Täning hos Maria Brandel

Ojoj, vad mycket det finns att tänka på när man tränar hund, Jag följde med 2 kompisar till Maria Brandel, tog tom semester  och det var det verkligen värt, fick mycket med mej som kan tränas medan jag går på kryckor efter operationen. Fjärren, focus fick bra tips, pos återigen bra tips, nostarget, där finns mycket att göra för att det ska bli en 10.a, ligger i snitt på 7.5 där. Rutans problem är utredda?? var på rätt väg med mitt tänk men hon tyckte absolut att jag skulle plocka fram targeten och kommendera stå vilket jag plockat bort, hmm. Annars var det lite min attityd, lite possitivare får jag alltid höra, men det är jag när jag tränar själv och då går W bättre, men vem f-n kan stoja på och ropa bra när självaste Brandelskan tittar på, kanske jag braar på helt fel ställe. Sen får man ju en massa gratistips av att titta på när andra kör sina hundar.

121030

Promenerade en lång stund på eftermiddagen, vädret växlade mellan regn blåst och snö. Hundarna skuttade som kalvar på grönbete, det är inte bara jag som gillar skitväder i den här familjen. På kvällen var det allmänlydnadsträning på klubben, vi medlemmar har hallen 16-22 varje tisdag, uppdelat på rally agilty och lydnad. Idag var det mycket folk som tränade och på vår inkallning kom en schäfer i full fart mot W och hon var inte glad, W fann sej snabbt och på vallhundsmaner vejde hon undan  ett par gånger så det blev inget "kul" för schäfern. Jag är så glad att W inte är typen som svarar upp (so far) ska man kanske säja. Tråkigt var det för W har aldrig gillat just schäfrar och deras gapande. Vi tränade några till inkallningar och lekte och W verkade som vanligt. Tur att jag inte fick tag i hunden!  jag verkar ha en snällare hund än jag själv är,

Hundhelg

Lördag förmiddag åkte vi till skogs för att klara av viltspåren som lagts dagen före. Wienna fick gå först och det var inga problem, däremot tick Nova för svårt då det var fruset ute, hon jobbade på men tittade på mej som ett frågetecken och undrade VAD ska jag göra? W fick överta spåret och fick jobba på ganska bra för att hitta början då Nova och jag traskat runt ganska ordentligt i början, duktiga W fixade oss till slutet. Sen kom Lena och Eds om skulle tävlar rally på söndagen. Vi la ett varsitt viltspår och körde uppletanderuta på åker, jättesvårt för båda hundarna, jaja vi la metall som kanske är det allra lättaste att hitta. Hem och spola av rejält leriga hundar, mat, lite vin ocn massor med hundsnack. Söndag fm iväg till Norberg, Lena och Eda skulle tävla rally, har aldrig sett en tävling och blev helt imponerad av Lena som fixade en 2,a placering. Konstigt blev det på riktigt när en massa människor gick banvandringen med helt osyliga hundar. Det gäller att utnyttja dagen, vi åkte en bit och la varsitt spår, åkte och åt lunch´, tillbaks till spåren, W fick jobba lite eftersom upptaget gick parlellt med en stig, bra hela vägen, liiten spårpinne på liiten sten, jobbigt för W hon hade den lilla j......en i nästan och när hon hittade den blev hon jätteglad, duktig hund!!. Lite störning när Eda hittade slutet strax före oss men focus på uppmaning av mej och i mål! Lena far vidare  och vi åker till Fagersta till viltspåret som vi la för 24 tim sedan, frusen mark men det gick gallant! kort spår med 2 återgångar och slut, En sväng till keramiken för att glasera ett handfat och hem, trött matte och trötta hundar.

121026

Lite vinter blev det idag, eftermiddagen gick åt att promenera i skogen, vädret bjöd på sol, blåst och lite snö i luften. Träffade en hundmänniska med 3 pratande småkottar som meddelade att det sprungit rådjur över skogsvägen en bit bort. Koppel på är nog bäst tyckte hon. Spännande tänkte jag släppte hundarna och gick vidare Jag märkte direkt på W var övergången var, hon såg ut som en stolt arabhäst och vindmarkerade och gjorde spårupptag. Nova däremot jagade inte upp sej speciellt mycket över den händelsen. Testade W på slylet, en rolig lek som går ut på att bryta en slykvist, bära den med sej en bit och vid ett obevakat ögonblick sticka ner den i en annan slyklunga för att sen bli hittad, konstigt sa W men förstig efter några försök va det gick ut på. Vi var några som bokat träningshallen på kvällen så vi åkte till klubben. Tänkte inte köra så mycket med tanke på eftermiddagens övningar men W var inte alls trött utan ville träna massor. Hon fick korta vilopass medan jag hjälpte till lite med dom andra hundarna och ligger tryggt kvar och väntar på sin tur.Nu känner jag igen henne igen, ett par veckors planvila gjorde nog susen. Får se hur det blir mer snö idag, är sugen på att lägga ett viltspår i kväll, justja får nog bli 2 för Nova vill väl åxå ha ett.

Innehallen och viltspår

Igår blev det en h´promenad direkt efter lunch,  jag hade lyckats pricka in tid hos frissan just den typ enda dagen med sol, jädrigt irriterande med tanke på att jag kanske går dit 1-2 gånger per år. Hundarna var kvar i bilen och vi fortsatte en stund i skogen innan jag la 2 viltspår faktiskt ett till Nova åxå. Hon har aldrig viltspårat , varför vet jag faktiskt inte, hon som spårat  massor när hon var bevakningshund, hittat metall plast trä tyg. Hvund var vi med i ett tag, hemvärnets underrättelsetjänst, riktigt riktigt spännande, det gick ut på att spana på fi (fiende) utan att bli avslöjade själva, smyga krypa vara tysta och stilla. i skarpt läge gäller det faktiskt liv och död.
På kvällen tränade vi i innehallen för första fången W och jag, Det var ett tag sedan vi tränade på riktigt och hon var taggad och totalt ostörd av alla andra, det var nog bra med några veckors planuppehåll.
Idag blev alltså varsitt viltspår för hundarna, W fick ett långt och knöligt med spetsvinklar bloduppehåll och en återgång på säkert 20 m, där fick hon jobba mej jobbade lugnt och metodiskt så vi hamnade rätt trots att 3 orangé motorsågsgubbar var alldeles intill. Lite knepigt för en matte med kasst knä att hinna med men och har den goda smaken att vända dej om och kolla om jag är ok. Duktig W. Nova fick ett ganska snällt spår, ja iaff beträffande vinklar mm, liggtiden var 2o tim och på spåranlagstestet är det 5 tror jag, hon fixade lite vi påsläppet men fattade sen galoppen och spårade bra och latjade brutalt med skånken. Duktig Nova.

En lugn vecka

Vi har försökt hitta skogar där jakten är över och gjort sköna promenader. Tränat lite uppletande ruta och kryp. I torsdags var jag på möte i Örebro hela dagen, oj vad slut man blir i kropp och skalle efter en sån dag, dessutom var det tjocka och regn stora delar av bilresan. Åkte till klubben och tränade, dom andra var i hallen men jag behövde verkligen vara ute, det regnade ganska duktigt och jag hade inga regnkläder, ville verkligen  känna vädret, jaja jag vet!! lite kokko är jag ju. Lördagen spenderade vi på dommarkonferens i UpplandsVäsby, vi hade några olika beauceroner att visa upp, har tänkt på det förr, i den här hundrasen  finns det väldigt olika varianter på hundar. W skötte sej exemplariskt och chillade, så glad blev hon när bästa kennelmatte kom! Efteråt kom några dommare och talade om att dom gillade W. Idag fick W ett riktigt långt spår, 2 vägövergångar där jag tassat förbi, ut på åker och det var raka rör kan jag säga. Tränade lydnad på kvällskvisten, det förb... rutan fungerade perfekt.hmmm! allt i "dåligt" väder.

Sista lydnadstävlingen för i år

LK 3 tävling i Surahammar i går. blev 3 pris igen, trodde inte det skulle vara så svårt att få till det! Nollade platsen!! helt otroligt, tror inte W rest sej en enda gång men i går dök ett sött litet huvud fram runt husknuten och jag kände att jag blev irriterad. Min första tanke var att bryta och åka hem. Ändrade med dock och tänkte göra ett försök att koncentrera mej få mej själv och se om jag kunde ladda om och släppa det. Det gick riktigt bra och jag är så nöjd med mej själv. En nolla på rutan var i stort sett mitt fel, fick hjärnsläpp och väntade på tävlingsledarens order om att lägga hunden, dessutom var det nåt väldigt intressans som luktade just i rutaan så där tappade jag henne. Resten av momenten fick vi bra poäng på så där är jag nöjd. Eftersom W varit lite seg och ofartig de senaste tävlingarna bestämde jag mej för att vara lite lättare i mina kommandon och jag tror just platsen tog stryk av det. Det var blött och regnade som på dom senaste tävlingarna men det är inget som Wienna blir störd av tack och lov. Det verkar vara en hel del som har problem med det.

Invigning av Fagersta Hundcenter

Förmiddagen gick i skogen tecken. Hade turen att träffa på en jägare som talade om att dom varit i skogen pch skjutit 3 älgar och var påväg därifrån så vi hade hela skogen för oss själva. Vilket drag det var på hundarna det syntes att det varit mycket aktivitet i skogen. På ett ställe markerade dom så en halvblind höna skulle sett det. Det pangade på från skjutbanan, där passade jag på att lägga 2 uppletanderutor med blodpuddingsbitar och släppte ut båda hundarna samtidigt.På eftermiddagen hade vi invigning av inneträningshallen Fagersta Hundcenter med tal olika hunduppvisningar, sång och musik, istället för att klippa band skällde hundarna in den nya hallen. Sen blev det mat och fika till medlemmar speciellt inbjudna klubbar i Västmanland och Dalarna. en TV rullade klipp från byggtiden. HELT fantastikt att vi har en egen hall som vi började bygga i maj i år.
 
 
 
 
 
 
 
 

121011

En helt underbar eftermiddag, löven börjar bli sådar härligt gulröda solsken och lufen var hög. Började bed att lägga ett långt åkerspår till W, rådjuren på åkern glodde lite på mej och lunkade så småningom iväg.Vi åkte till sandtaget och körde lite speedträning och klättring i sandhögarna, jobbigt men kul, sen tog vi en långpromenad till byn, pratade med hästarna och bara njöt. Åter till spåråkern där gräset var så högt att pinnarna inte syntes. W missade en men hade den i näsan för hon letade inensivt ett tag med fortsatte sedan spåra, inte så bra att hon gav upp men hon kanske var i tröttaste laget.

121010

Första veckan på älgjakten, fasen vad svårt det är att hitta gasaytor åt hundarna. Lyckades efter månader av ringade hitta på bonden som äger marken runt klubben. För nogon dag sedan såg jag bilen på gården så jag knallade helt enkelt upp till huset och frågade om det var ok att använda hans åkrar att spåra och leka på, hel ok sa han! Han frågade om det gick bra med en brunåker, isåfall kunde jag vara på den mitt i byn nu under älgjakten tyckte han. I veckan har jag varit otroligt trött och lite less på att tävlingarna inte gått så bra så vi har mest rört oss utan att tänka och W har planförbud tills på söndag. Igår la jag iaff ett varsitt spår till hundarna, W fick det på brunåkern som var korthårig, det var flera månader sen vi spårade vanligt spår och det blåste som bara den men det gick superbra, helt rätt hela tiden. Nova fick ett spår på grönåkern som var långhårig, det var väldigt länge sen hon spårade och då har det blivit frispår men eftersom hon är i kanonform just nu åkte selen på och vi stack iväg. Wienna vrålade och försökte forsera burdörren i ren frustration av att hon blev kvar i bilen. Busade lite i grustaget medan spåra la till sej, dit blir det nog att åka fler gånger under jaktperioden. Skogsväg idag och turen avslutades med 1 tim koppelpromenad, inte vår grej men vad gör man när det skjuts i skogarna.

121003

Oktober! i början av veckan har vi inte plantränat så mycket, bara lite ruta i måndags, sen blev det åkerröj !! Wienna dundrade på som en galopphäst runt runt i stora cirklar så leran yrde. Förmodligen hade det varit rådjur där innan dom brukar stå där ibland när man åker förbi. Nova däremot tyckte det var lite väl skitigt för hon tog det lugnt och bara tittade på  W och liksom ruskade på huvudet. Tisdag blev det åker och skog med krypträning, det går mycket bättre i skogen än på plan. Idag däremot blev det plan i säkert 2 tim, lerigt som attans även där. Vi var själva så Nova var med och köra, hon är på topp just nu och är med och lyder kommandon lite på sidan om för hon vill åxå ha snask och boll. Tränade lite på stegen med W och stog och fixade för att få henne att ta sista steget, tittar upp och på stegen står Nova och nästan försöker tränga sej förbi Wienna, tror inte ens jag provat stegen med henne, men en krigsahund klarar ju det mesta! tränade lite av varje med mycket skoj inblandad, rutan körde vi från alla håll olika avstånd, det blir fortfarande kortslutning ibland kan inte fatta att det ska vara så svårt. Plockade in lite gå runt stolpe och det var jätteroligt. Nu ska jag sanera mitt ludna hem sen blir det keramik.

RSS 2.0