0500, det är ju nästan min gåupptid. Hundarna då? det har varit några på gården dagar. Lite dåligt samvete har jag allt!! fast dom har ju faktiskt haft en massa folk här och det har varit olidligt varmt och kvavt och jag säger till mej själv att det dör dom faktiskt inte av, dom får göra så mycket dom andra dagarna. Fast idag var W brutal och krävde att få göra något, så innan jag åkte till Västerås för att köpa en ny telefon och droppa Susanna på centralstationen hann vi med att köra lite lydnad på gården, jisses vad gasad hon var! tar med mej det inför nästa tävling. På Media Markt tänkte jag köpa en iphone 4s, inte för jag är särskilt insatt i den frågan men kidzen tycket att jag äntligen skulle köpa en vettig telefon. Nu var den slut och det fanns bara 5an kvar till ett pris av 5700. Men expediten sa att telia hade en butik vi IKEA??konstigt men vi provade där och ja 4,an fanns!! en den unge drivna försäljaren undrade i vår tågstress VARFÖR vill du ha den? töntiga jag ville ju bara ha en telefon som ungarna tyckte var bra. Kom här så ska jag visa sa han och visade med alla möjliga hjälpmedel vilken bra deal det var att köpa 5an, dom hade en försäljningskampanj på just det telefonen till sista juli, TUR att Susanna var med för jag fattade nu nada vad han snackade om. Men kontentan av det hela var att jag köpte en 5.a för 2395 kr istället för 5700! HELT galet. Kära dottern hann precis till tåget och jag åkte hemåt, såg i backspegeln blåljus!! polisen, attans tänkte jag det har säker hän en olycka längre fram, höll koll bakåt och ja visst, efter en stund kom ambulansen med allt påkopplat och i en himla fart, stressigt, då vill jag kunna göra som Burt i den gamla klassikern Lödder, knäppa med fingrarna och försvinna, jag han precis förbi olycksplatsen som var i mötande körfält och dom kunde vända på en rastplats mitt emot. Wienna har blåstirrat på mej och vill göra något mer men jag orkar verkligen inte, här åskade det lite igår men inget regn och det är kvavt som bara den, jag vill ha en riktig urladdning så man kan andas igen.

130726

Idag fyller äldsta sonen 30 år?! herregud, är jag verkligen så gammal? även hans sambo och kusin i USA fyller idag. Något firande blir det nog knappast för i morgon gifter sej 30 åringarna så det är en massa ståhej för oss så klart. I onsdags blev vi utkörda från huset IGEN, då var det möhippa för svärdottern med middag och femkamp. Stackars mor fick rå om oss igen, fast vi hade en trevlig kväll och fick komma till sängarna runt 2400 när gänget drog iväg på nya äventyr, hoppsan precis när jag skulle somna hörde jag 2 fnittriga tjejjer komma hem, sen kördes det äggkastartävlig utanför mitt fönster, somnade väl 0330 sådär. Wienna hade en bakisdag pga värme och sömnbrist och slappade mest, utom när det kom folk för att hämta kvarglömda saker. Tävlingsträningen tänkte jag hoppa över, det var 27 grader och jag var inte så himla pigg själv heller, men ungdomarna här hemma åkte till Västerås och jag fick fråga om jag skulle komma. In med W i duschen en stund, sen in i bilen, ja lite snack blev det, när man har duschat ska man gå upp I huset, INTE ut i bilen. Den som ville träna är nyutbildad tävlingsledare så jag tog chansen att köra 3.an tävlingsmässigt med reservation om att bryta och W inte var pigg. Det var hon, eller snarare blev när vi skulle in på planen, träningen gick riktigt bra tycker jag, W hamnade med halva kroppen utanför rutan så där körde vi några gånger extra, det är bara att nöta på, det var väl inte värsta draget på inkalln med stå men vittringsapporteringen gick superbra! en liten tendens till tugg men bara pyttelite. Nötte lite mer ruta i olika varianter innan det ROOOLIGA freesbeen plockades fram som avslutning på ett bra pass.

130724

Oj vilket varm dag! Imorse ordnades det för möhippa här hemma, kvällen ska avslutas här med middag. Fixade lite när lugnet lagt sej sen tog vi en tur till klubben, jag och hundarna. Nova fick vara publik i skuggan idag, hon gav järnet i går i skogen och i sjön så hon är lite sliten idag. Wienna fick träna en kort stund bara, det var 25 varma så vi nötte lite ruta, fria följet och apporteringar av olika slag. Sen fick Nova åka hem och vi drog till skogen och sjön. Vi var i vattnet en bra stund och simtävlade till leksaken, jisses vilken fart W har när man simmar efter, hon vill verkligen inte förlora. När hon blev trött cirklade hon runt mej och ville att jag skulle gå med upp, simmade mot land, tittade bakåt på mej uppmanade blick, när jag inte kom gjorde hon samma sväng igen sötisen. Trött blev hon verkligen för hon kunde inte bry sej mindre när jag gick upp i skogen för att plocka blommor.

0 inkallning!!

Då blev man sur igen! Jag och ungarna gick till sjön, strax innan oss gick en man ett litet barn och 2 Bernersennerhundar och dom var lösa, jag fick en obehaglig känsla så vi kopplade hundarna och fortsatte att gå, man antar ju att om man har lösta hundar så har man inkallning men ICKE! medan gubben stod på huvudet i blåbärsriset kom hundarna lufsande mot oss och när han väl märkte vad som hänt hade odjuren ingen lust alls att komma till honom. Jag vill inte att någon hund ska komma fram till mina, Wienna är snäll men det kanske inte den andra är, Nova är åxå snäll men blir flyg förbannad om någon kommer in here face, hon vill ha lite avstånd. Jag hotade hundarna och stackars Classe som hade Nova blev nästa mål, nu gick det bra och jag tror inte att dom var speciellt farliga men man vet aldrig och jag blir så jävla arg när det händer. Vi badade och plockade lite blåbär så nu har man smällt i sej en bit blåbärspaj.
Wienna äter gärna blåbär och helst från samma ris som jag plockar.

130722

Det är mycket nu, men vi hinner iallafall med lite träning W och jag. På morgonen gick vi ett Svenskt viltspår med några legor. På lega nr 2 lade hon sej faktiskt, men på den 3.e hände inget fast jag försökte vänta ut henne, kanske, kanske börjar hon förstå vad jag vill. Sen kom Clara, Isac och Diva en stund och det blev riktigt varmt. Efter lunch började jag få myror i brallan så vi åkte till klubben för att se om det gick att träna och det fläktade faktiskt lite så det blev ett litet pass. Sjön nästa och W ville aldrig sluta simma, och tom jag kom i. Övning ger färdighet, efter tiotusen gånger jag fått saker av W och sagt tack kunde jag ligga i sjön och säga tack och hon simmade ut till mej med leksaken efter det obligatoriska rusket på land, det tog några gånger simmade hon direkt till mej utan att gå upp på land. Vi hade så skoj, några gånger simmade jag efter och då blev det extra fart för W gillar inte att förlora en tävling. Underligt nog var hon mycket försiktigare med mej än vad Nova är. På hemvägen hittade Wienna liten godispappersbit i blåbärsriset som jag tappat på ditvägen, sen kom hon med en liten torr pinnbit och uppmanade till nåt så det fick bli en pytteliten uppletanderuta. Jisses vad får hon all energi ifrån? Hon är så himla rolig, jag har aldrig träffat eller haft en hund med en sån personlighet.
En bild från en blåsig dag i vintras, jag älskar uttrycket.

Utställning mm

Igår var vi på utställning i Köping. Vi hade sen starttid så det blev lite sovmorgon, väl framme träffade vi Eva och Figo, domaren Stockmari Harto var en noggrann man så det tog lite tid men det gjorde ingenting för vädret var fint och sällskapet var trevligt. Figo blev BIR och fick CACIB, Wienna blev BIM och fick åxå CACIB. Jag skulle handla lite efter utställningen men inspirationen försvann i värmen så vi åkte hem tomhänta.
Såhär gjorde Wienna kvällen innan utställningen!! Det var väldigt varmt och äntligen fann hon fuktig mossa.
Det syns att vi tränar mycket lydnad och typ ingen utställningsträning.
Kennelmatte Eva med flotte BIR Figo.
Wienna gillar dom vita.
Fina Silogårdare.

Full fart i stugan

Har det varit med några dagar med barn och barnbarn. Vi har tagit det ganska lugnt med träningen och bara myst och varit i skogen. Fjärren tränar vi på dagligen,den går ju fint att köra hemma. Igår kväll var vi en sväng till klubben och körde att pass, det var bra vi där så Nova fick "passa" saklådan på planen, som belöning fick hon en korvbit ibland det passar henne utmärkt. W och jag tränade ganska länge, det var svalt ute och det märktes att det varit utebliven träning nån dag. Övade fjärren när jag såg i ögonvrån att Nova satt stel som en pinne, ops en stor hare skuttade över planen framför hundarna och Wienna hade inte sett den, det var ju bra det då var hon ju koncentrerad på mej. Kommenderade stanna kvar och tog tag i Novas öra, hade som vanligt inga halsband på hundarna och just Nova är den som skulle kunna sticka efter vilt, hon har "haft turen" att hinna komma iväg någon gång i yngre år så hon vet att det är skoj. Haren var ju förstås tvungen att undersöka något på planen innan den skuttade ut i åkern. Det var det sa hundarna och vi kunde fortsätta träningen.

Diverse

Vi tränar på med lydnaden, passen blir inte direkt långa såhär i värmen. Jag har försökt hjälpa 2 kompisar med deras första apellspår på åker, dom har kommit igång med skogsspår så hundarna, en Svensk Lapphund och en Border terrier har lite kunskap gällande spår. Men det här var riktigt svårt för dom när det dessutom hördes rådjursskall. Igår var Ingela, Enzo och Hobbe här för Enzo ville träna viltspår, vi la ett anlagsprovsspår till honom och det var inga som helst problem tyckte han så Ingela, det är bara att skicka in en anmälan. Hobbe fick ett vanligt kort spår som han tuffade på bra i och Wienna fick ett spår med tätt lagda skogspinnar på knöliga ställen i delvis snårig slyskog, hon gick bom på 3 av 8 pinnar, planen för dagen var att lägga pinnar ganska tätt för att försöka få henne att inte rusa efter markerad pinne. Innan spåren tränade vi lydnad på klubben.

Filmad på tävling

Ja hunden är det inga större fel på, däremot föraren. Blev filmad på tävlingen i Lindesberg. Vad jag håller på!! Står och trampar på stegförflyttningarna, det hade jag ingen aning om. Fixar med håret, fast det är uppsatt, har tydligen stora problem med en tandskada på min hand, knyter skorna HAHA!! helt otroligt. Vi var första ekipage och det blev lite stök med placering innan momenten, bla blev vi uppställde vid hoppapport och sedan skulle hindret flyttas till ett bättre ställe. Mina filmare sa direkt att jag går annorlunda på tävling och jag gick verkligen riktigt mesigt. Hur bra som helst att få det på film, stort Tack till Karin och Yvonne som åkte ända till Lindesberg för att filma oss. En sak kan jag konstatera, Wienna känner direkt när jag är glad på riktigt, det syntes verkligen när vi för första gången slapp nollan och slog till med 10 p på rutan. Hon är tapper min hund.

Bra uthållighet

På senaste tävlingen i Lindesberg fick vi en förstaplacering och ett andra pris 246 p. 9 startande och 6 fick 0-pris. Resultaten just uppdaterade hos SBK, inser att vi trots ett 2 a pris gjorde en bra prestation under rådande omständigheter. Hon är bra hon min W.

130714

Hundarna och jag är lite småtrötta idag. Gubben var på golftour och jag hade lånat ut huset till sonen som ville ha grillfest för kompisarna. Vi bytte huset mot en etta på 3.e våningen, en supermysig lgh. Jag somnade ganska tidigt och hundarna var duktiga trots att det var lördag och fint väder= lite partyn och stoj. Wiennas lilla haka hamnade i mitt ansikte runt 0130, lägg dej sa jag och hon la sej i ca 20 sek sen kände jag hennes blick genom ögonlocken, lägg dej sa jag ju, lydiga hunden la sej igen men samma visa igen, jag visste redan från början att jag skulle få ge mej för måste man så måste man. Ner tyst, ingen lätt uppgift med svansviftande dunkar mot grannarnas dörrar. Tränade lite spår med skogspinnar i upp och nerförsbackar med annan spårläggare, tränade även pinnar i svackor, mellan stenar och i ris, Har lägrespåret i Västerås i tankarna där hamnade pinnarna tom bakom träden vi gick förbi. W bommade 2 av 8 pinnar pga för hög fart och pinne snabbt efter markering av pinnen innan. Bara att träna på, pärlan gillar verkligen utmaningar i spåret. Körde ett lydnadspass med koncentration på rutan och lek efter spåret det fick räcka för dagen.

Varmt viltspår

I fredags morse fick jag den briljanta idén att lägga ett viltspår med älg. Eftersom det krävs lite planering för just älg så började jag tina skånken runt lunch och åkte senare på eftermiddagen till klubben för lite träning med viltspårsutrustningen med i bilen. Efter träningen gick jag ut spåret i skogen runt våra badsjö. Planen var att ta spåret på lördag morgon men planen sprack, jag spenderade tiden fram till 14.00 med att vara med familjen och b-barnen på skogsutflykt och bad. Hämtade hundarna och åkte till spåret, det var 27 varma grader och jag var nog den enda dåren som höll till i skogen istället för att ligga och sola någonstans. Jag var väldigt tveksam till att W skulle lösa spåret pga värmen, inte direkt fysiskt men det är svårt pga avdunstning, det blir mindre information att ta in. Bara att prova tänkte jag blir det bom så blir det, då vet jag iallafall det. W kände spåret i upptagsrutan redan vid påselning! kan gå tänkte jag och släppte iväg och det gick ju bra, hon spårade fint men missade legorna, men jag noterade bara fakta, jag ville inte stökar för mycket när hon gjorde ett så bra spår. Däremot markerade (stannade och nosade) på en plats där jag fick propp i flaskan och stannade ett tag, kände efteråt att jag kanske skulle belönat detta. Slutet hade jag finurligt nog gömt under mossa eftersom älgslutet är så stort, där fick W jobba, hon hade slutet i näsan men den tog ett tag att lokalisera, hon jobbade fint hela tiden och det var för mycket drag i linan för viltspår men känslan för mej var härlig att hon orkar jobba lika bra som vanligt trots värmen.
Skön vila efter dagens prövningar. Utställningspälsen mår ju som synes sådär av allt badande men skoj och skön är det iallafall.

Personspår med skogspinnar

Innan en ganska kort träning la jag Wiennas första tävlingsmässiga personspår med bara skogspinnar. Längden ca 800 m och liggtiden råkade bli nästan 3 timmar eftersom jag fastnade på klubben. Jag hade markerat pinnarna 7 samt slut för att kolla hur hon reagerade, idag var det förbi en meter, stopp och leta i blåbärsriset, 2 missade hon och slutet hade jag lagt i en hög andra pinnar som råkade ligga bra tyckte jag men W hittade rätt pinne.
Spåret gick hon superfint och det var inget lätt spår. Nu får matte tagga till, ska nog köra några övergångar på nästa spår.

130710

2 träningspass idag. Förmiddagen tränade vi lydnad med en kompis, fick hjälp att belöna sittande under gång, ett svårt moment att se själv, jag vill ha ett lite snabbare sitt. Lite ff runt agilityhinder med fortsatt kontakt, det går framåt tycker jag. Jag har åxå lagt in en del stadgeövningar i en del moment. Rutan blev det förstås och vittringsapporteringen går bättre och bättre, ja själva vittringen är bra men vi har kommit ner i tugg då vi tränat det på sidan om. Fjärren tränar vi när jag fixar frukostmackor, ost är fina fasen tycker W. På kvällskvisten blev det lite brukslydnad. Framåtsändandet, tung apport, hopp och sitt rakt! hon hamnar alltid på vänsterkanten så jag har lagt boll långt bak till höger för att räta upp lite. Skall när hon är flåsig, det är svårt! inkallning med stå och ligg, dålig fart = utebliven belöning, då blir det gasa av. Kryp och dagens händelse är att Wienna kröp 3 steg baklänges yippie.

Vilket viltspår!!

Det var nog vårt bästa hitintills så Wienna har all anledning att fira.
Det var ett helt galet spår som jag skrev i förra inlägget och jag hade räknat/hoppats på att stöta på patrull men ICKE sa W, och spårade som på räls i bra tempo. Legorna har vi förstås inte fått in än men där över vi på, men i återgångarna pekade hon faktiskt finger och gick rätt direkt utan att gå fram till spårslut och backa för att hitta spåret igen, tycket faktiskt att hon sneglade på mej vid den sista med ett litet hånflin på läpparna. Jag antar att det var ett spännande spår eftersom det hände oväntade saker och att det var därför som hon gick på bra. Bra för mej att veta att liggtid på 14 tim i riktigt varmt väder funkar bra. Nu får jag ta mej en funderare på hur jag ska kunna toka till det ännu mer, ska bli skoj dä.

130708

Nu är det sommar på riktigt, varmt och skönt. På söndagen blev det lugnt, bara en massa bad och vila i trädgården. Igår gick vi ut tidigt i hemmaskogen, Nova är fruktansvärt jobbig nu med sin skenvalpning, det gnälls, ylas, vankas och bäddas, Ute i skogen ska det grävas lyor i parti och minut, under stora stenar och i rishögar försvinner hon hela tiden och blir döv. Wienna och jag åkte till klubben för att träna lydnaden i bruks som blivit åsidosatt på senheten, lite stadgeövningar i rutan fick vi åxå med men det var varmt så hon fick ligga lös i skuggan vid sidan om plan när jag var med på planen med andra som tränade, kan kanske kallas stadgeövning det med. Jag har insett att stadga är något jag inte alls tränat, det verkar som min klubb inte heller gör det för det har aldrig nämnt i något sammanhang. Känner mej så lyckligt lottad som Monika Lindblom som mentor, hon passar mej och Wienna perfekt och ger sej inte innan hon hittar en lösning på problemen. På kvällen skulle jag och W ut i svampskogen, det dröjde inte länge innan fan flög i henne, hon "frös" och kom inte direkt på inkallning, fick ta till arga rösten innan det släppte. Förra året såg jag vildsvinsbök en bit längre in i skogen så jag tror att dom kanske var där igen för det var inte rådjur hon kände. Kopplet åkte på och jag hade fullt sjå att hålla henne. Promenaden blev lagd till en annan skog där jag åxå lade ett kombinerat Svensk Norskt viltspår. Jag blandade hejvilt med och utan klöv, med och utan blod, återgångar och legor. Markerade bara återgångar och legor och spåret blev långt. Det var varmt igår och är redan varmt idag så vi får se hur hon löser problemen, jag kommer inte att komma ihåg hur jag gått för jag irrade runt ordentligt, bara att åka med alltså, det ska blir spännande.

lydnadstävlingar i Lindesberg

Wienna och jag åkte till ett fint B&B lite utanför Lindesberg på fredag eftermiddag, Nova skulle åxå med men jag såg att vädret skulle bli varmt så hon fick vara hos mamma istället, och tur var väl det för idag var det hett som i h-vetet. Vi tävlade LK3, det var samling kl 20.00, och vi var lottade som ekipage nr 1, jag tycker det blir lite stressigt men någon ska ju börja, nöjd med 10 p sittande i grupp, rutan 10 p och vittringen 10 apport med metall 9.5. Sen finns det en del att önska på ff så det kommer att bli prio 1 from nu. Prisutdelningen var klar 2230 och då var jag glad att jag kostat på oss en övernattning trots att det bara tar en timme hem. Samling kl 10 idag, innan det tog vi en liten promenad på landet, det var så fint där vi bodde. Försenade igen, start för platsen 1030, vi fick startnr 6 denna gång och det betydde att vi kom ut på plan 1330 och det var stekhett, vi fick enda skuggplatsen, bra tänkte jag men tyvärr tyckte bromsarna det åxå så W kom traskande till mej. Mycket bra var det att ta med sej från lördagen iallafall 10 sittande ,10 rutan 10 metall 9 vittring(tugg). Dåligt ff idag med. Men jag tror det blev 6 ekipage som fick 0 pris idag och mina medtävlare tycket att W hade bra tryck trots värmen, det tyckte verkligen inte jag mej jag har förståelse för att det var slitigt idag, plus att vi sovit borta. Hon är en kämpe min Wienna.

130704

I morse var vi riktigt trötta både hundarna och jag, klockan ringde 8 och W hängde inte på mej som hon brukar, det har varit mycket hundgöra de senaste dagar. Idag var Clara och Isac här hela dagen, vi gick i skogen, bakade och pysslade med lite allt möjligt och hundarna fick ledigt, Ja inte helt för Wiennas del, vi åkte till klubben en sväng nötte lite rutövningar bara, hon tyckte det var en skit träning eftersom den tog slut innan den ens börjat, ville INTE till bilen. Imorgon drar W och jag till Lindesberg för nya utmaningar, det som inte dödar härdar som sagt,det ska bli ett par spännande dagar.

RUUUUTAN

Men först ett knasigt Norskt viltspår på förmiddagen. Wienna gasade mer än vanligt och for kors och tvärs över spåret. Jag hade riggat 3 sårlegor som Wienna duktigt nog verkligen stannade upp vid så jag han i lugn och ro meddela att jag ville ha liggmarkeringar just där. Vi kom fram till skanken efter lite fixande av W. Jag blev lite förundrad över hur hon spårade men fick svaret när Nova gick samma spår. Wienna markerade INTE ett halvt skelett av rådjur, inte heller en skalle av något slag, ingen död fågelunge eller en benhög däremot kollade hon av det hon kände av och tog oss till slutet, RIktigt imponerade. På eftermiddagen hade jag och 2 andra bokat träningstid med Monika Lindblom på klubben. Vi körde rutan i alla 3 passen, stadga stadga och åter stadga, efter kanske det 30.de skicket började farten minska något, Wienna kämpar verkligen i ALLA lägen, min stjärna!!

130702

Igår var det alltså vilodag för hundarna, jag själv var helt slut efter gårdagens resa till Hästbo och Valbo med keramikgänget, god mat, trevligt sällskap en massa inspiration och hela hundburen full med keramikgrejor, vintern är räddad! Hundarna hade jag ordnat sällskap åt men jag vill att dom bara är på gården när jag inte är med, det är visserligen sällskapshundmänniskor men det behövs styras upp lite, Nova med sina olater och Wienna som bara gasar, nej gården fick det bli. Nu visade det sej att W var otroligt osocial och bara kollade när jag skulle komma, Nova försökte ställa upp och leka liten men är både ömfotad och är i skenvalpning så mina älsklingar var inte särskilt trevliga. Det blev ett himla pusskalas när jag kom hem och W skulle sitta i knät. På idag förmiddagen åkte vi till klubben och tränade en sväng, bla leka hitta rutan, kul lek. Det blev några felspring W körde ett 70 hopp som stod lite på sidan om men hittade rutan från olika håll. Monica Lindblom var där och tränade en malle med förare så jag passade på att titta lite innan vi tränade. I morgon ska vi träna för henne. Ska bli jätteskoj. Lite trötta var vi på eftermiddagen så jag lindade in mej i en pläd på hundarnas fårskinnsmatta och somnade med en värmande hund på varje sida, man har ju semester. På kvällen åkte vi ut till klubben och tränade sittande i grupp, ja det var ju bara vi som satt, blev en plats med skott innan vi åkte vidare för att lägga en Norskt viltspår tills imorgon fm.

RSS 2.0