120831

Jaha, då var det sista dagen i augusti och regn hela dagen, känns som man börjar bli riktigt van faktiskt. Hundarna och jag spenderade min sista semesterdag i skogen för ovanlighetens skull. Letade svamp och njöt, hundarna röjde på som vanligt och lyckade sitta några riktigt stinkande gobitar att bada i som användes med största nöje, det är så skoj att se på dom.  Vi tog ett minipass på klubben blev fjärren och framåtsändandet. Sen blev det stora såpbadet, fick av del päls av W som verkligen är osnygg just nu men charmig som vanligt.

120830

Lång härligt svamtur på fm, stora hundröjet inkluderat ett par sköna vändor i kärret, härligt!! Soligt och varmt var det just då. Åkte till skogen ett par timmar på em för att hjälpa med kompis komma igång med spårupptag i rutan. Gick riktigt bra, lilla rottis köpte konceptet. Hem en stund, då börjadet tokregna men slutade otrologt nog strax innan vi skulle åka till klubben för lite tävlingsträning. Rutan fick för dagen helt perfekt! W sprang in och ställde sej utan kommande från mej!!! allt kändes riktigt bra förutom fjärrren som det blir lite nöta på. När vi började hemfärden öppnade sej himlen igen, ibland ska man ha tur!!

120829

Viltspår på fm med en försvarsmaktskompis och buset Pajas bt. Jag hade varit ut innan "samlingen" och lagt mitt spår, dom andra körde vanligt. Fick lite bevakningshundsnoja så vi körde lite patrullstig i väntan på spåren. W har ju bara fuskat i skogen under promenaderna, Nova har hjälpt till med inlärningen, hon ljudmarkerade bra men jag ville inte släppa henne till figgen så figgen fick komma till oss. Tant Nova visade var skåpet skulle stå minsann, klockren markering och ut till figgen. Lite fika med hundarna i bas, nytt för lilla Pajas men han var riktigt duktig.
Spårdax, det hade varit en blåbårsgubbe så  det blev lite flängit i spåren men det gick ändå bra, sluten funna! W hade sitt spår  garanterat fritt från allt  tramp. Spåret låg enbart på ett kalhygge och det var ingen lek att ta sej fram men eftersom hon fick  jobba ganska hårt igår med spåret ville jag prova igen och idag gick det klockrent. Lite vitkålsmellis och lunch för mej innan ett lydnadspass på klubben, körde lite olika moment och sen flög fan i mej. Hade sneglat längen på stegen men inte riktigt vågat pga Ws fart i allt, vi har tjatat ett tag på en liggande stege ca 40 cm hög och det har ju funkats så vi testade och det gick riktigt lugnt och städat till, hon tyckte dock att det väldigt låga sista stegen var onödigt när man ändå var nere, men det känns som en piss i Missisippi.

120828

Nyduchad hamnde jag framför TV.n och Svenska Hollywood fruar, intressant! jag är så långt från deras vardag det bara går, känner mej som en riktig urskogstamejävul. Började dagen med en tripp till Åsby handelsträdgård i Hallstahammar och fick ihop lite grönt, fortsatte fortsatte till ITAB i Surahammar, där finns mycket bra utekläder till bra pris. Finns även som nätbutik. Idag hade jag planerat  noga och plockat med lite hundtränargrejor för träning på Surahammars BK, Tyvärr fick vi lite problem med vittringsapporteringen i går när jag surnade till på tugget som varit bra ett tag, det gjorde W tveksam med idag gick det bra igen, Nova fick fixa som hon ville eftersom vi var själva, bra med störning. Lite plantering på em och sen till klubben för platssittning och platsliggning med skott och osynlig matte, W skötte sej utmärkt och jag var riktigt lugn.

Underbar höstdag.

Slappade lite i morse, har ju semester den här veckan. Sen blev vädret för fint så det gick inte att vara inne längre. Vi åkte till klubben och promenerade lite i skogarna runtom. Tränade lite lydnad med W och pratade lite skit med andra hundnördar. Åkte till en annan skog och la ett viltspår, vidare för inköp av matlåda och ut i svampskogen för picknic. Jag strosade runt och letade svamp och hundarna sprang och sprang, verkar som om dom också tyckte vädret var underbart. Tillbaka till viltspåret som fått ligga 3 tim i sol för ovanlighetens skull, de senade spåren har varit vattendränkta. Började i skog, vägövergång och ut på ett kalhygge, där blev det lite jobbigt för W, hon har inte viltspårat i öppen terräng förr så det får vi träna mer på, det gick bra men var betydligt svårare än i skog. Nu puttrar dom obligatoriska morötterna på spisen och jag ska passa på att klippa gräset som är fruktansvärt vildvuxet.

120826

Nu är vi riktigt trötta efter helgens vedermödor. Idag blev det skogen för hela slanten. Viltspår lades till Eda Dea och Wienna. Mot nästa skog, där gick vi ut varsitt "vanligt spår" vallade av och körde uppletanderutan. Dea och Eda gick galant, hittade tom en nyckelknippa. Wienna fick lite störning, det passerade en hund och två människor på stigen 1 m bakom oss så det blev lite okoncentrerat ett tag, Tyckte W var lite sliten och bestämde för att sluta skicka efter 3.e, nu visade det sej att hon hade tagit alla, svårt att räkna till fyra! Lite fika sen spårade vi med olika resultat. Wienna knixade lite men lyckades få med sej 6 små, gick över slutet, över vägen, spårade att tag och hittade Edas slut. Nu var hundarna ganska trötta och det hade kommit mycket regn så jag var lite orolig att viltspåren som legat 4.5 tim skulle vara för svåra, iallafall för Dea och Eda, Dea hade provat nån enstaka gång och Eda aldrig. Dea var först ut och jobbade lugnt och metodiskt och hittade en skabbig likdel!! det tog inte många sekunder innan leken var i full gång. Duktiga Dea. Edas tur, lika där, lugnt och fint både i vinklar och bloduppehåll ( det hade Dea åxå) Duktiga Eda!! Klöven var en riktig lottovinst. Wiennas bloduppehåll råkade bli ett U istället för rakt då någon hade satt upp ett stort stängsel där jag hade tänkt gå med hon fixade det. Fikade lite här hemma innan Lena och Andreas startade hemfärden. Det är tack och godnatt för en mätt och trött Wienna.

MT för Eda och Wiper

Idag var det MTdag för Silogården´s Eda och E´Wiper. Började dagen med frukost i lugn och ro, Silogårdarna skulle gå ut efter lunch, så blev dock inte fallet då delar av maskinparken havererat. Första hund ut  var Wiper kl 15. Eda en dryg timme senare. Vi var dock där innan lunch för att gå med några hundar innan. Båda Silogårdarna blev godkända och därmed Korade.Vi hade tänkt avsluta med nåt hundigt men hamnade på en pizzeria då både 2 och 4 beningar var ganska trötta efter dagens vedermödor. Madde, Dennis och Wiper åkte hem till Linköping och vi andra hamnade i soffan och kollade Edas MT en gång till. Nu är det kudden som gäller för i morgon blir det spår, viltspår och uppletanderuta.

Beauceroner i Fagersta

Igår på em kom Lena med Eda som ska göra MT idag, med sej hade hon Andreas och Dea. Vi fikade lite och åkte till skogs och la ett varsitt spår till hundarna, sen for vi till klubben för lite lydnadsträning. Madde, Dennis och Wiper kom så det blev lite träning och lek för Wiper,  han ska åxå gör MTt idag. Till  skogen  bar det för spåren och stackars Lena hamnade i det värsta hällregnet och blev totalt genomsur. Oj vad tiden går fort när man har skoj, sent hem blev det. Vi fixade med maten och alla 4 hundarna var hur trevliga som helst, stackars Wiper fick lite jobbigt ett tag med 3 brudar, jobbigt att vara gentleman.

120823

Dåligt väder idag, riktigt mycket regn kom det. Fixade lite hemma under dagen, hundarna speciellt Wienna tyckte att dagen var riktigt kass. Åkte till klubben 1 tim innan tävlingträningen skulle börja. Tänkte kör 2 pass idag och vi körde 3 an innan alla kom. Filar främst på sändande med läggande och targetmattan funkar inte! W kör på i fullt ös och stämplar mattan så den kanar iväg utanför rutan, jäkla fartdåre! fick ta bort det och fick till några bra ställande utan kommando, känns som det går framåt. Vila medans dom andra körde igenom sina hundar sen var det W.s tur, denna gång högremomenten. Lite seg var hon allt men jag hon hade gått ganska hårt innan, framåtsändandet gick riktigt riktigt bra!  GLAD matte idag, fel! jag är glad alla dagar numera. Längtar tills i morgon när Lena med Eda, Dennis, Madde med Wiper och Andreas med Dea kommer!!

Ojsan, råkade visst ta semester

Tänkte ta en vecka i september, gillar hösten och brukar göra så. I år var vi extra korta om folk så i tisdags beslöt vi att lägga semestern från idag och hela nästa vecka, hade jättegamla dagar att ta ut. Städa tvätta och pyssla var planen och spår vid 3 snåret. Det blev lydnadsträning på förmiddagen, fick till det med sändande med läggande, ja inte riktigt kanske för läggandet struntar jag i det funkar och avståndet var kanske bara 7 m men hon ställde sej mitt i rutan 4 ggr efter ett par klickfria försök wehee!. LK3 momenten gruggades och framåtsändandet likaså. Vi har dock ett uppförandeproblem då taggar på för mycket, putt ii min rumpa och tokspel pga att jag blir arg, måste skärpa till transporterna mellan momenten. Blev bjuden på lunch av träningskompisar och plötsligt började det hällregna på mitt viltspår som jag lagt tidigare under dagen, det regnade så mycket att planen för dom andra var att ställa in men jag ville prova W på spåret ändå. Det slutade regna och folk dök upp i skogen. Spår lades och vi körde uppletanderutan. Idag blev det svårt för det låg ett spår för nära som W kände och drogs till så jag fick kalla in ett flertal ggr. Trött blev hon och gick över plastkorven ett otal gånger men tillslut så. Lite vila och vatten sen på det dränkta spåret, hade lagt ett reservspår för jag var helt säker på att det skulle bli för svårt, dessutom hade det ju varit mycket annat jobb under dagen men W hade energi kvar och spårade super, lugnt och säkert. Nova fick frispåra reservspåret. Nu är hundmagarna mätta och jag har faktiskt lite energi kvar så det blir nog lite huspyssel.

120821

Lydnadsträning på kvällskvisten, vi har plats och plats med skott på klubben på tisdagar. Vi tränade platssittning som jag slarvtgränat på innan tävlingen. W satt i 3 pass om 1 min med lite snask och uppmuntrande ord från matte. Sen blev det platsen med skott, det har vi övat på länge och jag har fegat ur när det gäller att lämna hunden utan uppsikt, med idag tog jag mod till mej och gömde mej i nya hallen. Det var 4 riktigt långa minuter men hon hade legat helt still hela tiden!! riktigt skön känsla, kanske var det bra att vi tjatat på så länge. Avslutade med uppletanderuta som W röjde runt i racerfart och plockade de 4 saker som låg ute. Jag fick lite tips som vi ska köra gällade mattes förflyttningar.

Utställningshelg

Lördag morgon åkte jag och Wienna till Eskilstuna för ännu en utställning. W startade som nr 43 i ringen så vi behövde inte gå upp i ottan, fast det gjorde vi ändå. Vi satt och mös och hade det trevligt och träffade lite nytt folk. Domaren gillade W jättemycket, vart han än kände sa han lovely i kritiken tom lovely presentation, där får jag ju ta åt mej lite av äran. Det blev allmänt jubel när W stoppade ner näsan i plastkassen och plockade  upp CACIB rosetten i munnen. Tappade lusten att stanna til BIG, blir lite rastlös av att vänta, dock träffade jag en trevlig tjej från Nyköping med 2 helt undermara Mudi. Men jag skulle ju till Eva så jag valde att åka, det var tur för det tog lie tid mellan Eskilstuna och Hjortkvarn. Köpte lite kaffe i Pålsboda och hittade en väg som jag rastat på för. Wienna behövde röra på sej lite, rastas och få mat. Hon tycker det är coolt att ha picnic i buren. Mätt och nöjd somnade hon i bilen och sov så gott när vi kom fram så hon fick vila ett par timmar medan jag tjattrade mestadels hund med Eva.
Vi körde uppletande i Evas skog med Evas saker, hon hade en skabbig plastgrej som W inte var så imponerad av och struntade i att ta det tills det bara var den kvar, dålig avlämning blev det men hon tog den iallafall. Vi lekte lite med den sen och då var den minsann kul, jaja jag har läskiga saker jag med men nyläskiga är tydligen inte så bra. Åt middag med goa Evas mamma och sen blev det paltkoma, bara att dra igång med packandet och nattandet, vi skulle upp tidigt för avfärd ttill Norrköping, kl 6, för våra hundar gick nästan först. Eftersom det brutalregnag på natten och jag bara hade vänstervarvskor  gick jag och rastade W I Evas stövlar innan hon vaknade. Mat och vänta i bilen för W innan avfärd mot Norrköping. Vi var tidigt ute och hann med att fika och ta det lugnt innan der drog igång. Helt underbart väder och sällskap, blev mycket hundsnack. Idag fick W pisk av fina mamma Scylla. men ett CACIB snodde vi åt oss. Figobus fick BIR och CACIB, Scylla BIM. Vi var klara tidigt, handlade lite och tog det lugnt i det fina vädret men beslöt att åka då vi var klara hur tidigt som helst. Stannade och käkade Go Glass i Hjortkvarn innan vår hemfärd började. Nu har W badat och jag tror det blir avloppsrensning av all päls som jag gnodde av.

120817

Skogspromenad på fm, blev riktigt varmt fast det inte var så sent, åkte till Norberg för att fixa lite saker innan jag skulle till Lannerstedts slakteri för att hämta blod till viltspåren. Tog lärdom av förra gången och köpte en väldigt tråkig kebab innan jag skulle dit, hade tur denna gång och slapp själva slakteridelen så det gick relativt smärtfritt. Bästa Silogårdarna  Lena Dennis och Madde kommer nästa helg och ville prova på viltspår. Blev lätt träning på em innan vårt möte på klubben, var bara tvungen att fundera ut hur "rutan" ska fixas till.

LK3 225 p

Debut idag, det gick över förväntan, Wienna var riktigt duktig, vi hamnade i vår bubbla, nåt som börjar fungera riktigt bra. Sittande i grupp hade vi tränat rysligt dåligt på då det bidde ett ligg innan jag kom iväg. Sändande med  läggande skulle ha blivit riktigt bra om jag inte gapat stanna en nannosekund för tidigt. W tvärstannade och hamnade utanför rutan, orutinerat av mej att inte backa henne but shit happens. Hunden är riktigt duktig men matte får dåligt betyg idag. 

120815

Måndag, slut på att uppföra sej sa W, åkte till klubben på kvällen för lite lydnadsträning och hunden var helt galen!
puttade mej HÅRT i rumpan för att få igång nåt och ja jag blev riktigt arg med det tyckte W enbart var en fördel och började utmana och tokspringa över hela stora planen. Lycka att springa efter en mentalt jobbig helg.Hon lugnade sej så småningom så vi tränade på LK 3 momenten. Tisdag åkte vi till klubben med sonen, flickvän 2 barn och 10 veckors dvärgschnauser, lilla Diva skulle träffa mina hundar för första gången. Vi kom efter som så vi stack direkt till skogen för att rasta och Wienna var helt påkopplad, frispårade och skenade runt som en oljad blixt i skogen, har aldrig sett henne sån. Efter en stund förstod jag varför, hon hade inte sett att hela gänget var på plan utan kände bara alla lukter i skogen. Nova den sansade blev lektant, ingen hund har lyckats trigga henne till bråk, hon bara tittar nedlåtande när nån försöker. Lilla Diva var ju lite osäker i början och skällde lite men eftersom Nova bara lunkade på gick hon snart efter och var lugn och fin. Nova fick ligga i skuggan och vila när W skulle träna då kröp Diva och la sej bredvid och slickade lite på Nivas klo.Wienna som var i gasen fick bara träna fast med hela gänget som närgången publik, bra var det. På kvällen platsliggning med och utan skott och platssittning som jag hmm glömt att träna. Idag tränade vi bara lite, mest lek på plan platssittning med mina båda och vittringsapportering.
 
 

Utställningshelg

Helgen började för vår del redan fredag lunch med bilresa till ett hundvänligt  vandarhem i Hallsbergsskogen. Mötte upp Lena och Eda för att åka vidare till Hallsbergs BK för lite gemensam träning innan vi åkte vidare till Hjortkvarn och vår uppfödare Eva Lantz. Där fanns även Karin, en massa hundar, goda pajer och kräftor. Hade en trevlig stund innan återfärd och kudden. Trevlig frukost med Lena innan avfärd till Askersund och rasspecialen. Wienna som ställdes i bruksklassen behövde ett cert till för att bli champion så det var ganska spännade men ändå inte, vi hade fått 2 cert på 2 utställningar så sannolikheten att få ett till på en bruksutställning kändes utom räckhåll  men domaren Jan de Gids från Nederländerna gillade Wienna, hon fick sista certet och blev därmed Svensk utställnings Champion, Blev även BIR. Beauceronklubben hade även ordnat med exteriörbedömning som W klarade så det blev en KORAD W åxå på lördagen.Jag känner att jag inte var särskilt tacksam eller glad åt varken de fina priserna eller själva utmärkelserna men jag fattade nog inte, eller har fortfarande inte fattat att W och jag har kommit så här långt, vi som fixa och trixar vi två. Kvällen blev vädligt intressandet med fördrag av Jan de Gids. Malin ZB fotade och jag ser verkligen fram emot att se bilderna på galnaW. Söndagens utställning fick ändras till Championklass i all hast och W  BIR rade och fick CACIB. Nu sover stjärnan gott på fällen.
 

120809

Som sagt, det blev spår idag igen, idag var planen att kolla vad som hände när jag inte bromsade i linan. Pang sa det och W for iväg som en oljad blixt, rakt över spåret  10 m, spetsvinkel tillbaka till spåret och missade en pinne som jag gömt i det höga blåbärsriset, jag hade alla pinnar gömda utom näst sista och slutet halvgömt. Gick över andra i spårkärnan sen kopplades aven pinnäsan på, väntade inte värst många meter efter pinnarna innan riktningen ändrades, hon insåg att det blev pinsamt att gå bom och hitta spår igen så farten blev mer sansad men ändå fartig .Mot slutet låg en tjärn 3 m från spåret och jag såg hur W verkligen fick behärska sej att inte ta en slurk eller ett dopp och duktiga W valde att spåra. Förutom de 2 första bompinnarna var hon klockren i markeringarn och firade varje pinne med W rullet.Vi har alltså fortfarande för mycket fart i början av spåret. Nästa spårtillfälle ska jag inte hålla igen men lägga flera pinnar strax efter spårupptaget, tror det kan funka.

Frida och Wienna

Har spårat idag, inte utan mej med med Frida i linan, jag gick bakom eftersom det var premiär för Frida. Mycket konstigt men eftersom Frida tillhör flocken så var det helt okey enligt W. Dom var jätteduktiga båda två. Wienna liggmarkerade så fint och invändade nya order från mej, hihi det syns vem som är boss. Vi åkte till klubben medan spåret låg till sej och helt plötsligt funkade rutan igen. Idag blir det spåra med rottisen De Soto som snart ska ut och tävla.

120807

Skogen blev det idag, lång svampsväng. Gick på något okänd mark vilket jag egentligen inte gillar med tanke på att det finns hur mycket utgrävninga efter malm som helst  i skogarna runt om med trasiga eller obefintliga "staket" Nova, inga problem hon tuffar på på stigen, det har hon alltid gjort. Wienna tuffar ju inte direkt utan ronderar mest hela tiden vilket innebär att jag har de flesta hålen inprogammerade i hjärnan. Idag blev det ett tokrace utan dess like, det var tydligen hur häftigt som helst att ösa på bland stora ormbunkar så man absolut inte kunde se nåt. Dårpippi!! Det är en jäkla tur att man fått till inkallningen så bra annars vete katten om jag kunnat ha henne lös. En kompis till mej hade en hund som gick ner i ett stort hål, som tur var var dom 2 så en fick springa till bilen och hämta spårlinan så dom kunde få upp hunden. Hade laddat för premiär på platsliggning med skott och gömd förare idag men tydligen är det styrelsemöte med sektorerna då blir det inte många kvar som kan lägga,  kanske bra det för just nu är det ett himla regnväder, kanske inte den bästa förutsättningen för att det ska lyckas, fasen åxå jag som hade laddat för det.

120805

Samling på klubben för utgång till spårmarkerna. Gick Ws viltspår själv, idag med några spetsvinklar och en vägövergång. Tillbaka till klubben för lite lydnadsträning och fika, då kom regnet och inte lite heller. det blev en långfika under tak innan vi kunde köra lydnaden. Rutanproblem igen. Apportering över hindret, där fick jag grus i maskineriet, kastade apporten och sa hopp, W stack över hindret och satte sej, som tur var insåg jag mitt misstag innan jag sa nåt till henne. Ut till ett nerregnat spår med liggtid 3 tim som duktiga W tog så fint så.

Turistat och tränat

Idag har jag och stora delar av familjen turistat i vår egen kommun. Vi har ett av 14 världsarv 20 min hemifrån, Engelsbergs Bruk. Intessant och spännande med sagotanten som berättade historien, dock gillade hon att prata så mycket att jag lessnade ur och gick ut och lekte med b-barnen, kasta kottar är fina grejor. Pga värmen fick hundarna stanna hemmavid och var i startgroparn när jag kom. W fick gå viltspåret jag la i går, läste på lite bättre i morse, liggtiden på anlagstesten är 2 - 5 tim, stackars W har fått gått 24 tim spår. Måste prova i morgon igen med kortare liggtid, ska bli intessant. Körde till klubben för ett lydnadspass som gick riktigt bra, det känns som det går framåt och W är taggad till tändern lite vä taggad i bland fast det är en härlig känsla.

Däckad

Igår kände jag mej lite risig och i morse var jag rejält förkyld från bröstet upp i skallen. Har kuddat hela dagen med min body guard W vid min sida. Inte i sängen med på golvet intill. Kvickande till på kvällskvisten och tog ett viltspår som jag la igår. Gick sådär i starten, hittade en spårpinne så det har nog varit lite aktiviteter där idag. W västervarvade lite och kom rätt, sen gick det bra trots att det var mycket pors på vissa ställen. Sen fick hundarna köra godisuppletande i skogen medan matte vilade.- Blodpudding lite överallt på träd och stenar och bland blåbärsriset.

RSS 2.0