Skogsmulle

Det blev svampskogen på eftermiddagen, till en början i fint väder. Sen brakade det loss! skyfall av regn och hagel. Jag fick krypa under en gran för att få skydd, funkade hur bra som helst och hundarna tyckte det var super att använda mej som rundningsmärket i stora tokracet. Kom på mej att sitta och fnissa åt tokskallarna. Hemma berättade jag för familjen att jag kände mej som skogsmulle, sonens kommetar var, mamma du ÄR skogsmulle, hmm lite rätt var det nog. Åkte till klubben på kvällskvisten och körde lite lydnad och snackade lite med klubbisarna.

120730

Kvällens hundövningar blev lk3 momenten som jag är riktigt nöjd med, utom fjärren, dålig fart, inte  så jäkla kul sa W som gillar fartiga moment bättre, måste fundera ut nåt!! Rutan sådär, plockar nog fram en targetmatta igen, W hamnar gärna för mycket åt vänster och i värsta fall tassar utanför. Uppletandet gick verkligen som en dans, alla 4 in samt en nyckelknippa som låg mitt i rutan.Ville bara kolla reaktionen. Idag var hon xtra busig på planen den lilla rackarn men jag tar gärna en crosschecking för den attityden hon har just nu..

Sista semesterdagen

Jaha fyra veckor har redan gått, i morgon är det dax att börja knega igen. Jag har haft en underbar semester inte varit någon stans. Jo förresten åkte ända till Sala 7 mil på Midimys kennelläger en vecka med skadad hund. Lägret var ändå riktigt bra, man får använda fantasin bara. Wienna Nova och jag har använt dagarna väl medans gubben jobbat eller varit på golfbanan.Har hunnit med två utställningar och hälsat på kennelmatte och passat lite på guldklimparna Clara och  Isac. Vi avslutade med en härlig svamprunda W och jag med bad och lite bus, hon är en hund med humor! hon är riktigt riktigt kul att umgås med.

120728

Barnbarn hela dagen, Prinsessan Clara 5 år och lilla Isac snart 2, Isac kom med 3 prickar på kroppen och i morse var han fullproppad med vattkoppor. Lite känsligare än vanligt men en tapper krigare!  På em kom mamma med 2 pudlar så det var full fart. Efter nattningen gled jag iväg till klubben för att pysa ur lite energi ur W. Försöker köra tunga apporten varje träning, hon tycker den är väldigt tung men har nog tränat upp musklerna för idag såg det inte så slitigt ut. Annars filade vi på lk3 momenten med lite inslag av bruks högre. Vi måste ha många moment på gång, har W gjort ett moment som gått  bra kan man inte köra det igen för då uppfattar hon det som jag inte var nöjd och blir osäker. Ska börja träna in rondering, verkar vara ett bra kommando när man vill träna in inkallning med läggande och ställande utan att få dålig fart på inkallningen., jisses vad mycket info det finns att ta in och gallra efter behag när man är nybörjare. tur att man har en förstående hund!!

Grisvarning??

Vi har b-barnen på sleepover 2 nätter så det är full gas i stugan. Smet iväg till svampskogen efter läggningen, hundarna hade frågat i flera timmar NÄR ska vi gå? trots att det hänt saker hela dagen. La ett minispår på PRO.s gräsmatta innan svampen, det var fint väder idag så jag  chansade på att det varit boule träning där under dagen. Skogen nästa! skönt att sträcka ut i full fart. Tror det var vildsvin i farten, såg ut så på marken och hundarna tände på som bara tusan så det blev några riktigt bra vindmarkeringsövningar. W  gasade på lite väl mycket och jag kände att neej, koppel på! här har jag inte 100% koll, hon har aldrig dragit på vilt och jag ville inte ge henne den möjligheten. Gräsmattespåret gick bra trots utsvävningar i utkanterna, konstigt spår sa W, bara gräsmatta.  Bästa bollen blev slutet och då tycket W att det var lika bra att köra lite lydnadsträning när hon ändå var i gasen.

120727

I går blev en full dag med skoj och sorg. Sorgen över att min svärdotters mammas 2 hundar blev överkörda av en lastbil. Ninon fina flickan avled direkt och Pojke ligger på intensiven i Strömsholm och verkar inte må vidare värst bra. Dom smet från badet och rakt ut på vägen, stackars stackars, håll noga koll på Era kära fyrbenta.
Förmiddagen spenderade vi ensamma på klubben Nova Wienna och jag, W var brutalt träningsvillig trots att det var jättevarmt och gillade inte alls mina skugg och vattenpauser, Nova trallade mest runt och mös, den hunden har ingen fart alls och har aldrig haft, gillar mest att pyssla nuförtiden. Kan vara därför som jag inte alls tyckt att lydnadsträning varit skoj. Sonen Daniel och sambon Therese fyllde år i går och vi firade med skogspromenad till Limbostugan och fikade där, det var en sång bit att gå för b-barnens korta ben. Wienna körde järnet, fram och tillbaka hela tiden, tur att jag hade mycket vatten med. På vägen upp kastade sej W åt sidan som om hon trampat på glödande kol och där var en stor huggorm i full fart med att mumsa i sej en stor groda, jädrans va rädd jag blev, men lugnade mej ganska snart när jag såg att den hade munnen full.Grillade lite på kvällen och W spelade fotboll med Classe, fattar inte hur hon orkade i värmen men det är ju kanon att se att det finns en massa att ge trots att det är varmt..

120725

Brukslydnadsträning i Avesta idag, ska ju tävla 3.an men när bruksgänget kallar  kan man inte låta bli att hänga på. Ganska nöjd men rallykrypet tar nog ett tag att få lugnt,¨¨ grillad kyckling bakom fick ner farten något. Skallet är en katastrof, W har verkligen svårt att skälla. speciellt när hon är trött, hon är ábsolut ingen skällig hund . Plastsliggning med skott ,inga problem, det är jag som är problemet och måsta våga gömma mej!! fick lite idéer gällande framåtsändandet. hoppet ok.Tunga apporten är väldigt tung men snälla W slåppte dem inte på mina fötter som vissa andra i gänget. Det går framåt.

120724

Vaknade före tuppen i morse och chillade bra länge, det kommer jag att sakna nästa vecka när semestern är slut. Vi åkte till skogen ganska tidigt, jag för att leta svamp och andra för att kuta runtrunt, var lite rädjurskänning i luften så hundarna blev lite spralliga men hanterbara. Innan vi for hem för lunch fick Wienna gå ett viltspår som jag la i går och hon tuffade på i lagom takt för just viltspår bra jobbat! Ikväll blir det klubben för att fila på 3.an.

Hund HELA dagen

Idag gick hela dagen åt till hundövningar, samling 10 i spårskogen, W fick ett korvspår med 1 pinne med slut, hade tänkt mej ett glidarspår men det visade sej att det var ett slalomspår, nemas problemas sa W. Uppletanderutan blev en utmaning, vi upptäckte ett stort rostigt elemen alldelse utanför rutan och jag bara vägrade låta W springa där så det fick bli en människa över elementet. W sprang ut och hämtade in 2 saker sen noterade hon att det fanns något väldigt stort och tungt ca 2 m utanför, hm är det sök? nää, ska hon in till matte? nää hon är säkert bara publik såg det ut som hon tänkte och duktiga W fortsatte att hämta in det andra 2 sakerna. Snabblunch och klädbyte sen till klubben för lydnadsträning med spårgänget.

CK CACIB CERT OCH BIM i Köping

Ja, det gick bra för Wienna idag. VI är ordentligt trötta faktiskt, man kan tro att det är jobbigare att träna lydnad eller gå långpromenader men icke, iallafall inte för oss. For till Köping i morse och sprang på sonens svärmor på OK hon hade samma ärende som mej, att undvika bajamajorna i största möjliga mån. Jag var där i god tid men var sist av 5 beauceroner som skulle ställas. Ankie och Mick från Fäboda gård var där, jätteskoj att träffa dom igen, goa människor! med sej hade dom ett par från Holland som skulle ställa 2 hanar, mycket trevliga dom åxå, fick träna på engelskan, en av deras hanar blev BIR och var mycket trevlig. Bästa kennelmatten kom också ända från Hjortkvarn minsann. Wienna blev brutalt uppvaktad av pojkarna från Holland med tog det bra men fick nog efter ett tag för det började rycka lite irriterat i överläppen. OK sa dom, det räcker visst nu. Hade tänkt ta en svampvända på eftermiddgen men vi är helt slut. Vi laddar för morgondagen istället, först spår sen lydnad, det är hårt med semester!!

120721

Jaha, då var det dax att västervarva i morgon. Bilen är packad och hunden polerad. En gång i tiden hade jag en storpudel jag ställde ut och det var INGEN lek, 8 timmar i källaren, borsta alla tovor, bada och föna hela stora pälsen torr och sen klippa, klippa och klippa. När jag köpte Nova hade jag bestämt att det inte skulle finnas ett hårstrå att fixa utom med damsugaren. När jag skulle köpa nästa hund var jag inne på samma spår, jag vill ha en hund som kan bada i dypölar och bli hur lortig som helst utan att det gör något och jag njuter av skitiga hundar och ungar, när dagen är slut och dom är smutsiga är det bara att  snabbt fixa problemet.
Idag på fm for vi till klubben och tränade lite W och jag, det var folk/hundtomt så vi hade hela härligheten för oss själva, blev lite ruta, framåtsändade och fritt följ och inkallning med ställande mm och jag är nöjd. fast W totalvägrar att gå av planen när hon tror att vi tränat klart, hon står helt still mitt på planen hon är för rolig hon,

Glad hund, spårpinnen hittas


120720

Och vi tränar på, det är faktiskt det enda vi gjort på semestern förutom att vara i skogen och letat svamp, en helt underbar semester. Träningen går riktigt bra just nu och W älskar det. Igår slog vi läger under ett träd på klubben, stol alla hundgrejor snask och vatten, då började det droppa in folk på den annars ganska tomma klubben såhär i semestertider. Hundarna fick ligga kvar i lägret växelvis, Nova när W tränade och W när Nova var med mej och pratade skit med dom andra, duktiga N o W! Mest nöjd är jag med att tugget är nästan borta, iallafall på apporterna och vittrringsapporteringen, får se i spåret i dag hur det blir där. Vi testar framåtsändandet och igår fick jag en bra ide  (tror jag) funkade då iallafall. Nu blir det focus på fjärren som för tillfället är segt  och helt plötsligt är det svårt att sitta.

120717

Söndagens träning på annan klubb resulterade i att jag fick mej en åthutning gällande min vänterarm som tydligen börjat jobba på eget bevåg i västerhalterna. Jag kände det ju själv när det påpekades, faasen åxå! Wienna var sej inte riktigt lik, lite avvakktande men det beror bara på mej som får lite dåligt självförtroende när jag tränar med proffsen, så det är bara för mej att träna på. Annars är det svampplockning och lydnadsträning som gäller. Idag  på fm spelade W fotboll med sonen sen blev det 3 pass lydnad på eftermiddagen, vi var helt själva på klubben så Nova fick strutta runt på planen och Wienna fick träna. Vi hann med att nöta på det mesta på högre och LK3 momenten med mer eller mindre framgång, men vi kämpar på i possitiv anda. Råkade anmäla mej till 3.an i ett svagt ögonblick och det blev ju lite uppehåll pga skada men då kan jag ju skylla på den om det går åt skogen, helt klart behöver JAG träna på att tävla så det får gå som det går.

120718

Semestern fortsätter i rasande fart!! har redan haft 2 veckor. De senaste dagarna har varit fyllda med umgänge med barn och barnbarn, hundarna har haft så skoj, Nova chillar mest och går runt ock får klappar och håller sej väldigt nära b-barnen när det äts någonting, dessutom har hon börjat skrattskälla när när det kommer en bil med några kändisar. Wienna försöker få igång alla till lek, det händer att man får en luftfattig läderpärla tryckt i knävecken eller någon annanstans. Eftersom hon varit ordinerad att ta det lungt tills tassen läkt har det blivit mest dragkamper med bollen, alltid nåt sa W. Såret har läkt bra men jag lindar ändå några varv runt tassen för säkerhets skull, vi har mycket skoj framöver. Igår var dottern Susanna med till klubben och W följde med henne över hela stora planen, först sprang hon fram och tillbaka sedan gick dom längst bort på planen lååångt från mej, utan koppel förstås, allt går så mycket bättre utan, W gillar verkligen inte koppel, inte med mej heller, har verkligen försökt träna det men hon taggar på som bara den, tror hon får en obehagskänsla. Kombinationen mattig och lättstyrd med rösten har bara varit en fördel i många lägen. Idag ska vi åka till en annan klubb och träna med gamla garvade bruksmänniskor med Schäfrar, ska bli intressant.

120711

Igår körde vi ett fm och ett em pass på klubben, det finns extra mycket vilja i W just nu eftersom skogspromenaderna fortfarande ligger på is. Tränar på 3 ans lydnad och högre lydnaden så vi har lite att pyssla med.  Har precis börjat länka framåtsändandet och i går saktade hon ner framför gruppen, tror iofs att det bara blev så utan att hon hade koll på läget. Det är där man verkligen får hetsa ner sej och inte prova igen för då tror W att det är gör om gör rätt som gäller.Tugget på typ allt verkar avta då vi tränat mycket på att bara hålla i och det stora problemet matte har förstått att hålla näbben och inte berömma innan moment slut. Saknar klippet i fjärren och måste försöka klura ut nåt, dessutom har vi tydligen fått in ett dk på sättandet som måste bort. Idag blir det en trevlig utflykt med keramik kompisarna med lunch och besök hos en försäljare av div lera och glasyrer. Hundarna får en ledig dag med banen, som numera är vuxna och hemma på sommarjobb. Fast jag kan tänka mej att det blir ett litet kvällspass för att kolla framåtsändandet, tur det bara är 10 min till klubben.

120709

Semestervecka nr 2 påbörjad och den började riktigt bra med 2 pass hundträning ett på fm i all ensamhet. Lunch och äntligen inköp av sommarspårkängor. Trummade ihop lite folk för träning på em, vi körde 2 pass var. Fortfarande jobb med icketugg på div mtr, går riktigt bra! duktiga W! krypträning i höger/vänster vinklar körde vi åxå för att få bort rallykrypet, länkade ihop framåtsändandet för första gången idag och det kan funka. Helt klart nya pass i morgon.

120707

Äntilgen en riktig sommardag! Vi tog det lugnt på morgonen, både jag och Wienna var lite slitna efter lägret. På fm åkte vi till skogen för att hämta iallafall en kantarell för inklickning till kantarellsök, åkte till ett säkert ställe och hittade EN liten ynklig torr stackare. Wienna var helt galen i kopplet, vindmarkerade, spårade ja jag vet inte allt vad hon gjorde, längtar till när hon kan köra på som vanligt, lös och fullt ös. En klubbvända blev det förstås för att kolla in bygget áv träningshallen, nästan alla fönster var på plats och marken planerad, nu tror jag det bara fattas några dörrar, indragning av el och planering  för och inläggning av konstgräs. Jag fick några bra råd gällande krypet och hur man blir av med tugget på spårpinnar/vittringsapporter/metallapporten på lägret. Tränade tunga apporten och fritt följ, stegförflyttningar och vändningar på stället. Nu vill jag komma igång med hoppet, framåtsändandet och rutan. Hälsade på farmor på lasarettet på eftermiddagen och sen kom sonen, 2 barnbarn och Wiennas privata sjuksyster Therese och tog bort stygnen på tass skadan, äntligen!! iallafall för W som inte är någon koppelhund men vi har ändå förvaltat tiden väl med det vi kunde göra, och jag kan meddela att jag har blivit en riktig lydnadsnörd, det trodde jag aldrig skulle hända. Tack vare en hel del läger/kurser som Eva Lantz kennelmatte ordnat och andra stackars hundförare som jag trakaserat och frågat varför gör du så? En kompis på Midimysläget frågade vad jag hade problem med och jag fick ärligt svara, inget, fan va kaxigt och osvenskt sa hon men just nu känns det så, vi ju inte i ëlit förstås men just nu känns det som vi jobbar i medvind.

Träningsläger

Jaha! då var det roliga över för i år och tyvärr också för alltid. I 10 år har Åsa Löfberg anordnat Midimysläger på naturbruksgymnasiet i Saladamm. Ett kelpieuppfödarläger som jag hade förmånen att vara med på även förra året. Ca 20 ekipage från Östersund i norr till Helsingborg i söder. En del tävlade i elit lydnads/bruks, 2 som ska vara med på SM sök/spår, alla var väldigt givmilda med råd och tips så jag har massor att ta tag i när tassen läkt ordentligt.
Eftersom vi inte kunde vara i skogen körde vi mycket lugna moment, vi spårade också på campen, gräs/grus och asfalt. Roliga aktiviteter på kvällarna och all mat serverad! En riktigt bra början på min semester.

RSS 2.0