Hårt att vara g-ssonhund

Fortsatt punktmarkering av W, den lilla skiten är ögontjänare minsann! hur duktig som helst när jag är i närheten men utan uppsikt då används tungan väldigt snabbt. Fixade lite hemma på förmiddagen, W fick vara med HELA tiden. På eftermiddagen skulle jag provgå mitt elitspår, körde en skogsväg som var hur lång som helst (vi ska ha elitspårtävling 6/6) med 30 spår, Tova Lind och en massa andra kändisar kommer, det ska bli skoj! Hundarna laddade förstås och trodde det skulle bli en rolig eftermiddag men icke. Dom fick sitta i bilen, Wienna i dumstrut och med kort koppel fast i bilburen, Nova var åxå med förstås den lilla friluftspolisen, inget stök, hon kräver fri luft och det innebär att W får hålla sej lugn annars grrr. Tratten hjälper iallafall lite men baktassen når till tungan ganska lätt.

130529

Det har varit rehab för hela slanten, jag tycker att klon verkar läka fint, det har tagit fart de senaste dagarna. Eftersom det ska luftas och tungan gärna hamnar lite fel har det varit punktmarkering, Wienna har jobbat med mej hela veckan, hon har blivit bra på att jobba, ligger mest och sover och bryr sej inte när det kommer folk till receptionen. Fast hon har stenkoll på när killarna kommer in för att äta, då vill hon gärna till lunchrummet och "snacka" lite. Fast idag for hon upp från sovande och ställde sej med spetsade öron vid det öppna fönstret och viftade på hela ryggen. Äldsta sonen med familj bor 200 m från jobbet och lilla Isac fick ett vredesutbrott i trappen ner till gården och det kände hon minsann igen! som kom förstås och hejade och jisses vad glad hon blir, men smidig är hon inte när hon far mellan alla som ska pussas på. Hon är riktigt bra på att vara sjukskriven, lugn och fin hela tiden jag är helt imponerad av henne. Missade en utställning och 2 lydnadstävlingar pga kloskadan, lite trist är det men jag hoppas att vi kan få ett bra läger i Kopparberg på söndag. Så det blir lugna gatan tills dess. Extra kul är det att Lena med Edapeda också kommer på lägret.

130525

Här händer det inte mycket i hundväg, bara kurering gäller. Däremot fick jag lite gjort i trädgården.
Högläge är ju bra vid skada.))
Nova på favoritplatsen

MVG i uppförande

Duktiga hunden Wienna har klarat de 3 dagarna i stort bandage utan dumstrut. Jag är mäkta imponerad av henne, hon har bara pillat bort lite vadd som stack ut utanför bandaget, fast hon varit själv hemma idag. Belöningen blev en halksocka strl 19-21 samt en hundglass. Skadan ser fin ur än så länge.
Lite uppmuntran fick hon dock när vi träffade duktiga kennelmatten som körde 2 snygga och godkända rallytävlingar i Fagersta. Fantastiskt att se hur lycklig hon blir av att träffa Eva!

130518

Var som sagt var vetten i går eftermiddag för att få hjälp med Wiennas kloskada. Klokapseln var helt spjälka och pulpan stack ut som en liten tunga. Hon blev sövd (igen) ja kanske inte jättemycket för hon vaknade till väldigt snabbt emot förra gången. lokalbedövning på det, sen gick vetten ifrån för en avlivning av hund, fyfasen alltså man hörde lite genom väggen och det kändes som en evighet innan det var klart. Dags att åtgärda skadan, jag tittade inte när hon ryckte bort klokkapselbitarna men jag hörde! huamej då förstod jag varför det blev så mycket lokalbedövning lagd. Bandaget är enormt, det ser ut som minst ett benbrott. Massor med vadd under lindan, annars kan det stasa fick jag reda på. Haha sa vetten när W skulle gå ner från britsen, nu har Du en trebent hund men W knäppte henne på näsan och gick som vanligt. 1 dygn och bandaget sitter kvar, 3 dagar var bra enligt vetten sen skulle det vädras.

Kloskada IGEN

Blir så trött och less på alla skador som Wienna ordnar. Idag gick vi en långpromenad med bad, var borta hela förmiddagen. När vi var ca 200 m hemifrån fick fröken ett ryck och drog busjärnet. När vi kom trappen såg jag en bloddroppe och kollade tassarna, japp en bakklo var helt spjälkad. Ringde vetten direkt som var trippelbokad men klämde in mej runt 4 snåret idag med reservation för väntan. Jag har ingen aning om när hon gjorde det, förmodligen på sista rycket men hon har gått långt med klo/tass skador tidigare så det kan ha hänt tidigare. Himla trist är det iallafall eftersom 1 utställning och förmodligen 2 lydnadstävlingar kommer att ryka. Hoppas bara hon är ok tills träningslägret som börjar 2 juni.

Lyxig tordsdagseftermiddag

Utsikt från lunch stenen. Vädret var helt fantastiskt så jag hämtade hundarna direkt efter jobbet. Alldeles intill den här underbara skogen ligger en lunch restaurang med hämtmat som jag brukar nyttja ibland. Sittande på en sten med stor låda mat och en ännu större låda med sallad kände jag mej lyckligt lottad. Vi jag och Nova strosade runt och njöt, Wienna njöt hon också fast på ett fartigare sätt.
Molnmossa i massor, numera kruttorr.
Blåbären är på gång
Hittade lite rester efter spårträning
Varma hundar! Nova hade fått nog och ville till bilen. Körde hem henne för lite vila. Wienna och jag åkte till en annan skog där badsjön ligger och tog en härlig sväng till badet.
Tiden rinner iväg snabbt och det blev dax att traska till bilen. På kvällen var vi på klubben och träningstävlingslydnaden. Det var ganska lite folk ute men ändå 7 hundar. Eftersom dagen varit ganska fysisk för W tänkte jag känna mej för hur mycket krut det var kvar i henne innan jag bestämde mej för vad som skulle göras. Maten och vilan hade gjort att hennes batterier var laddade igen så jag körde faktiskt hela 3.an med dirigering och nästan inga belöningar, förutom på ett snabbt ställande och rutan.

130516

Inget särskilt att skriva om egentligen, vi tränar på med lydnaden och det känns riktigt bra. Vi körde hårt både måndag och tisdag, med skogspromenader och blandade moment LK 3 och högre bruks, inge hela program utan enskilda moment med mycket belöning och lek. Igår tänkte jag att det skulle bli lite vila. Hundarna slappade på gården på eftermiddagen.
Wienna varvade solandet med att vänta på att det skulle hända nåt när jag var inne och städade. På kvällskvisten åkte vi till Surahammars BK och deras skott/platsliggningsträning, Tänkte bara träna olika apporteringar och mingla lite, det var iallafall planen för dagen men W var galet taggad och hoppade jämnfota för att försöka sno träapporten på väg ut på planen så vi tränade iallafall och hon gjorde sin bästa inkallning med ställande ever, bra fart och en brutal tvärnit, PARTYPARTY,
Barnbarnet Clara på vår utflykt i helgen
Barnbarnet Isac hade också tid att fika lite.

130514

Jag fick besöka lasarettet på förmiddagen. På viltspårtävlingen i helgen fick jag en dask i ögat av några osnälla granskott och fick köra sista biten halvblind. Ögat hade blivit rött och sved som attans, dessutom var jag ljuskänslig till max och tårarna sprutade. Jag fick lite ögondroppar så nu är jag väl på G igen. Vi tog en skön tur i skogen på eftermiddagen.
Wienna håller förstås koll.
Varmt!!
"vatten" iallafall svalka.
Småler varje gång jag passerar denna halvt nedrivna förmaning. Det var under min mest frustrerade hundägarperiod när Wienna var en brutalt jobbig unghund. Ja det hon som hoppat upp och rivit ner den.

Viltspårprov

Det var ordinarie viltspår arrangerat av Västmanlands Läns taxklubb idag, tänkte först lämna återbud då de 2 senaste spåret gått riktigt dåligt. Men vi gav oss iväg iallafall, det som inte dödar härdar som bekant. W gjorde ett härligt spår, jag hade koll på både vinklar och återgång, helt underbart att kunna säga att man vet bara av att hålla i linan och läsa hund. Vi gick spåret på 12 min, lite väl fort och det kostade oss några placeringar men det gör absolut inget, jag vill inte hålla igen för mycket då blir hon osäker. Vi var sist ut och först in på spåret och fick vänta en stund innan kortbenen började anlända till grillen. Kan meddela att W blev ganska utskälld emellanåt av de små men hon kunde inte bry sej mindre. Domarens beskrivning av spåret, Hunden tar snabbt an spåret och spårar utmärkt, ringar vid 2 vinklar. Vi knep en 6.e plats av 13 startande och fick ett 1.a pris med HP Duktiga W.

130508

Vi har haft några riktigt sköna och varma dagar. I måndags var det så himla fint att vi bara gick och gick i skogen och kom hem väldigt sent, det blev bad för Wienna, stackars Nova fick stå över, hon löper och är lite stel så jag tyckte inte det var så bra att vara i det kalla vattnet. Hon roade sej med att slakta en stock istället. Det var en spårkurs i skogen märkte jag på W, eller jag förstod det inte då men hon vindande på ett lugnt och fint sätt så jag tittade in i skogen och såg snitslar, tror hon blev besviken när det inte var hennes spår. Igår gjorde vi ett totalt misslyckat viltspår, W var varm och for som en studsboll i skogen, det brukar ju inte gå direkt rakt men i går var det katastrof, missade återgångar, vinklar ja rubbet faktiskt. Jag tog av henne av spåret och gick själv för att leta skånken som var borta. Då kom det ett gäng med hundar och hundfolk som hade varit vid sjön och vattenapporterat, och ja dom hade haft hundarna i skogen där mitt spår gick. Nu tycker jag nog att W ska kunna hålla isär hundspring och blod men det var ju som sagt varmt och då är det mycket svårare pga avdunstning. Jag hoppas iallafall att det berodde på det, annars har vi något att jobba på. I år tycker jag att hon är väldigt värmekänslig hoppas hon vänjer sej. Senare på eftermiddagen tränade vi med dvärgschnauzern Diva på klubben. Slö W åkte in i bilen, Diva fick träna. Pigg W kom ur bilen när Diva tränat klart, så kan det gå! På kvällen åkte jag till klubben och tittade på Högre spårtävlingar, måste lära mej hur jag ska agera tävlingsmässigt i uppletanderutan, W kan så nu blir det till att träna mej själv. Idag har jag sanerat hus och bil, handlat mm. Tror jag ska ta en sväng till Surahammars BK för att testa lite andra banor och skotträning på bortaplan. Susanna kommer med tåget från Göteborg vid niosvängen så det passar bra att hämta henne på hemvägen.
Nova, skönt eller?
Wienna slappar

130506

YES!!! idag blev det premiärdopp i sjön som vi ofta promenerar runt. W har försökt gå ner dit hela vintern och idag så äntligen. Problemet är att det är en lång nerförsbacke dit och det kan hända någon gång att det finns folk där så man MÅSTE hetsa ner sej och vänta tills matte kollat att det är fritt fram, idag hoppade hon nästan jämfota innan det blev klartecken, full fart och plums.
Fram och tillbaka. Fröken W simmar in, upp på land, ruskar sej, ger mej leksaken och hoppar i vattnet igen för att det ska bli mer kasta.
Wienna gjorde en skum markering i vattenbrynet, men man ska ju lita på sin hund så jag stannade till och det här är vad hon ville visa mej.

130505

I lördags blev det nästan vila för W, vi hann bara med ett lydnadspass på kvällskvisten, dagen gick år till trädgårdsfix, fotbollsmatch och barnvakt till b-barnet Isac. Idag blev det däremot en dag fylld med jobb för W. Började med viltspår, bakspår på påsläppet! what??, bommade en återgång, tror fröken börjas slarva minsann. Uppletanderutan gick riktigt bara förutom en byte av föremål, har sett tendens till det tidigare så jag får backa till öppen ruta så jag har koll på henne, annars hade hon fin fart och fick in alla 5 föremål, tom saken i vänster ytterhörn. Vila och tidig middag, sen bar det av till klubben för lite lydnadsträning. Vi blev dirigerade genom 3,an och är riktigt nöjd ffa har attityden blivit betydligt bättre. Vilande lite medan lilla Hajrá en pumi importerad från Ungern körde 2,an. Sen körde vi inkallning med ställande och läggande och farten var riktigt fin fast hon var trött. Stegen och kryp hann vi med. Nu har W nannat kudden fast jag är uppe.

130503

Började dagen med viltspår, inte så väldans långt, idag tränades det på återgångar.
W håller koll på Nova
Fint var det i skogen, lagom vårvarmt.
Avslutade hunddagen med ett lydnadspass på klubben, viken lycka när frisbeen plockas fram och man har leka stora planen för sej själv säger W

Test

Måste testa att lägga in bilder, har aldrig fått till det.
Fina spårskogen. HURRA!!!! Jag kan ju!!

Hårstrå i ögat

Vi (träningsgänget) tränade i hallen på förmiddagen, W och jag var sist ut. När jag tog ur henne ur bilen upptäckte jag att ögat var helt konstigt, det såg ut som om hela hornhinnan hade dragit ihop sej och låg lös på den bruna delen, kanterna stod liksom upp. Panik fick jag! kompisarna tittade och tyckte det såg ut som slem och hår, nää inte alls tyckte jag. Dom lugnade mej och vi petade lite på ögonlocket och allt åkte ner i ögonvrån, dom hade som tur rätt, ett hårstrå från mej låg som en cirkel med slem i mitten. PHU!!. Vi tränade fria följet ruta och apportering, mycket fritt följ faktiskt. Det var extra mycket hundar på klubben idag, tidningen Härliga hund var där och fotade. Efter träningen åkte vi till jordens finaste spårskog och la varsitt spår till hundarna. Under tiden hade Åsas gubbe tänt grillen så det var bara att börja grilla när vi kom tillbaka. Wiennas spår hade jag inte lagt, och det var svårt, riktigt svårt men hon gasade på trots värmen och gick klockrent, missade en skogspinne, inte så konstigt fick jag reda på, dom ska INTE vara färska och INTE pyttesmå utan tjocklek som en vanlig pinne. Det är verkligen inte lätt att vara Wienna ibland. Tuffade hemåt men vädret var så fint så vi tog en timme i skogen innan vi åkte hemöver. Körde lite inkallningsövningar för W ville springa lite, jag hade lagt en tallkotte på stigen när vi gick ut som hon hittade, duktiga W! Dagen har varit helt fantastisk, underbart väder och en helt underbar hund som gjort allt rätt idag.

RSS 2.0