snart är det läger

i Kopparberg hos Monika Lindblom på hennes underbara torp mitt i skogen Funderingslistan börjar bli lång, har sen ett tag sedan börjat att träna  Elitmomenten och det känns bra i alla momenten inga "problem" direkt men det ska  filas och stadgas och hon brukar hitta en massa saker att föebättra eller göra annorlunda. Ff mest träning på min gång, men jag är medveten om det nu och får ha det  i huvudet och träna, träna. Hopp metall inga problem, det är både kul att hoppa och apportera. Springa i fotgåendet blir väl ett problem mest för mej eftersom jag i vanliga fall inte springer. Rutan är skoj, det gäller bara för W att man måste ta konen först, där ska der bli intressant och höra vad Monika har för tips. apportering med dirr likaså. Z kan W redan, så bra så att  vi backat och kör stadgeövning för  att hon ska stanna kvar till ny order kommer, tendens att hänga på när jag kommer upp vid henne. Vittringen är ju förstås svårare men hon jobbar på fint tills hon är säker.Tuggproblemet kvarstår på allt trä men blir bättre och bättre tackvare mjukostbelöning, det är sååå GOTT.
Annars har vi tränat på som vanligt och det blir bara roligare och roligare. Viltspår/personspår kör vi ett par gånger i veckan,  tänk att det kan vara så roligt med spår!! och det står inte på, snart är det augusti och viltspårtävling igen
Lite trött är jag, var uppe inatt och kollade på avgörande matchen för NY Rangers som nu är i final i Stanley Cup.
Nej nu blir frukost, viltspåret väntar.

Vardagslydnaden

Den är jag faktiskt mest stolt över. Tänkte på det idag och igår när vi hade lite kalas här hemma. Barn, 3 hundar och familjen och man behöver inte tänka på alls på W, hon sköter sej bra helt enkelt, välter inga barn, gapar inte på förbipasserande trots att 3 andra hundar "vaktar" gården, bryr sej inte om att toypudeln gör utfall när det är fotbollsmatch utan smidigt väjar för att inte mosa den. Vaktar inga saker eller ben, den diskussionen hade vi när prinsessan/vargen var nyinflyttad hos oss. Hon älskar sin familj, dvs våra 3 barn 2 b-barn, hon hör allas bilar på avstånd och viftar på HELA ryggen när dom kommer. Hon är så snäll och godmodig, precis som jag upplevde hennes mamma Scylla, det var faktiskt tack vare hennes förtjänst att jag fastnade för rasen.

Det är vägen till målet som är roligast, eller??

Har sett en del hundförare som har målen utstakade, typ elitblabla innan hunden är 2 år.Tja inte vet jag, jag kanske är  konstig men jag gillar att träna min hund med glädje! hon ska vara lycklig och vilja prestera, och vi har inte brottom alls, visserligen tränar vi en hel del men vi har provar en del saker, söket körde vi i ett år,spårar vilt och personspår för att vi gillar det och har någon slags tävling om W kan klara ut det jag har tokat till. Lycka för mej är när hon vinner och det går nästan inte att sätta dit henne, hon firar segern med att rulla sej och ligga och kroma sej framför mej. Nu har jag bestämt att köra på mot elitlydnaden, så vi tränar på med momenten. Backar lite på Z W kan ju så det finns en tendens till tjyveri där. "rutan" kan hon ganska bra, fattas lite split vision. Apport med dirr är nog det vi får slita mest med att komma på, fick rådet att lägga alla 3 men där har jag ett vuxet beslut att ta bort mitten eftersom jag får korrigera för mycket och då blir det INTE  skoj.  Ser fram mot nya utmaningar !!

Tävling och beslusångest

i I tisdags var det dax för kvällstävling i Ludvika. Seriös som jag tydligen blivit åkte jagdit dagen före för att träna lite. Dom kursade så vi fick ta en annan plan mek hann latja lite på tävlingsplanen en bra stund när dom tränat klart. Dolda platsen var bakom klubbbhuset med servering och publik mellan oss och hundarna och W skötte sej förträffligt. Hade lagt henne bakom innan tävlingen. Känslan på den tävlingen var fantastisk och vi var verkligen ett team jag kände mej som en riktigt bra förare som agerade som jag behövde för att stötta och peppa hunden. Beslutsångesten beror på att jag redan bestämt att tävla 3an i sommar men börjar fundera på att släppa det och köra på med full kraft med elitmomenten, vi har kommit en bit på väg med momenten så sugen är jag. Dessutom ska vi på 4 dagars 3-elitläger i Kopparberg i början på juni, det skulle ju vara perfekt att få hjälp med alla detaljer då. Det har varit en massa tänkande för W med viltspår och tävlingar så igår tog vi en lång härlig promenad utan krav, bara gasa runt i det fina vädret. På lördag kommer Sara och Dea och tränar med oss på klubben,det ska bli superskoj!! smiter nog iväg på tävlingsträningen i kväll lite svårt att låta bli, W är så himla skoj att jobba med.Justja kan meddela att W var i högform på tävlingen och bjöd publiken på det berömda rumpputtet på mej. Hon kan hon min W.

Tävlingshelg

Samling kl 9 i Skultuna för LK 3. Pirrigt för det var här för 1 år sedan som en incident på platsen gjorde att vi har kämpat för att få den att fungera igen. Planen var  att lägga henne lite var stans innan tävlingen och första gången satt hon sej upp och jag fick chansen att berätta för henne vad som gällde, sen gick det bra på tävlingen, skönt. Vi fick ihop 250 p och känslan var riktigt bra, alla moment med poäng. känns stabilarebela tiden, fast den här gången fick W enide om att ta upp yttre vittringspinnen bara för att!!?jo bara för att lägga ner den gå vidare och plocka den rätta.
Vi har en räv som fått för sej att använda våran gård som genomfart, stor och fin är den. I lördags morse knallade den förbi tv rummet med souterängfönster bara 1 m från huset. Min väldigt hundkunniga man som sitter vid tvn säger lungt till mej som är på övervåningen, du kanske ska ropa på hunden räven går utanför fönstret, haha tack för den informationen!  hunden var förstås puts veck i skogen kan inte bli annat när man nästan frontalkrockar med en räv. Nåja hon kom ju när jag ropade.
På söndagen vad det dags att tävla öppet viltspår i Sala. Ingela med Enzo kom också. W kändes lite frågande i upptagsrutan och fick ett riktigt tag i spåret en liten bit utanför sen bar det av, lite fladdrigt tyckte jag detvar men hon knegade på och löste problemen, bra kritik  fick hon på alla svårigheter och för första gången stod det bra tempo! det tar sej.
 

Tävling Arboga

I söndags var det tävling i Arboga, planen var att genomföra tävlingen glatt utan att W  lågade ner sej på ff och dämed tappar tempo i övriga moment och jag tyckte det kändes riktigt bra, vi fick 8 p där. sen fick W en rejäl låsning när det blev dax för rutan, hon  fastnade med blicken något till vänster om rutan en bra  ut på kalhygget. Vi fick en chans till då skrivaren inte var klar men när vi ställde upp igen satt hon fast på just den punkten igen och jag visste att det skulle bära av åt det hållet. Hon stannade straxutanför rutan och jag lyckades kommendera in henne, phu! Platsen var en ny variant vi "glömt" att träna på, vi skulle gömma oss bakom klubbstugan som låg jämte hundarna,  skumt tyckte W och satte sej upp. Jag är nöjd för det kändes bra och det är våran känsla vi ska jobba på i första hand, sen är det ju såklart 1000 saker man kan fila på. Vi fick trevligt ekipage på helheten och det var extra skoj eftersom vi jobbar mycket med attityden på tävling.

1 a maj

Det blev inget demonstrationståg idag, tror förresten att vi inte har något sådant längre här i hålan, ingen eld igår blev det heller då det snöade brutalt i går kväll. Bbarnen var här under dagen så W hade fullt upp!! legobitar, pennkorkar och annat smått och gott som behövdes städas upp. På em blev det lite träning på klubben. Hem och middag för W, själv åkte jag till keramikverkstaden några timmar.Justja, tvättade nästan ett helt fönster, närmare bestämt 3 sidor, skruvade ihop och vände halva vägen och pang! " ena leden" gick mitt itu, sådär skoj, där rök 10000 spänn.
Imorgon ska vi köra 3an tävlinsmässigt med några Elitekipage, sen blir et vila till på söndag då det är tävling i Arboga, ska bli så kul, focus, focus Britt!!!!

RSS 2.0