Tävling i Kungsör

Lydnadsklass 3 med 20 startande. Planen för dagen var att kolla av vad störningsträningen gett och att peppa W till att vara glad och samlad det medförde att det bitvis såg ut som jag inte hade någon särskild ordning på henne, skit samma. Inne i hallen träffade vi Ingela W och Wienna blev jätteglad. W fick vara med i hallen i stort sett hela tiden och var inte alls störd, hon lade sej mitt i gången och chillade. Förmodligen var  det all halltid som gjorde att hon la sej på sitt i grupp, gruppmomenten var sist så det hjälpte nog till att platsen fungerade bra, det var första gången på bortaplan sen insidenten i somras. Ff gick riktig bra 8 p, visst är hon fortfarande störd av saker  längs väggarna och av folk på planen men blev inte låg. Det känns som vi är på rätt väg med störningsträningen. Sättande 7 p, inkall m stå 7,5 "rutan" 9,5p, app hopp 8 p,app metall 8 p, vittring 8,5 p, fjärr 8p, helhet 10p plats 10p och sitt  i grupp 0. Planen är fortsatt och accelererande störningsträning, raka sitt i höger halt och mer gas på samtliga återgångar till mej. 

140122

Vi körde uppletande i söndags också med rottisgänget. W har de senaste gångerna slarvar vid avlämnandet, nytt är tydligen att kommma in släppa saken, ruska sej och sen sätta sej utan sak, så focus blev att styra upp det problemet. Med lite hjälp gick det bra men den sista saken var jättesvår! den hade blivit kvar efter hunden före men hon slet och slet i samma fart alla skick och till sist kom hon med den, jag skäppte allt vad ingång hette och hejade som en galning när hon kom och hon såg så lycklig ut. Måndagen "tränade" vi rallylydnad fuskade lite med alla skyltar och skoj hade vi, hann även köra lite lydnad på slutet. På tisdagsträningen gick det jättebra! mycket hundar  var det, jag vågade träna på nästan som när vi bara är några, några moment var tveksamma när det blev för nära andra hundar eller människor, då gjorde vi några gånger till och det lossnade och hennes självförtroende växte och därmed farten, det verkar nästan som störningsträningen börjar ge resultat.

Uppletande och Dieselkatten

Igår åkte vi till Yvonne för att träna uppletande. Rottisen De Soto bor där och numera också hans son en glad valp/unghund. eftersom dev var i kallaste laget fick W följa med in i huset och dom andra fick sitta bakom galler. Jag släppte in W rakt in i köket där Dieselkatten satt på köksbordet shit, Wienna har aldrig träffat en katt, hon har skällt på dom någon gång på gården och försökt hitta Evas katter i uthuset men det är allt. Dieselkatten är en cool katt med stor pondus, det märkte W som lugnt och fint gick fram till honom och satt nosen mot hans, så himla gulligt! sen hittade hon ett märgben som var mer intressant. Efter en stund kom en till rottisunge och W blev bakom galler. vi fikade, efter en stund ropades jag ut i hallen bara för att få se att katten hoppat in till hennes rum och lagt sej på soffan bredvid W satt fint vid gallret. Dags för uppletande som gick i riktigt hög fart alla saker in. Jag passade på att skicka när det fanns 2 andra hundar lite längre bort på stigen(kopplade) Tänk om man kunde få till samma focus på lydnaden som hon har på spåret och i uppletandet!!!!

Träningsvecka

Måndagen var kall så vi åkte till klubben och rallylydnadsträningen, klubben bjuder på 2 tim träning på måndagar. vi gjorde någa nybörjarvändor och för W var det inga större problem det var värre för min del, oproffsig som jag är tog jag med henne utan att ha en aning om vad vi skulle göra vid varje skylt men hon såg ytterst förvånad ut när banan redan var färdiggådd och ville mer. det var ganska lite folk på träningen så vi kunde träna lite lydnadsmoment också. Tisdag em gick vi en härlig långpromenad i det härliga vintervädret , på kvällen var det allmänlydnadsträning kl 19-22, ja vi tränade förstås inte hela tiden men tiden är avsatt för medlemmar. Onsdag blev det en riktig långpromenad igen och lugn knäsittarkväll. På torsdagen vart det åkerspring på åkrarna vid klubben, lite läskigt efterson det verkar finnss varg i krokarna. Wienna var lite trött i stegen så vi ks0astade lite boll och pulsade runt lite i snön, vi hade ju träning med gänget på kvällen så ag ville ha lite energi kvar. Idag hade jag bokat hallen själv så det blev 45 min ganska intensiv träning. Skitsvårt var det att gå rakt på rutan när man skulle passera hindret men tillslut fick vi till det.

140112

idag åkte julen ut annars brukar jag vara snabb men i år var det riktigt mysigt att ha den kvar ett tag. Wienna och jag tog en riktig långpromenad på förmiddagen i det härliga vintervädret, vi hade -10 grader så vinterkläderna fick jobba för första gången i år. allen var bokad en timme med 2 kompisar men som tur var var timmen efter ledig så jsg bokade den innan jag åkte ut för vi kände oss träningssugna. vi tränade till en början med mycket störning på planen, till en början var det lite jobbigt men mot slutet märkte dom inte mycket av allt som fannutlagt och jag kunde träna utan problem. Nu är vi trötta!

Viltspår

Lade spåret på torsdag em för att ta det på fredag fm. Regnet kom nästan direkt och jag vaknade till snö, inte bra tänkte jag nu kan det bli lite väl svårt tanken slog mej att kanske hoppa över, men gav W en chans att prova samtidigt som jsg vet hur himla besviken hon skulle bli om hon gick bom. det sägs ju att man bryta ett spår närsom men det köper jsg inte när det gäller W och viltspår. Upptaget gick fint efter lite kontroller, pang i linan och jsg kände att hon vsr rätt,den här gången hade jag inte gjort en enda markering vet inte vad som flög i mej, kanske blev jag lat? i mitten av spåret kände jag att hon var fel ute ganska duktigt men eftersom jag inte kunde känna mej säker hängde jag bara med, hon började söka sej tillbaka i sina klassiska stora cirklat säkert 100 m och smack! där var hon i spåret igen phu riktigt bra gjort. hon fick slita riktigt duktigt för förutsättningarna var riktigt besvärliga.
 
 
 
 
 
 
 
 

Störningsträning mm

Focus på ff med störning, igår blev det 2 pass. Efter lunch åkte vi till klubben för att köra ett pass, ut med hinkar, flaskor. koner och ryggsäck på planen och ut med hunden och ja det blev svårt att hålla ögonen på matte! Men efter xxx antal missande av bästabollen gick det riktigt bra på slutet. Måste rota igenom källaren efter nya saker tills nästa gång. Lite skogsluft, mat och ut till klubben igen ( Tur att det bara tar 10 min). Allmänträning med mycket hundar i hallen, körde ff igen, rutan och 3 härliga inkallningar med fart trots att det var stökigt. Idag spårade vi i den helt underbara Gunnilboskogen, spårupptag i skog ut på skogsväg, vidare ut på skjutbana och ut i skogen igen. Medans spåret la till sej tog vi en härlig regnpromenad med lite lek och spring, jag får vara Wiennas lek kompis mycket mer nu när hon är ensamhund. Stannade till på klubben för några skick framåtsändande innan det var dags för hemfärd. En nöjd hund sover vid mina fötter.

140106

Hejsan, det var ett tag sedan, det har ju varit helger ivägen med mycket sociala aktiviteter. Vi har iallafall hunnit träna en det och varit i skogen mycket med familjen vilket W uppskattar extra mycket. Vi har hunnit tävla en gång på hemmaplan också, det gick väl sådär kan jag tycka, rackigt med nollan på sättande under gång annars hade vi fått ett 1.a pris. Återkommande kritik ss och dåligt tempo. Passade på att ta en timme med Monika Lindblom innan hennes kurs startade kl 9 idag. Hon var och tittade när vi tävlade och hade en hel del tips att komma med. Jag ska from nu köra HELA programmet utan belöning 2 ggr/veckan tävlingsmässigt med stor koncentration på transporterna, samt att inte avsluta direkt när momentet är slut utan fortsätta med ff, belöna något med något kul moment tex rutan. Samt 2 ggr/veckan med momentträning, vilket för vår det innebär mycket störningsträning UTAN att tappa kontakten.Taggad? japp!! Vi strulade lite med vittringspinnarna så det blev en elitapportering, W var något tveksam och kollade av noga, tog rätt, släppte och tog den bredvid, släppte och tog rätt, duktig hund. Dax att minska tiden. Monika säger att jag curlar min hund, hmm hon kan nog ha rätt.

RSS 2.0