130329

Igår fixades det lite inför påskhelgen som skulle bli lugn med bara 2 barn och 2 barnbarn jag och gubben. Sen hände det nåt så nu kommer lillebror med familj och hans svärmor samt mamma med sambo och firar påskafton hos oss. Det ska bli jättekul att träffas för det kommer nog att dröja tills nästa gång, för på måndag åker dom över till USA för gott, snyft!! Lite hund klämde jag in och det blev en skön solig sväng i gamla skidbacken, lite uträttningar på stan bla inköp av hundmat i djuraffären. Wienna snodde snask som var lågt placerat, vet att hon försöker med i går vann hon på snabbhet. Jag brukar väga henne när vi är in och vågen stod på 32.8 kg! blir lite banting här med, ungefär 1 kg ska hon ner. Vi har tränat ganska mycket så det är godisets fel, att Nova går i koppel gör nog åxå sitt till. På em kom sonen och barnbarnen och lilla hunden Diva så det blev lite bus i trädgården. På kvällen blev det den obligatoriska träningen med gänget planen för dagen var krypet, inte tugga övningar, långa hopp och rutan. Till krypet använde jag en stege på låta ben för att få ner rumpan, jag lade ner henne framför och sa kryp, pang så sprangkröp och 3 m, visserligen var rumpan fint nere. Provade några till gånger med kommando stanna när hon gick för snabbt och fot, där backade hon krypande till pos, hm ska bli spännande att nöta lite på det. Långa hopp, lättlurad med kastad boll och fortsatt belöning på högersidan. Rutan lite tveksam idag när andra hundar var på planen, hon blev jagad av en annan hund på inkallning för ett tag sedan och det har satt sina spår även på inkallningen. Apporteringen där tränade vi väldigt lugnt utan fart och när det blev ett tugg eller omtag tog jag bara apporten och började om övningen, det verkar som om hon vet vad jag vill, nu gäller det att inte förivra sej och köra långa kast för att "kolla av", jag tror detta bör nötas på ganska länge eftersom jag släppt igenom tugget så länge. Fast jag är tveksam till att hon kommer att förbli tuggfri när farten läggs till.

En dag på Siljan

Vi åkte till Leksand för att hälsa på lillebror med familj. Stannade först på Clas Olsson i Insjön för ett inköp och W fick träna lite kontaktövningar på Hjultorget. Sen åkte vi till Leksand, kommunen hade plogat en skridskobana på Siljan mellan Leksand och Hjortnäs brygga och gjort jättefina skidspår. Vi bar ner stolar och satt i solen och njöt, barnen spelade förstås hockey och hundarna Wienna, Nova, Sune labbe, Charlie from USA, Palle mellanpudel och Chico liten toy, stojade runt mellan långfärdsskridskoåkare, skidande människor och folk på cyklar. På hemvägen stannade vi till på Kupolen för en snabbkik och lite mer kontaktövningar. Vi kom hem bra mycket senare än kvällsmaten brukar serveras så den sista biten satt hundarna i bilburen och tittade på mej med förebrående blickar. W åt så kulorna sprutade runt matskålen.

Åkerpromenad och viltspår

Kunde förstås inte låta bli den härliga åkern jag hittade igår, vi åkte tidigt på förmiddagen eftersom det skulle bli varmt och jag hade ingen större lust att pulsa. Det fanns många nya spår sen igår som måste kollas upp, dock hade minnesbilden av räven igår suddats ut. Körde lite kryp i uppförsbacke för att få ner farten, gick väl sådär kan man säga, jaja. Sen tog vi viltspåret och det gick bra mycket bättre, som vanligt började jag tveka då jag inte snitslat annan är påsläppet, men har lärt mej att bara åka med, det brukar ordna sej, dock gick hon bort sej lite mot slutet (tror jag) kändes så i linan iallafall. W jobbade på för att lokalisera spåret, ibland med hög nos och poff, så kom det rätta draget i linan och slutet hittades. Hon blev jätteglad som alltid, på viltspåret belönar hon sej själv med att rulla och få några kast med skånken, ingen fråga om godis. Lite vila nu sen blir det klubben för lite lydnad.

Idag blev det mycket

Vi hade hallen helt själva en hel timme på förmiddagen och träningen gick kanon! riktigt glad och nöjd är jag. Nova fick vara med inne och fick leka lite när W vilade, ja vila blev det ju inte för hon satt på helspänn. Nova fick göra lite fritt följ och var så taggad på bollen så hon tjöt. Wienna ville INTE gå ur hallen utan stod och såg fånig ut. Åkte vidare och la ett spår, lite snöfläckar var det men ganska ok. Lite mat och ut igen till spåret. Tempot var riktigt behagligt stundtals och W hittade 7 av 8 pinnar, den hon inte hittade hade jag trampat ner i snön så det var kanske inte så konstigt, duktig hund! På vägen till spåret åkte jag förbi några gigantiska åkrar som låg helt i solen, så vi åkte dit och provade att gå och det gick bra, man sjönk bara något, Nova skuttade på i spårlinan och Wienna kutade runtrunt och bara njöt. Plötsligt såg vi en räv som korsade åkern en bit framför oss och det var mycket intressant sa W och taggade igång, vi har aldrig sprungit på en räv tidigare, där fick hon sin beskärda del av springet trodde jag, hon fick springa långt åt rävhållet innan jag kallade in henne, hon kom, gjorde en lov runt mej och iväg igen. Sen fikade vi i en solig snöfri slänt. Iväg igen och nu skulle det tydligen springa efter bollen tyckte W så det blev mer spring och stackars Nova vill åxå men nej! tyvärr, ser att hon försöker "ta" W så det är kort koppel som gäller dessutom mår hennes gamla ben inte så bra av att tokspringa längre.Så då var det klart för hundarna, bara lite till för mej. Åkte tillbaka där vi gått spåret och la ut ett blodspår tills i morgon, tänkte dra nytta av det gamla spåret som störning.

Slappdag

Lilla b-barnet Isac och Diva dvärg schnauzern var här hela dagen så hundarna fick ledigt, iallafall från träning, W och Diva hade skoj och busade ordentligt både ute och inne. Gulligt att se att W anpassar leken efter storlek. Fast i morgon blir det träning i hallen som vi har alldeles själva i en timme. På vägen hem från Kungsör i går hittade jag en snöfri skogsbit så det får nog bli ett spår åxå. Har ju lyxat till det med lite påsksemester.

130323

Jag kan konstatera att vi har stora problem med störning när vi tävlar. Tävlade 3 an idag i Kungsör och det var svårt att fixa till känslan innan tävlingen på pytteliten lerig gräsplätt med en massa stök runomkring, fick aldrig till den rätta känslan, vi behöver typ en fotbollsplan för oss själva för att belöningen ska bli bra. Rutan missades totalt trots att hon älskar den när vi tränar hemma. Fria följet var en katastrof! det såg ut som om jag piskat upp henne ordentligt innan ingång på planen, segt och oengagerat och klart störd av läktaren. Fjärren ganska ok men där vet vi hur vi ska träna, vittringen 8,5 duktigt men segt. Platsen och sittandet 10p. Fjärren 6.5 där vet vi hur vi ska träna, Fritt följ 8, tycker inte att det ska vara så bra. Sättande7.5 långt kommando, mitt fel. Inkall med ställande 7. Hopp apport, islag segt 7,5. Metallapporten 8 segt men ändå bra, dom hade den kantiga vassa och den hade hon aldrig sett. Helhet 9 något spänt intryck JAPP inte alls bra! Stefan Tuner som var domare är känd för att var tuff i sina bedömningar men jag tyckte han var för snäll 223 p fick vi och jag är inte alls nöjd med oss.

130322

Träning i hallen igår, nötte på att inte tugga på apporten med godkänt resultat, visserligen bara att hålla i gå fot och korta kast, vi har backat ordentligt på det. Lite fritt följ och långa hopp blev det med. Idag tog W och jag en skogis och hittade ett nygammalt skoterspår som till stora delar låg i solen (när den var framme) skogen och spåret var helt orört förutom rådjursspår och det var så vackert.Tänkte köra lite framförgående från targetmattan och efter det ville W jobba mer så det blev ett kul pass med mycket spring och lek och hon ville aldrig sluta, härliga hund! På hemvägen blev hon sugen på korv och började ge mej saker, en kotte, ett kolapapper, en halv handske och x antal värdefulla pinnar. Klart hon fick korv när jag fick så fina saker.

Uppletande mm

Vi, jag och Wienna åkte till sökrutan som vi har kört några gånger nu på "våren" hmm. Den är av någon konstig anledning relativt snöfri. Vi vallade av, sen fick W sitta och vänta när jag la ut sakerna, en puck, tygbit en leksak och ett jädras reflexband som man sätter runt vristen. Den senaste lade jag för svårt, i vänster hörn i en lite grop upptäckte jag senare och vinden blåste som bara den men åt helt fel håll. De 3 första sakerna fick hon med sej direkt men reflexen blev väldigt svår, hon kämpade och kämpade och började tillslut titta uppåt för att kolla om jag hängt nåt i buskarna och började snegla på snitslarna. Jag gick ut en bra bit i rutan och skickade och tillslut hittade hon den men nosade länge innan hon lokaliserat den. Wienna brukar alltid köra rakt ut och svänga höger och idag blev den för svår, förutsättningarna var verkligen emot henne. Sen blev det bus och röj på åkrarna som fortfarande var springbara, testade lite inkallning med ställade, oj vad bra det gick att tvärstanna på det underlaget!

130220

En helt vanlig dag, fast med hela vinterkittet plockades fram till promenaden. Fasen vilket busväder det var, Wienna älskade det och for som en skottspole fram och tillbaka, sen vet jag inte hur hon tänkte när hon sprang ner till badplatsen och såg helt frågande ut, va? var är vattnet då, blir det inget bad. Vi åkte till klubben vid niosnåret, det är egentligen lite i senaste laget för min del men det är då det brukar bli relativt folktomt i hallen så att det går att träna med lite luft runt sej. Vi tränade rutan, som numera blivit så skoj att jag kan ha den övningen som belöning, vittringsproven var klockrena, dock lite tugg men det jobbar vi på. Nötte lite fritt följ med lite nya inslag, uthopp från hinder, och att inte tugga på apporten, svååårt tycker Wienna, det går ganska bra tills överlämnandet men sen blir det tugg, vi har fått lite goda råd så det känns som det inte är så intensivt längre.

130318

Idag fick vi "tävla" på klubben. 2 klubbkamrater skulle göra domarprovet så det var 2 domare en tävlingsledare och Sara och Anna. Det blev förstås lite fördröjning mellan momenten men vi hade känslan hela tiden, tänk vad en träningsdag med en bra instruktör kan göra!! W var med hela tiden och inte så störd av folket som hon kan bli, det var det bästa på allt att det var vi.

130317

Idag har vi nästan vilat skallen, det var mycket information i går så vi tog en härlig sväng runt skjutbanan och där tränades det för fullt. Soligt och fint och runt nollan. Inne har vi tränat krypet på det sätt som vi provade igår, att jag går bakåt och W ska vara i fotpos, jag har provat det halvhjärtat förr men inte med något bra resultat. Igår när vi började köra på det viset på kursen tyckte W att det var skapligt knäppt och halvkröp runt mej till den vanliga positionen, gissa om dom andra deltagarna fick skoj. Idag har det gått bättre, hon börjar förstå men jag har fortfarande inte fått till ojämna krypsteg det blir 2 stopp 2 osv, men det kommer är jag säker på. Det andra vi tränat är rörelsemönstret i fjärren, från ligg till sitt blir det gärna lite framåt med baktassarna, men vi har fått hjälpmedel så det är bara att nöta på. Jag är så taggad efter gårdagens många bra tips.

Träningsdag i Fagersta

Monika Lindblom som jag egentligen inte visste nåt om hade bokat hallen och ordnat endagarsträningar. Jag visste inget om henne alls men det var ju hemmaplan och nåt kan man väl snappa upp tänkte jag. Det visade sej att hon hade bra lösningar på det jag undrade över, Tugget, hoppet, vänstersvängar, fjärren, krypet och placeringen i rutan vid sändande med läggande. Hon hade jättebra lösningar som W köpte rakt av. Kontentan av dagen kan väl summeras att om JAG ändrar attityd och jobbar mer på förvänta, nonchalerar "fel" utfört moment och tänker på var belöningen kommer, jobbar på stadga mm får jag en hund som anstränger sej mer för att göra rätt och inte tappar intensitet. Jag är helt lyrisk. Även mina Fagerstaträningskompisar såg stor skillnad på W.

Närkontakt med rådjur

Vi promenerade i ett skoterspår igår Wienna var förstås lös och Nova i en kortare spårlina. Helt plötsligt far det 3 rådjur över stigen alldeles framför oss och W blir stel som en pinne! där trodde jag att det skulle bli hennes första jakt och att jag skulle tappa kontrollen över henne. Kallade in, inget hände, hon stod som förstelnad, kallade in igen och då släppte låsningen och hon kom men var väldigt stissig och snurrig och ville bara iväg, det krävdes en hel det snack från min sida för att dämpa henne, hon visade med att tydlighet att det fanns nåt kvar i skogen och när jag kikat ett tag såg jag några till rådjur på andra sidan stigen. Det var riktigt jobbigt att ha ett gäng framför och samtidigt veta att några andra fanns någonstans bakom tyckte hon. Vi stannade ett tag för att lugna ner henne och försökte bjuda på snask men hon hade knappt tid till det, tog väl någon bit mest för att bli av med mej och inte bli störd. Nu kom min utmaning, skulle jag koppla eller inte? Fasen heller tänkte jag, måste prova utan, vi var ju trots allt i storskogen. Hon var fortfarande riktigt på men kontrollerbar, hon for mellan alla spår men kom när jag kallade fast jag fick använda min lite barskare röst. Phu! Dukiga W.

130315

De senaste dagarna har vi mest sprungit, ja iallafall Wienna. Ibland glömmer man bort smultronställen man brukar åka till, jag gillar ju när det är folktomt så hundarna får vara just hundar, bara får springa omkring och fixa med sitt. Det kräver ju en viss öppenhet så man har koll på läget och för några dagar sedan kom jag på att vi skulle åka till Högbyn, en nerlagd skidanläggning sedan några år tillbaka. Det var mycket folk då, det kom busslaster med sportlovslediga barn med matsäckar, det fanns restaurang, grillstäder och värmestugor men nu är det öde, allt är nedplockat. Vi har promenerat längs scooterspåren på bergskammen i härlig sol. Igår gick vi nerför en backe som var ganska brant iallafall när man har ett relativt nyopererat knä. Vaknade i morse och kände mej som 80 år i kroppen, det märks att man tagit det lugnt ett tag. Jag får nog försöka ta det lite lugnt idag och inte klättra nerför berg för i morgon blir det heldag på klubben, ett dagsläger som jag skrivit om tidigare, och då vill man ju kunna gå lite snyggt. Fast jag är himla sugen att packa ryggan och gå till toppen, sitta där och fika i solen. Igår kväll var det våra träningstid i hallen, 2 tim på 5 hundar, man kan tro att det är lång tid med icke då, det rasslar bara till sen är den slut. Det känns riktigt bra förutom att W nuförtiden ligger lite väl lång fram i fria följet, Däremot gjorde hon 2 superfina framåtsändande med läggande från på 30 m och det är riktigt bra för att vara mattegrisen Wienna. Det hände en ganska intressant sak igår när vi kom hem och jag tog ur hundarna ur bilen. Släppte upp hundarna på ena sidan av huset och W började vindmarkera mot andra sidan, raggade och började skälla. Sen sprang hon runt huset och började skälla som en galning mot grannens hus, jag gick för att kolla vad hennes problem var och bakom en jättehög häck satt grannens son och solande. Han är väldigt sällan hemma så hon kände väl inte igen hans lukt. Det är första gången som W sagt till ordentligt, annars har det mest varit några skall som för att påkalla min uppmärksamhet. Som tur är har hon lärt sej att folk som går förbi på vägen är helt ok där kan hon bara stå och titta.

130313

Nä, det blev inget viltspår lagt igår, trodde jag mådde bättre än jag gjorde. Och det var ju tur för nu har det snöat några centimeter under kvällen och natten. Det kanske hade varit taskigt att skicka ut W på ett så såpass svårt förstaspår för säsongen. Ny ser jag mest framemot att bli riktigt pigg och kry för på lördag blir det heldagskurs för Monika Lindblom hemma i hallen. Vi är 5 ekipage som har hallen 9-17, det ska bli intressant, nu gäller det att lägga upp en plan för dagen så man inte missar nåt.Igår var jag riktigt duktig, satt och planerade alla roligheter, SBK SKK, mail och hemsidor för att få ihop det, synd bara att det blir krockar ibland, det är så mycket man vill hinna med.

130312

Japp, jag fick en förkylning och blev hemmavid, mår inte riktigt dåligt men det är otrevligt när näsan rinner, och då menar jag verkligen rinner hela tiden, likaså ögonen och nyser gör jag stup i ett. Det blev bara gården för hundarna men det var sol och skönt på altanen (med vinterkläder alltså) så vi hade några sköna timmar och hundarna fick märgben. Plockade in lite träning på W emellanåt, läggande bakåt och posträning fjärren. Hon som vann LK3 an i helgen sa att hon minst tränat 200 tim bara på det!! ojojoj det kan jag i ärlighetens namn säga att jag inte gjort. Frampå eftermiddagen idag hade jag tänkt lägga ett viltspår att tas i morgon, det var ett tag sedan så det börjar bli dax att väcka viltspårhjärnan.

Utställning i Strängnäs

Klockan ringde 0500 i morse, trött matte och hund packade bilen och for iväg kl 6 -14 grader och motorvärmaren hade sovit över så vi kvicknade till ganska snabbt. Skönt att det är ljust det tiden. Fick massa blink från mötande bilar, jaha poliskontroll på G men missade alla, jaha hastighetskontroll med dold polisbil då? JAJA! hade visst kommit åt någon knapp och hade hellyset på. Kö in till utställningen, ringen började kl 9 och W var hund nr 4. Skippade stor och bur och efter rastning gick vi in och sprang på vet Torbjörn Mood från Norberg som jobbade där, skoj det var inte i går. Snabbt och lätt gick det faktiskt att springa, knät var snällt och hunden sprang bra. Hälsade på lite kändisar och åkte hemöver rum 0945, rekord. Stannade på Åsby handelsträdgård i Hallstahammar, mest för att luncha deras jättegoda räkmackor men åxå för att njuta av blommor och inredning. Hemma igen 1230, byta om till vinterpromenadkläder och ut i solen. Nu är hundarna renlighetsbadade, mätta och sovande. Jag själv trodde jag fick en allergisk reaktion i hallen, för jag nös och näsa och ögon rann, det har inte slutat än så jag håller nog på att bli sjuk och klen, Just ja Wienna blev BIR och fick ett till Cacib.

130309

Tävlingsdag i dag i LK 3. Poängmässigt sådär och en 3,e pris. Men W gjorde ett bra jobb, det var JAG som klumpade mej igen. Stannade henne för tidigt i rutan, hon var visserligen inne men vid läggandet hamnade hon med framdelen utanför, hon lägger sej bra mycket framåt, känns som en halvmeter, fick mej en tankeställare och har börjat träna in ett läggande bakåt. Vid transporten till rutan vinglade hon mot utgången och hamnade utanför banan med 0 som betyg på helhetsintrycket. Alltså slarvfel/orutin från mitt håll. Ja det finns att träna på det får man bekräftat på tävling. Det ska bli kul att ta tag i problemen och jobba vidare.

130306

Vi gick en skogsvända på eftermiddagen, jag och hundarna. Vädret var helt fantastiskt så vi gick en bra stund innan Nova började vindmarkera ordentligt. Hon fick hålla på ett tag men sen tyckte jag det räckte och sa nu går vi, men icke sa Nova och vägrade komma, jag drog i lite i kopplet och hon följde motvilligt med, men stannade och vände efter ca 10 m och gick tillbaka och tog vindmarkering igen, hon var tydligen inte bekväm med det hon kände och började gå åt bilhållet. Jag fick vargnoja och tänkte att hon har säkert bättre koll än jag på omgivningen så hon fick bestämma. På vissa ställen i scooterspåret var underlaget inte så halt så jag och W kunde träna lite fjärr, kryp och rondering. Jag fattar inte att det ska vara så svårt att krypa lugnt och fint inne när det faktiskt går ganska skapligt i skog och snö. Torsdag och fredag tränar vi i hallen, det börjar bli för halt och hårt att göra något ute, iallafall något med fart, W har en förmåga att kvärnita sönder trampdynorna på dessa underlag. Det är mycket skoj framöver så jag vill ha en hel hund ett tag nu.

Vilodag (för hundarna)

För matte jobbade heldag idag så det var gården som gällde, var hem på lunchen förstås. Sonen kom en sväng på eftermiddagen så dom fick vara ute ett tag, jaja det är faktiskt inte så synd om dom som dom tror. På kvällen var jag ut på hala vägar för att gå på en föreläsning om possitiv inlärning, Ingen höjdare alls faktiskt, instruktören som var hundpsykolog mmmm hade svårt att tygla ett gäng "experter" som kunde typ allt om att kasta hundar i backen i tid och otid. En sak som iallafall var väldigt intressant var att vi fick klicka varandra för att försöka förklara vad man ville, skitsvårt!! Instruktörens praktikant från Stockholm kom och pratade Beauceron med mej på fikat, hon hade läst mycket om rasen och tyckte den verkade intressant. Hon tyckte jag skulle komma till Lindesberg och djuraffären och hälsa på så hon fick se en på riktig. Nu är ju Wienna inte rastypisk vad gäller öppenhet, hon kan på sin höjd säga ett snabbt hej sen räcker det för henne, först jag sen resten av familjen räcker gott för henne. Nu är jag väldigt nöjd med just detta sätt att vara, passar mej perfekt. Iallafall rekommenderade jag henne att ta kontakt med några uppfödare och träffa lite olika hundar.

Förbjudet är bäst!

Liten runda på förmiddagen, sol men väldigt blåsigt och kallt. På eftermiddag åkte jag och W iväg till åkrarna och skulle promenera i solskenet med mössa och mer kläder. Först gjorde jag en oplanerad uppletanderuta med en puck, en servett och en bandagebit, det var det jag hittade i bilen och det fick duga. Tjänstetecknet finns alltid i bilen som tur är. W var lite vidlyftig idag och sprang lite utanför rutan, jag tror det varit antingen annat hundfolk eller rådjur där innan, tyckte det såg ut så på springet. Alla föremål upphittade fast dom var lite osnällt placerade. Vi tog promenaden och det visade sej att spåren på åkrarna var porösa och svåra att gå på så vi tog en annan väg. W plockade upp en pyttepinne och uppmanade till aktivitet. Vi tränade lite i spåret med pinnen som belöning. Krypet gick ovanligt behärskat till när jag hade den i vänsterhanden och droppade den vi bra kryp. Lite annan smått och gott pysslade vi åxå med. En av mina träningskompisar har 2 stora hästhinkar med med saker när det tränas, undrar vad hon säger om Wiennas nya leksak.

130302

Dagen började bra, W och jag tog en vända i skogen, lyckade klocka in solen faktiskt. Tänkte ta en träningsfri dag och bara tänka på musklerna för oss två. Men icke sa W som hittat en helt perfekt slykvist på 2 dm som hon ville att vi skulle göra något med. Den fick bli belöningen när vi tränade kryp och fjärr, den var tydligen värdefull för den räckte länge. I vanliga fall ignorerar jag allt vad pinnar heter men den här var så ynklig så den skulle inte kunna orsaka någon skada. Vi hämtade mammas hundar till lunch, en mellan pudel och en toypuden som verkligen är pytteliten. Jag satt mej på golvet och alla hundarna kom fram men då fick W för sej att vakta mej och pratade inte fint! jag sa till en gång, inget hände, sa till henne med grepp i halskragen, då tyckte tydligen W att jag hade fel och sa det åxå. Ops och där hamnade hon på rygg. Pudlarna stod 3 m ifrån och glodde med stora ögon och W låg kvar utan tillsägelse när jag kallade på de små. Vi åt lunch och W fick inte sista biten som hon alltid brukar få, bara för att visa att jag är flockledaren och äter först, om det blir nåt över får underhuggarna resterna men inte idag. Pudlarna hämtades och solen sken så vi stack iväg en sväng igen. Den här gången var det en grankotte som blev bästa leksaken och lite träning blev det. Bestämde mej för att försöka igen med att få W att hoppa över min arm. Gick inte alls kan jag meddela, hon körde allt hon kunde komma på inklusive nostarget på vanten, i ren frustration skällde hon fantastiskt bra så jag belönade det med kotten. Nån gång ska det väl gå att få hundskrället att hoppa över armen men än så länge är hon helt blond. Eller förstås jag eftersom jag inte kan komma på hur jag ska lära henne det.

130230

Magiskt träningspass igår i hallen. Vi körde rutan från riktigt långa avstånd, bra fart och stopp, vittringsapporteringen var samlad i farten ut, W sniffade runt och pillade inte på några pinnar. Brukshoppet går bättre W kommer ut riktigt bra i uthoppet. Sen nötte vi sändande genom grupp, bästa att passa på när man har lite folk att nyttja.

RSS 2.0