Elitstart nr 2

Det blev lite spännande idag. Först en notering, det är trevligare att tävla i mindre städer enligt mej. Det var vi och 2 till varav en som inte kom. Jag och Susanne från Nacka som jagade SM poäng. Vi fick förstås startnr 1.En manhaftig kvinna som var tävlingsledare meddelade barskt att programmet skulle köras i omvänd ordning a'la SM  och stackars Susanne började andas en aning snabbt. Alltvar väldigt nära, domarbordet, hoppet, i kallningen 1 m från hoppet, W var duktig men något trängd så det blev lite dålig fart. Rutan en historia för sej, fick göra 2 omskick, domaren tyckte att ringen runt konen var för snålt tilltagen men det hjäpte inte, baktassarna hamnade tydligen utanför men jag märkte inget eftersom jag inte såg spraymarkeringen. 2 perfekta rutskick med en feldirrigering ang hållet jag skulle gå, blå koner var  nytt  W tappade inte pga detta
duktig hund.  Vid återgången från fjärren fick jag ett skumt handtecken som tydligen betydde just återgång.Start nr 2 kom till till moment nr 2 vittringen, där fick bcn hjärnsläpp och sprang till rutan, några koner innan hon bröt, man gör tydligen så när man jagar SM poäng enligt domaren det får absolut finnas några nollor hos SBK.  Han var trevlig och förklarade hur han hade dömt och gav lite goda råd. 

Elitpremiär i lydnad

Då var den avklarad, debuten i elitlydnaden. Det gick över förväntan kan man nog säga, bara att avvakta nästa tävling och se om dommaren var snäll. Det kändes  som hemma på träning, något saktare tempo bara men fantastiskt ändå och alla momenten satt! Z gjorde vi vårt bästa någonsinl språngmarchen gick bra trots att vi unte tränat överdrivet mycket på det pga att jag är dålig på att springa.
 
sittande i grupp     8  oro
platsen                   10
ff                              8   saktar i före halt(jag) plogar i sakta march( japp)ngt fladdrig i pos(japp) tränger(possitivt med
                                      tanke på att W kan bli låg på ny plats)
z                               10
inkall stå sitt           8   sent ställande (japp)
rutan                        10 men där tränar vi vidare på att centrera ställandet
app med dir            9,5  ngt avstannande in (japp) inget tugg!!!yes
hopp metall            10
vittring                     9,5 sitter snett
fjärren                      9,5  önskar något distinktare växligar(japp)
 
alla japp är jag väl medveten om, tur att det är några läger och pt träningar nu i höst såvi kan hitta sätt utan att förstöra momenten.

Hösten är här

sommaren har varit otroigt varm och torr, det känns som om man mest badat och hållt sej i skuggan. tränat sent på kvällarna och då inga långa pass. Planen i våras efter lydandslägret hos Monika i Kopparberg var att starta lydnadseliten till hösten, det ska vi göra. Vi i träningsgruppen  tog hit LIllemor Edström för en träningsdag på hemmaplan, till allas förtjusning hade hon en chaufför som visade sej vara dommaren/hennes man Kjell Edström, pinsamt nog visste jag inte vem det var men det visade sej att han är lydnadsdommare som varit bla lagledare i Svenska Lydnadslandslaget. Vi fick mycket hjälp och åsikter  även från hans sida, så himla bra! om någon vecka ska  vi till Kristinehamn och " visa upp oss" en dag. Wienna och jag fick mycket possitiva kommentarer av båda två, det var stärkande och inspirerande. Helgläger i Fagersta Hundhall för Monika Lindblom blir det i oktober, ser fram emot det enormt, lite synd att mina Beauceronkompisar inte kunde den helgen bara. Silogårdsläger i lydnad med Lena Kerje som instruktör blir det åxå i oktober längtar! Som sagt, det blir några "prova på"  tävlingar i höst, känns bra att varva dom med läger/dagar som är planerade.En sak med Eliten, mycket kända namn i startlistorna, det gäller att se till att inte haka upp sej på det, dom har ju åxå börjat någon gång.

RSS 2.0