Tävling och kennel läger

Hade lunchtävling i Örebro i lördags. upptäckte att jag hade att par nyvunna vänner sedan förra årets tävlinar på plats, skönt att tjata lite med någon man känner. 7 startande varav den ena var Maria Brandel,  henne har jag varit hos ett par ggr och tränat för flera år sedan. Nåja hon lirar ju i en helt annan division det är bara att inse fakta och njuta! vi fich äntligen till det med poäng i alla moment, platsen funkade!! så himla skönt efter att träning hela vintern. Sättandet under gång åxå, jag tyckte jag fick gå 200 m innan jag fick vända mej om och se hur det gått. Till rutan var det full fart och W gick omkull big time men ställde sej snyggt, duktig hund. Jag hade ingen koll på poängen, tittade inte alls men cick reda på att det sett fint ut och att det var poäng på alla moment, 3 ekipage hade brytit fick jag reda på vid prisutdelningen, Maria Brandel vann och vi kom på 2a plats, slagna med 0,5 p. Nåja hon nollade visserligen hopp apport men ändå njuter jag lite av att varit så nära henne på prispallen. Med det vanliga noteringarna i protokollet, sämre fart i typ alla återgångar åkte jag till Silogårdens kennel läger där Lena Kerje var lydnadsinstruktör, visade protokollet och fick en massa tips på övningar att jobba med,  är sjukt taggad. Nu ska det farttränas!! fortsätta träna på elitmomenten och tävla några till 3or.

För taggad

Fröken W har börjat tagga på ordentligt på lydnadsplanen, hon går mer än gärna på tävlingsledarens kommandon,speciellt på hopp apport, apport och inkallning, som är så jädra kul!  vi tränar mycket på att lyssna
på MEJ. När vi tränar själva ger jag andra kommandon än vad hon antar att det det ska bli, jisses vad det rycker i hela kroppen. Ff känns riktigt bra för tillfället, vi har tränat och tränat, ska bli intressant att se vad det blir på tävling.IGår körde vi lite framåtsändande, dethar varit bara lydnadslydnad hela vintern men grunden satt så jag ska fortsätta lägga på några skick varje pass. Körde igenom 3ans moment och avslutade med att nöta lite Z. Har förträngt Elitens språngmarch så den måste jag lägga in from nästa träning.Viltspårade innan hemgång, Tycer det känns som Wienna inte är lika sugen som förra året, inte alls samma iver och tryck i linan, fär köra på ett tag och se hur det utvecklas.

140412

Tyvärr blev det ingen träning för Monika i går, punka på bilen för Monika. Men vi tränade efter viltspåret, vi som blev  snuvade på passet. Personspår idag, ett ganska taskigt faktiskt, upp och ner i ett grustag, ut på åker och in i skog och en gräslig vind, det var svårt, man har ju ingen aning om hur vinden snurrar i "grytan" W fick slita ont, missade en pinne men jobbade på som bara hon kan. Avslutade med ett störningspass 3an med mycket skoj. Jag har så himla skoj med W! hon har en fantastsk personlighet..

140410

Regn och snö, ett riktigt Aprilväder har det varit några dagar här i Fagersta. Måndagen blev det ju långpromenad).).. Vi har fortfarande träningstid i hallen men jag valde att träna i spöregn på eftermiddagen i ställer, jaja jag vet, men jag gillar busväder och det gör Wienna också. Snöväder och en skogsvända på onsdagen lite bollbus med resultat som vanligt, bollen i trädet. Kastade stora kvistar, W hämtade, jag kastade osv. Hon är helt fantaastisk min W. Idag jar vi gått i skogen, jag har lagt viltspår tills i morgon och tränat på klubben, lilla fröken är så taggad så hon har börjat gå på " tävlingsledarens" kommandon så nu tränar vi på att sitta kvar.Ser fram emot morgondagens viltspår ( tävling i maj) och träning för Monika Lindblom.

ofivillig långpromenad

Måndagar brukar vi ta det lungt, i vanliga fall! tänkte bara luffa lite i skogen och köra en uppletanderuta. Rutan gick bra sen började det gå fel, kopplet låg kvar på platsen där W satt och väntade så vi fick leta, sen snurrade vi runt och letade snitslar och började gå, tydligen åt fel håll. Helt plötsligt kände jag inte igen skogen, det var gammalt avverkningsris, kalhyggen, urskog, älgbajs i massor, myrmarker och till sist en helt död skog, allt var svart tom marken var täckt med någon svart geggig sörja och dom grädde på moset var vi omringade av breda konstiga 
bäckar. Då var jag xtra glad att W lyssnar på mej, hon fick stå mitt i skiten långt bort från mej medans jag försökte hitta något ställe att ta mej över. vi kom till ett kalhygge och såg plötsligt 2 hus som jag tyckte jag kände igen, dock hade jag inte sett dom från min possition, haha! vi mosade över det sista kalhygget och kom upp på baksidan av gårdarna, då var jag så trött så jag sket i vilket, kom ganska närma ett avhusen och tittade in, där stog en man i köket och lagade mat, till min förvåning gjorde han ett Fagerstahej, dvs ett litet ryck bakåt med huvudet, jag vinkade och fick en liten vink tillbaka, cool kille. Fick ringa gubben för att komma till bilen för numera går det ju inte att gå på dd större vägarn

hektisk helg

Tänk att våren alltid är så gasad, det är ju massor man vill hinna med! helgen har gått så snabbt. I lördags morse ringde Jonas ock ville spåra personspår, vi la spår till varandra, knepiga roliga spår,W var galet bra och tokrullade på varje pinne, hon blir xtra glad när hon får svåra spår. efteråt körde vi ett lydnadspass med focus på att gå på mina kommandon, stackars W både lättade från backen och hade stora ryckningar men kunde hålla sej i skinnet. På kvällen bar det av till keramikverkstaden några timmar. På söndag morgon var jag trött, funderade starkt på att lägga om mej men W tyckte inte det var någon bra id'e så det blev klubben igen, idag var planen att köra 3an rakt igenom, går bra förutom att W ibland pekar finger på fjärren den lilla råttan. Tog en härlig långpromenad i klubbskogen med lite bollkastning, kamp och wrestling, det är hårt att gå matcher med W och fruktansvärt roligt! Hundvila på em, själv tog jag några timmar på keramiken.

Hallå där

Det var ett bra tag sedan, datorn har sagt upp sej och jag gillar inte plattan särskilt mycket men gör ett försök.  Vi tränar som vanligt en hel del mycket lydnad blir det, själva, i olika grupper och med pt speciellt Monika Lindblom som kommer till Fagersta med jämna mellanrum och har kurser men även timtid. På den senaste kursen var Ingela med Hobbe och Enzo och Lena med Eda med så det var B&B hos mej, helt fantastiskt kul att umgås med sköna Silogårdare. Hängde med ett gäng till Kristinehamn för att träna en dag för Lillemor Edlund riktigt givande! till hennes förvåning ville jag som första pass komma in i hallen tävlingsmässigt för att se reaktionen i ny hall, det gick över förväntan och W gorde bra ifrån sej. den väldigt  ödmjuka Lillemor undrade om vi ville veta vad hon tyckte och ja, naturligtvis och sen fick JAG! kritik; speciellt för mitt sätt att gå! tackar!! nu tränar jag på att gå mer bestämt och tydligt. själva momenten även en del elitmoment faktiskt, rutan går bra, app med dirr börjar funka z är ju mest hur jag går. Intetugget tränas med mjukost, jag har fått en massa verktyg att jobba med skitskoj! lite personspår och viltspår har vi också hunnit med och idag har äntligen en viltspårkurs startat på klubben, jag blev tillfrågad om jag ville vara med som stöd till kursledarna eftersom jag var "expert"? ett gäng entustistiska ska bli kul att följa. Våren är alltid väldigt hektisk hundmässigt och även keramikmässigt så det är verkligen full fsrt just nu!!

RSS 2.0